6 festivaluri de muzică din București, pe care nu trebuie să le ratezi în 2017

6 festivaluri de muzică din București, pe care nu trebuie să le ratezi în 2017
 
 

Dacă până recent România nu stătea grozav la categoria festivaluri, în ultimii ani țara noastră a devenit un adevărat paradis pentru cei care se dau în vânt după muzică. Există evenimente pentru toate gusturile, de la rock, la world music, electro și chiar muzică clasică. Iată câteva dintre cele mai bune festivaluri din București, pe care nu ar trebui să le ratezi în acest an.

Vrei să te bucuri de concerte excelente și de o atmosferă specială? Atunci ar fi bine să-ți pregătești un bagaj ușor și să pleci către București, acolo unde te așteaptă evenimente minunate, pe care ar fi păcat să le ratezi.

Bucharest Jazz Festival

Luna iulie este luna jazz la București. Astfel, este în plină desfășurare Bucharest Jazz Festival, care a debutat recent și va continua până în data de 9 iulie. Festivalul are loc în diferite locații din capitală și reunește artiști din toată lumea.

Pentru câteva zile, festivalul din București va transforma orașul într-un paradis al iubitorilor de jazz. Pe lângă seria de concerte, evenimentul mai presupune și dezbateri, discuții, lansări de carte și albume, workshop-uri și multe altele.

Intrarea la festival este liberă.

bucharest jazz festival

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

TimeShift

Un proiect fresh se pregătește să ia cu asalt capitala. Este vorba despre TimeShift, un nou festival de muzică din România, a cărui primă ediție are loc în această vară. Mai precis, în perioada 20 – 23 iulie, cei care iubesc muzica electronică sunt așteptați la Romexpo.

Evenimentul propune un line-up destul de consistent, din care fac parte: David Guetta, DJ Snake, Faithless DJ Set, Loco Dice, Death in Vegas, Mala, Bloc Party, Orbital, Rudimental DJ Set, Robin Schulz, Above & Beyond, Dubfire, ATB și mulți alții.

Un bilet de zi costă 153,75 de lei, în timp ce un abonament pentru toate cele patru zile costă 275 de lei.

david guetta

Fotografie preluata de pe wundergroundmusic.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Summer Well

Este unul dintre cele mai iubite festivaluri din București, iar de la an la an devine tot mai mare. Desigur, discutăm despre Summer Well, care anul acesta are loc în perioada 12 – 13 august, la Domeniul Știrbey (Buftea).

Încă din 2011, când a debutat, Summer Well a demonstrat că merită să fie în atenția amatorilor de concerte live, din toată România.

Pentru anul acesta s-a pregătit un line-up care nu dezamăgește și din care fac parte: Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, Metronomy, The Kills, Nothing but Thieves, The Bloddy Beetroots și alții.

Abonamentul la festival costă 275 de lei. Fiind organizat în afara orașului, Summer Well propune vizitatorilor și câteva variante de campare. Prețurile încep de la 99 de lei pentru cei care stau la cort și ajunge până la 899 de lei în cazul celor care vor să vină cu RV-uri.

summer well festival

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Rock The City

Unul dintre acele festivaluri de muzică din București pe care nu trebuie să le ratezi este Rock The City. Evenimentul are loc pe 27 august, la Arenele Romane.

Din line-up-ul evenimentului fac parte: Bullet for my Valentine, The Darkness și Firma. Invitatul special al Rock The City 2017 este celebra trupă americană The Offsprings, care se va afla pentru prima oară pe scenă în România.

Rock The City se numără printre cele mai importante festivaluri din București, ajungând în această vară la cea de-a opta ediție. Biletele costă între 152 și 259 de lei.

rock the city festival

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Balkanik! Festival

Dacă te dai în vânt după world music, atunci Balkanik! Festival este locul perfect pentru tine. Ediția din acest an are loc în perioada 9 – 11 septembrie, în Grădina Uranus.

Balkanik! se numără printre acele festivaluri de muzică din București care au devenit tot mai populare de la un an la altul. Evenimentul a ajuns la cea de-a cincea ediție, iar pentru 2017 propune artiști și trupe precum: Antwerp Gypsy Ska Orkestra, Band of Gypsies, Bollywood Masala Orchestra, Cumbus Cemaat, Omar Souleyman, Orange Blossom și Galanias-Actores Alidos.

De asemenea, în timpul zilei se organizează o mulțime workshop-uri și ateliere.

Un abonament la festival costă 120 de lei, iar biletul de zi 50 de lei.

balkanik festival

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Festivalul Internațional George Enescu

Nu în ultimul rând, tot în 2017 are loc, în capitală, un eveniment dedicat muzicii clasice. Este vorba despre unul dintre cele mai importante festivaluri de muzică din România, mai precis Festivalul Internațional George Enescu. Evenimentul are loc în perioada 2 – 24 septembrie, în diferite locații din București, dar și în câteva alte orașe din țară. Vor participa orchestre și artiști din toată lumea.

Prețurile biletelor diferă în funcție de concerte.

festivalul international george enescu

Fotografie preluata de pe medici.tv. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cazare în București

Capitala oferă locuri de cazare pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. Alege ce ți se potrivește: 
 

Citește și: 5 festivaluri de muzică din Europa pe care să nu le ratezi în 2017

Ție care festival din București îți place?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers