6 experiențe spectaculoase de care să ai parte în ianuarie

6 experiențe spectaculoase de care să ai parte în ianuarie
 
 

Începe Noul An așa cum se cuvine, împachetează-ți valiza și pornește într-o călătorie prin cele mai fascinante destinații ale lumii care sunt și mai frumoase în ianuarie. Fie că vrei să scapi de gerul de acasă sau, din contră, vrei să te bucuri de zăpadă, toate aceste destinații de ianuarie îți vor oferi experiențe de neuitat, de care te poți bucura doar în această perioadă a anului. Iată ce locuri îți recomandăm să vizitezi în ianuarie.

Escaladează Masivul Kilimanjaro

Dacă ai reușit să urmezi toate rezoluțiile legate de fitness pe care ți le-ai făcut la începutul anului trecut, de ce să nu îți testezi abilitățile și să încerci să cucerești Masivul Kilimanjaro, în Tanzania. Luna ianuarie marchează începutul primului sezon uscat al anului, cu temperaturi blânde și cer senin dimineața și seara, o vreme ideală pentru a escalada acest masiv gigant.

Masivul Kilimanjaro

Lenevește la soare în America Centrală

Și în America Centrală este sezonul uscat, ceea ce înseamnă temperaturi ceva mai scăzute, dar o vreme perfectă pentru plajă, cu ploi mai puține atât în Caraibe, cât și pe coasta pacifică. Ai o mulțime variată de destinații de plajă, de la resort-urile luxoase din Cancun la plajele liniștite din Belize.

Belize

Fotografie preluata de pe conchcreative.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Festivalul Cămilelor din Bikaner, India

Festivalul anual al Cămilelor din Bikaner, în India, este unul dintre cele mai colorate festivaluri din Rajasthan, cu o mulțime de evenimente amuzate menite să omagieze aceste creaturi simpatice. Sute de cămile participă la întreceri și vei putea admira chiar și spectacole de... dans cu cămile pe parcursul a două zile din ianuarie, dar și o mulțime de alte evenimente, de la cele cu păpuși la fochiști.

Ianuarie este perioada ideală de a explora și restul Rajasthan-ului, când temperaturile nu sunt foarte ridicate, astfel încât poți vizita toate locurile minunate fără a fi copleșit de caniculă.

Festivalul Cămilelor din Bikaner, India

Fotografie preluata de pe travelplanet.in. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sărbătorește Anul Nou Chinezesc în China

Cu o tradiție de secole, Anul Nou Chinezesc este unul dintre cele mai importante festivaluri din China, ce durează aproape două săptămâni. Anul Nou Chinezesc este o perioada în care se onorează diferite divinități și strămoși, dar și o perioadă în care casa este curățată temeinic pentru a avea noroc în anul ce vine.

Alte tradiții asociate cu Anul Nou Chinezesc includ artificii, cadouri sub formă de bani în plicuri roșii și decorarea străzilor cu lampioane roșii ovale. Multe orașe din China găzduiesc parade colorate cu dansuri cu dragoni pentru a speria spiritele malefice. În 2018, Anul Nou Chinezesc va fi celebrat pe 16 ianuarie.

Anul Nou Chinezesc în China

Fotografie preluata de pe story.tourders.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă jungla din Sri Lanka

Datorită mărimii reduse a statului Sri Lanka, fauna sa variată poate fi admirată tot timpul anului, dar perioada decembrie – martie este cea mai prielnică pentru a vedea leoparzii din Parcul Național Yala. În aceste luni, clima din regiunea sudică din Sri Lanka este caldă și uscată, ceea ce înseamnă că vegetația este mai rară, iar animalele sălbatice se avântă în afara teritoriului lor pentru a căuta resurse de hrană și apă.

Parcul National Yala, Sri Lanka

Fotografie preluata de pe wildlifetrails.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă farmecul Coastei de Aur din Australia

Începe Noul An mai repede! Australia este printre primele țări care intră în Noul An, cu 9 ore mai repede decât România. Așa că petrece Revelionul într-unul dintre cele mai spectaculoase orașe din lume, Sydney. Și dacă nu te-ai săturat de distracție, Sydney găzduiește și cea mai tare petrecere din prima zi din an. Apoi îndreaptă-te spre Coasta de Aur (Gold Coast) în Byron Bay, insulele Whitsundays sau Marea Barieră de Corali.

Ianuarie este luna perfectă pentru a vizita aceste minuni, deoarece mulțimile de turiști ce invadează Australia se retrag după Revelion, iar temperaturile din această perioadă sunt numai bune pentru plajă și aventuri.

Coasta de Aur

Fotografie preluata de pe australialiveaboard.com.au. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Citește și: Vacanța de iarnă: 15 locuri din Europa pentru un concediu minunat

Iată calendarul nostru de călătorii:

 • Ianuarie
 • Februarie
 • Martie
 • Aprilie
 • Mai
 • Iunie
 • Iulie
 • August
 • Septembrie
 • Octombrie
 • Noiembrie
 • Decembrie

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers