6 locuri fascinante, dar reale din lume

6 locuri fascinante, dar reale din lume
 
 

Ştiţi deja că avem o pasiune pentru locurile incredibile din lume. Ne place să descoperim cele mai năstruşnice locuri de pe planetă şi să le împărtăşim cu voi. Chiar dacă majoritatea dintre ele se află la distanţe considerabile de noi şi poate nu vom ajunge la multe dintre ele, eu zic că merită totuşi să le admirăm împreună... măcar virtual!

Aşadar, îţi propun azi o listă cu 6 locuri fascinante ce merită toată atenţia noastră. Vei găsi aici locuri din întreaga lume, locuri incredibile, desprinse din poveşti, din filme sau din orice altceva decât realitatea. Cool

Cascada Angel Falls, Venezuela

Cu o cădere de la aproape 1000 m înălţime, Cascada Angel Falls din Venezuela este cea mai înaltă cascadă cu cădere de apă neîntreruptă din lume. Aceasta poate fi admirată în parcul Naţional Canaima.

Cascada Angel Falls, Venezuela

Sursa foto

Shiprock, New Mexico

Shiprock este, aşa cum îi spune şi numele, o stâncă imensă în formă de navă. Aceasta guvernează Deşertul din New Mexico şi pur şi simplu pare că pluteşte în marea pustie. Se află la 17 km de oraşul cu acelaşi nume şi este un punct central al culturii indienilor nativi americani.

Shiprock, New Mexico

Sursa foto

Marea Gaură Albastră, Belize

Pasionaţii de scuba diving sunt mereu în căutare de astfel de locuri pentru că oferă cele mai spectaculoase experienţe de scufundare. Însă Marea Gaură Albastră din Belize este cea mai cunoscută dintre ele, având 124 m adâncime şi fiind considerată sit de patrimoniu UNESCO.

Marea Gaură Albastră, Belize

Sursa foto

Templul Cuibul Tigrului, Buthan

La 3000 m altitudine, rezemat de stâncile din Buthan se aşterne de mai bine de 400 ani Templul Cuibul Tigrului. Înconjurat de peşteri dedicate religiei budiste şi practicilor acesteia, templul Paro Taktsang, pe numele său real, este locul în care Guru Padmasambhava, cel care a adus Budismul în Buthan, a meditat timp de 3 ani, 3 luni, 3 săptămâni, 3 zile şi 3 ore.

Templul Cuibul Tigrului, Buthan

Sursa foto

Cei 7 Gianţi din Siberia

Din piscurile montane ale Uralilor răsar Cei 7 Giganţi din Siberia. Un spectacol natural cât se poate de real, stâncile au fost înconjurate de legenda celor 7 soldaţi porniţi într-o expediţie împotriva tribului Mansi, dar care au rămas să păzească munţii pentru eternitate.

Cei 7 Gianţi din Siberia

Sursa foto

Piscina cu şampanie, Noua Zeelandă

O piscină naturală atât de frumoasă şi de ademenitoare încât seamănă cu o cupă de şampanie? Da, asta se află în Noua Zeelandă şi este renumită ca locul în care veneau luptătorii Maori pentru a se relaxa. Izvoarele colorate din regiune s-au format în urmă cu 900 ani.

Piscina cu şampanie, Noua Zeelandă

Sursa foto

În care dintre aceste 6 locuri fascinante din lume ţi-ar plăcea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers