6 lacuri din România în care să te răcoreşti în zilele caniculare

6 lacuri din România în care să te răcoreşti în zilele caniculare
 
 

Nimic nu se compară cu o bălăceală în apele răcoroase ale unui lac de munte, în zilele toride de vară. Atunci când mercurul din termometru trece de 30 de grade, cel mai potrivit loc în care să te afli este malul unui lac, la plajă. Fie că s-au format natural sau au fost create ca urmare a lucrărilor realizate de om, lacurile din România sunt locuri ideale în care să te ascunzi de căldură. Încadrate de un peisaj natural de poveste sau situate la altitudini de peste o mie de metri, lacurile din România îţi oferă linişte, momente de relaxare şi nu în ultimul rând posibilitatea de a te bălăci până la epuizare în apele lor răcoroase.

Am întocmit o listă cu 6 dintre cele mai răcoroase lacuri din ţară în care să te răcoreşti în zilele caniculare de vară. Descoperă-le şi tu alături de noi!

Lacul fără fund, judeţul Buzău

Lacul fara fund

Fotografie preluata de pe www.cunoastelumea.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În comuna Chiojdu, judeţul Buzău, pe versantul Malaia al Munţilor Siriului vei da peste un loc dominat de întinderea Lacului fără fund, cunoscut şi ca Lacul Vulturilor. Malurile lacului sunt locul ideal pentru a campa pentru câteva zile şi pentru a te bucura de liniştea naturii. Lacul fără fund are ape limpezi şi răcoroase, numai bune pentru o zi întreagă de bălăceală. În ciuda denumirii sale, Lacul fără fund măsoară doar 2,5 metri adâncime, iar de acest loc se leagă numeroase legende populare, pe care localnicii abia aşteaptă să le împărtăşească turiştilor.

Lacul Văliug, judeţul Caraş-Severin

Valiug

Fotografie preluata de pe www.motociclism.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce părere ai despre un weekend răcoros într-un loc înconjurat de munţi şi păduri dese, în care ziua te poţi relaxa la soare, iar nopţile sunt dedicate petrecerilor pe ponton? Este vorba despre Lacul Văliug situat în apropiere de municipiul Reşiţa şi una dintre cele mai căutate destinaţii estivale din vestul ţării. Pe malul Lacului Văliug sunt amenajate numeroase cabane, pensiuni, pontoane şi locuri de plajă. În plus, Văliug este renumit pentru viaţa de noapte şi petrecerile care au loc aici în timpul verii.

Complexul lagunar Razim-Sinoe, judeţul Tulcea

Razim

Complexul lagunar Razim-Sinoe se află în Delta Dunării, fiind o destinaţie perfectă pentru un weekend răcoros în care plimbările cu barca şi bălăceala sunt cuvintele de ordine. Cel mai important lac al complexului lagunar este Razim, care se întinde pe o suprafaţă de peste 400 kilometri pătraţi. Cu ape curate şi răcoroase, Lacul Razim primeşte în fiecare vară mii de turişti. Dacă şi tu ai ales să petreci un weekend pe malul Lacului Razim, pregăteşte-te ca până să ajungi la destinaţie să fii încântat de frumuseţea peisajului zonei.

Lacul Ursu, judeţul Mureş

Lacul Ursu

Dacă eşti genul de turist căruia îi place să îmbine utilul cu plăcutul, atunci următoarea ta destinaţie pentru un weekend răcoros trebuie să fie Lacul Ursu. Celebru pentru apele sale cu proprietăţi curative, Lacul Ursu te aşteaptă în apropiere de staţiunea Sovata, în judeţul Mureş. Aici vei avea parte de un weekend în care îţi vei încărca bateriile, dar în acelaşi timp vei putea să te bucuri de proprietăţile benefice ale apei din lac asupra sănătăţii. Lacul Ursu este cel mai mare lac sărat helioterm din România, iar această caracteristică se datorează efectului de seră produs de stratul subţire de apă dulce, care curge deasupra lacului şi care face ca temperatura în adânc să se menţină constant mare.

Lacul Ghioroc, judeţul Arad

Lacul Ghioroc

Fotografie preluata de pe www.youtube.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Lacul Ghioroc este situat la doar 22 de kilometri de municipiul Arad şi este considerat litoralul din vestul ţării. Pe malul acestui lac sunt amenajate plaje cu nisip fin, iar apele sale au fost recent populate cu câteva zeci de tone de peşte. Lacul Ghioroc este o destinaţie preferată atât de cei care vor să se bălăcească şi apoi să facă plajă, cât şi pentru pescarii amatori.

Lacul Bucura, Judeţul Hunedoara

Lacul Bucura

Masivul Retezat adăposteşte cel mai mare lac glaciar din România. Bucura nu este lacul cel mai potrivit în care să petreci ore în şir în apă, dar frumuseţea acestui loc este de nedescris în cuvinte. În zilele toride de vară, cei mai temerari dintre turiştii care ajung pe malul Lacului Bucura se încumetă să se răcorească în apele sale.

Tu unde te bălăceşti vara aceasta?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers