6 experiențe spectaculoase de care să ai parte în aprilie

6 experiențe spectaculoase de care să ai parte în aprilie
 
 

Aprilie este luna perfectă pentru vacanțe de primăvară. Zilele senine sunt din ce în ce mai dese, temperaturile sunt perfecte pentru a explora străzile unei metropole vibrante, iar natura prinde viață în emisfera nordică, astfel încât peisajele naturale sunt și mai spectaculoase. Dacă vrei să mergi în concediu în aprilie, dar nu te-ai hotărât asupra unei destinații, noi îți prezentăm 6 locuri minunate unde poți avea o vacanță de neuitat.

Festivalul florilor de cireș din Japonia

În aprilie, majoritatea Japoniei este decorată cu flori delicate de cireș și se mândrește cu o atmosferă plină de viață. Această lună este momentul ideal pentru a explora Japonia, cu parcuri și grădini în mii de nuanțe de roz ce scot în evidență și mai mult frumusețea castelelor antice. Localnicii adoră să facă picnicuri sub copacii încărcați cu… roz. Florile de cireș, cunoscute sub numele de sakura, sunt florile naționale ale Japoniei, fiind celebrate de secole și nimic nu se compară cu o plimbare prin parcul Shinjuku Gyoen din Tokyo, unde se află peste o mie de cireși, sau prin parcul Maruyama din Kyoto.

Festivalul florilor de cireș în Japonia

Descoperă comorile Egiptului

Hurghada, stațiunea egipteană de la malul Mării Roșie, este o destinație ideală pentru o vacanță în aprilie. Temperaturile sunt ridicate, dar confortabile, iar zilele sunt senine cu foarte puține ploi. După ce te saturi de lenevit pe plajă, poți descoperi minunatele locuri antice ale Egiptului inclusiv Cairo, faimoasele piramide, Luxor și Valea Regilor.

Descoperă comorile Egiptului

Drumeții prin Iordania

Aprilie este momentul perfect și pentru o vizită în Iordania – temperaturile sunt ideale pentru plimbări lungi și, după ploile de iarnă, întreaga natură este în floare, chiar și în oazele din deșert. Astfel poți face drumeții prin Iordania și poți petrece o noapte sub cerul înstelat, în Wadi Rum sau Valea Lunii . Bineînțeles, o escapadă în Iordania nu ar fi completă fără să vizitezi incredibilul oraș antic Petra.

Vizitează Iordania

City break colorat în Amsterdam

Amsterdam este o destinație superbă în orice moment al anului, dar în aprilie ai ocazia să descoperi parcurile pline de lalele colorate. La 35 de kilometri de Amsterdam se află Keukenhof, cel mai frumos parc din Europa, ce găzduiește în fiecare primăvară festivalul lalelelor. Dacă ajungi în Amsterdam la finalul lunii, atunci trebuie să participi la Ziua Regelui, o zi plină de festivități și oameni colorați în portocaliu, care sărbătoresc cu mult fast ziua suveranului, în 27 aprilie.

City break colorat în Amsterdam

Vacanță delicioasă în Savannah, Georgia

Statul american Georgia devine foarte popular în aprilie, datorită turneului de golf din Augusta, dar superbul oraș Savannah este o alegere mult mai interesantă pentru concediu. Cu fermecătoare case din timpul războiului civil, stejari giganți, trăsuri trase de cai și un district istoric cu alei pietruite ce vrăjește orice turist, acest oraș pitoresc te va surprinde din prima clipă. În ultimii ani, Savannah a devenit capitala gastronomică a sudului american, cu o mulțime de restaurante cu meniuri excepționale bazate pe secole de tradiție. După ce te saturi de preparate delicioase, nu uita să faci o plimbare prin Parcul Forsyth sau prin cimitirul istoric Bonaventure de unde poți admira panorame frumoase peste râul Wilmington.

Vacanță delicioasă în Savannah, Georgia

Primăvară idilică în Paris

Parisul este faimos pentru multe lucruri, iar peisajele pitorești de primăvară se află în capul listei. Nimic nu se compară cu un picnic într-unul dintre minunatele parcuri pariziene. Nu trebuie decât să te înarmezi cu o baghetă delicioasă, sortimente gustoase de cașcaval și un vin delicios. Administrația locală din Paris cheltuie sume uriașe de bani pe peisagistică, iar rezultatul este spectaculos. Admiră grădinile uriașe de lalele din Jardin du Luxembourg și Parc Monceau sau grădinile frumos sculptate de la Palais Royal și Jardin des Tuileries. La final, fă și o scurtă excursie cu trenul până în Parc de Sceaux pentru a admira câmpurile de cireși înfloriți.

Primăvară idilică în Paris

Iată calendarul nostru de călătorii:

 • Ianuarie
 • Februarie
 • Martie
 • Aprilie
 • Mai
 • Iunie
 • Iulie
 • August
 • Septembrie
 • Octombrie
 • Noiembrie
 • Decembrie

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers