6 destinaţii turistice din România, în care să NU mergeţi în concediu

6 destinaţii turistice din România, în care să NU mergeţi în concediu
 
 
 

Cei de la Ziarul Capital au prezentat săptămâna trecută un top a destinaţiilor turistice din România în care să NU mergem în această perioadă, numindu-le "capcane" atunci când ne dorim o vacanţă reuşită.

Gunoaie, peisaje dezolante, clădiri care stau să cadă, obiective turistice în paragină sau şantiere abandonate… aşa sunt descrise în câteva cuvinte aceste staţiuni turistice.

Băile Herculane

În fruntea topului staţiunilor nerecomandate turistilor, spun cei de la capital.ro, se numără fosta perlă a turismului bănăţean: Băile Herculane.

"Zeci de clădiri de patrimoniu din această celebră staţiune par a fi la un pas să se prăbuşească. O bună parte din spaţiile de cazare sunt închise, iar majoritatea celor rămase în funcţiune nu au beneficiat în ultimele decenii decât de mici reparaţii, astfel încât starea lor este deloc atrăgătoare".

Lacul Sărat

Pe locul doi în topul în topul locurilor nerecomandate pentru un concediu se află Lacul Sărat, despre care cei de la Capital spun că:

"desi staţiunea este situată langa doua orase mari, Braila si Galati, si beneficiaza de un lac sarat, cu ape si namoluri cu efecte curative, statiunea este departe de a-si valorifica potentialul. Dimpotriva, turistii care au ajuns acolo se plang ca totul este in paragina si ca preturile sunt mult disproportionate fata de oferta…"

Vacanță de primăvară la Berlin

Vacanță de primăvară la Berlin

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 160 Eur
vezi detalii »

Rânca

Tot în fruntea clasamentului au amplasat şi staţiunea Rânca, despre care spun: "dacă nu vă pasă de gălăgie, gunoaie şi regulile de arhitectură şi urbanism, noua staţiune din Parâng vi se potriveşte cu siguranţă. Dacă însă mergeţi în vacanţă căutând liniştea, şi nu zgomotul de şantier, dacă vă interesează ca locul în care vă petreceţi timpul liber să fie curat, nu năpădit de deşeuri de construcţii şi res¬turi menajere şi dacă vă deranjează vilele vopsite în culori pestriţe, cu stil incert şi înghesuite una în alta, atunci poate ar trebui să vă schimbaţi planurile".

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »

Borsec

Nu departe de podium se află şi staţiunea Borsec, care se găseşte între Transilvania şi Moldova, într-o zonă superbă, care însă acum este descrisă: "în permanent declin de mai bine de 20 de ani. Din cauza stării proaste a spaţiilor de cazare şi a bazei de tratament, oraşul şi-a pierdut la un moment dat statutul de staţiune balneară, autorităţile locale încercând în ultima vreme ca, printr-o serie de investiţii, să revină în circuitul turistic. Dacă vor și reuși rămâne de văzut".

Olimp

Pe locul 5 în topul locurilor nerecomandate pentru petrecerea vacanţei se află staţiunea Olimp. "Dintr-o staţiune căutată pentru condiţiile bune din hoteluri şi linişte, Olimp a ajuns un loc pe jumătate părăsit. Turiştii care mai ajung pe aici se plâng de aspectul dezolant în care arată o bună parte din clădiri, de condiţiile proaste de cazare, de numeroşii câini vagabonzi şi de posibilităţile de petrecere a timpului liber aproape inexistente".

Eforie Nord şi Sud

În aproximativ aceeaşi situaţie spun cei de la Capital se află şi staţiunile Eforie Nord şi Sud. "Plaja îngustă, aglomerată mai tot timpul, năpădită de blocuri de beton cu destinaţie incertă şi mărginită de construcţii începute şi abandonate în diverse stadii. Traficul haotic, criza aproape permanentă de locuri de parcare și planul de urbanism pentru zona nou construită a staţiunii, care pare să fi fost desenat de cineva în stare de ebrietate. Amestecul uimitor de lux și paragină, atmosfera de bazar oriental a zonei comerciale și faptul că cei mai mulți turiști par a fi pasionați de semințe și manele ar trebui să fie suficiente motive pentru a sta departe de cele două stațiuni de la sud de Constanța".

Bucură-te de primăvară la Londra

Bucură-te de primăvară la Londra

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București şi Timișoara
de la 185 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.