6 destinaţii pentru gurmanzii călători

6 destinaţii pentru gurmanzii călători
 
 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Un lucru e cert atunci când eşti în vacanţă: nu te joci cu foamea! Tongue Out Dacă nu ai ce sau unde să mănânci poate fi mai grav decât orice altceva şi cu siguranţă îţi poate strica tot concediul. Un loc în care să iei masa vei găsi cu siguranţă, dar dacă vrei să mergi la sigur, trebuie să ştii care sunt locurile unde mâncarea este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi călători. Tocmai de aceea ţi-am pregătit o listă cu destinaţii pentru gurmanzi şi, cine ştie, poate în următorul concediu mergi să mănânci ceva bun... şi ne spui şi nouă cum a fost, să ne fie poftă! Laughing

Lake District, Marea Britanie

Cumberland sausage

Sursa

Dacă vrei să guşti preparatele specific britanice, aceasta este regiunea ţării spre care trebuie să te îndrepţi, mai degrabă decât capitala sau marile oraşe... puburile din Lake District sunt cele care te vor surprinde.

Încearcă: Cumberland sausage (singurul cârnaţ cu indicaţie georgrafică din Anglia), servit alături de una dintre berile locale, precum cele create de Hawkshead Brewery sau Keswick Brewing Company.

Penang, Malaezia

Char kway teow

Sursa

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Pentru cei pasionaţi de mâncăruri cu adevărat exotice, Penang este destinaţia ideală. Bucătăria malaeziană a avut de-a lungul timpului numeroase influenţe, de la cele chinezeşti şi până la cele indiene.

Încearcă: Char kway teow (tăiţei de orez cu creveţi, muguri de fasole, ouă şi cârnaţi) şi Air bandung (sirop de trandafir cu lapte condensat).

Oaxaca, Mexic

Chichilo negro

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Sursa

Oaxaca este una dintre capitalele culinare ale Mexicului, în care vei descoperi altceva decât fast food şi restaurante cu mariachi... pur şi simplu cultura gastronomică mexicană!

Încearcă: Chichilo negro (unul dintre cele mai cunoscute feluri de chili) şi Mezcal (băutura locală distilată din agave).

Puglia, Italia

Paste Orecchiette cu Cime di Ripa

Sursa

Pentru cei care iubesc fructele de mare şi peştele, dar şi deliciile simple, Puglia este o destinaţie în care mâncarea are un parfum marin, la care se adaugă celebrele preparate din paste ale Italiei.

Încearcă: Paste Orecchiette cu Cime di Ripa (o combinaţie interesantă de frunze de nap şi anşoa) şi un pahar de Primitivo, vinul făcut din soiul local de struguri.

Victoria, Australia

Chicken Parmigiana

Sursa

Cu un festival dedicat mâncării şi vinului, organizat anual în luna februarie, nu e de mirare că Victoria este o destinaţie spre care gurmanzii călători trebuie să se îndrepte.

Încearcă: plăcintele cu carne şi Chicken Parmigiana sunt două mâncăruri simbol, alături de care poţi servi una dintre berile de producţie locală din cele peste 30 de berării mici din regiune.

Tbilisi, Georgia

Khinkali

Sursa

Pentru cei în căutare de aventuri culinare, dar şi de destinaţii noi de călătorie, Tbilisi este un amalgam de gusturi, culturi şi atracţii turistice fascinante.

Încearcă: Khinkali (găluşte uriaşe) şi Mtsvadi (frigărui cu carne servite într-o baie de suc de rodii), alături de un pahar de vin.

În care dintre aceste locuri ţi-ar plăcea să mănânci?

     

Descoperă mai multe locuri de vacanţă pentru pofticiosul din tine: 9 dintre cele mai interesante restaurante din lume şi 5 restaurante medievale pentru iubitorul de "Game of Thrones"!

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.