6 destinaţii pentru gurmanzii călători

6 destinaţii pentru gurmanzii călători
 
 

Un lucru e cert atunci când eşti în vacanţă: nu te joci cu foamea! Tongue Out Dacă nu ai ce sau unde să mănânci poate fi mai grav decât orice altceva şi cu siguranţă îţi poate strica tot concediul. Un loc în care să iei masa vei găsi cu siguranţă, dar dacă vrei să mergi la sigur, trebuie să ştii care sunt locurile unde mâncarea este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi călători. Tocmai de aceea ţi-am pregătit o listă cu destinaţii pentru gurmanzi şi, cine ştie, poate în următorul concediu mergi să mănânci ceva bun... şi ne spui şi nouă cum a fost, să ne fie poftă! Laughing

Lake District, Marea Britanie

Cumberland sausage

Sursa

Dacă vrei să guşti preparatele specific britanice, aceasta este regiunea ţării spre care trebuie să te îndrepţi, mai degrabă decât capitala sau marile oraşe... puburile din Lake District sunt cele care te vor surprinde.

Încearcă: Cumberland sausage (singurul cârnaţ cu indicaţie georgrafică din Anglia), servit alături de una dintre berile locale, precum cele create de Hawkshead Brewery sau Keswick Brewing Company.

Penang, Malaezia

Char kway teow

Sursa

Pentru cei pasionaţi de mâncăruri cu adevărat exotice, Penang este destinaţia ideală. Bucătăria malaeziană a avut de-a lungul timpului numeroase influenţe, de la cele chinezeşti şi până la cele indiene.

Încearcă: Char kway teow (tăiţei de orez cu creveţi, muguri de fasole, ouă şi cârnaţi) şi Air bandung (sirop de trandafir cu lapte condensat).

Oaxaca, Mexic

Chichilo negro

Sursa

Oaxaca este una dintre capitalele culinare ale Mexicului, în care vei descoperi altceva decât fast food şi restaurante cu mariachi... pur şi simplu cultura gastronomică mexicană!

Încearcă: Chichilo negro (unul dintre cele mai cunoscute feluri de chili) şi Mezcal (băutura locală distilată din agave).

Puglia, Italia

Paste Orecchiette cu Cime di Ripa

Sursa

Pentru cei care iubesc fructele de mare şi peştele, dar şi deliciile simple, Puglia este o destinaţie în care mâncarea are un parfum marin, la care se adaugă celebrele preparate din paste ale Italiei.

Încearcă: Paste Orecchiette cu Cime di Ripa (o combinaţie interesantă de frunze de nap şi anşoa) şi un pahar de Primitivo, vinul făcut din soiul local de struguri.

Victoria, Australia

Chicken Parmigiana

Sursa

Cu un festival dedicat mâncării şi vinului, organizat anual în luna februarie, nu e de mirare că Victoria este o destinaţie spre care gurmanzii călători trebuie să se îndrepte.

Încearcă: plăcintele cu carne şi Chicken Parmigiana sunt două mâncăruri simbol, alături de care poţi servi una dintre berile de producţie locală din cele peste 30 de berării mici din regiune.

Tbilisi, Georgia

Khinkali

Sursa

Pentru cei în căutare de aventuri culinare, dar şi de destinaţii noi de călătorie, Tbilisi este un amalgam de gusturi, culturi şi atracţii turistice fascinante.

Încearcă: Khinkali (găluşte uriaşe) şi Mtsvadi (frigărui cu carne servite într-o baie de suc de rodii), alături de un pahar de vin.

În care dintre aceste locuri ţi-ar plăcea să mănânci?

     

Descoperă mai multe locuri de vacanţă pentru pofticiosul din tine: 9 dintre cele mai interesante restaurante din lume şi 5 restaurante medievale pentru iubitorul de "Game of Thrones"!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers