6 descoperiri arheologice pe care nu le găsești în cărțile de istorie

6 descoperiri arheologice pe care nu le găsești în cărțile de istorie
 
 

Obiectivele turistice moderne sunt minunat de admirat, dar atunci când ai în față un sit istoric, care cuprinde obiective construite cu vreo 9000 de ani înaintea erei noastre, deja începi să te simți un firicel de nisip în comparație cu trecerea timpului și parte dintr-o lume parcă mai mare. Obiectivele arheologice din epocile vechi ne oferă o privire de ansamblu într-un trecut despre care încă știm prea puțin. Iată câteva dintre cele mai fascinante descoperiri arheologice mai puțin cunoscute.

Obeliscul Neterminat, Egipt

obeliscul neterminat

Sursa foto

Construcția acestui monument din Aswan, Egipt a fost ordonată de Hatshepsut, la mijlocul anilor 1500 î.Hr., dar s-a abandonat cioplirea lui atunci când s-a descoperit o fisură în granit, care făcea acest material de neutilizat. Dacă ridicarea obeliscului ar fi fost finalizată, ar fi fost cea mai mare construcție de acest gen de pe continent.

Göbekli Tepe, Turcia

Göbekli Tepe

Sursa foto

Ruinele Göbekli Tepe au fost descoperite aproape de vârful unui munte din Turcia. Datând de aproximativ 10.000 de ani, vechimea lor face ca aceste construcții să fie cele mai vechi structuri religioase cunoscute. Pare incredibil, nu? Acest sit ne-a ajutat să aflăm mult mai multe lucruri despre perioada neolitică.

Saksaywaman, Peru

Saksaywaman

Sursa foto

Saksaywaman este o citadelă într-o zonă pustie din Peru, considerată parte din Imperiul Incașilor. Se zice că pietrele sunt tăiate și lipite atât de bine între ele, fără să fie utilizat mortar, încât nici în zi de azi nu se poate strecura nicio foaie de hârtie între spațiile dintre acestea.

Mohenjo-daro, Pakistan

Mohenjo-daro

Sursa foto

Mohenjo-daro, în traducere Colina celor morți, este un oraș antic, construit în anii 2600 î.Hr., în locul orașului Pakistan din zilele noastre, fiind primul exemplu de construcție modernă a unui oraș, în formă de rețea, cu străzi paralele. Orașul a fost descoperit în 1921, în timpul construirii unei căi ferate.

Peşterile Longyou, China

Peșterile Longyou

Sursa foto

Longyou este o serie de 24 de peșteri artificiale din China, de mărimi foarte mari, sculptate într-o rocă sedimentară cu o precizie excepțională pentru anul 212 î.Hr. Nu s-a descoperit felul în care acestea au fost construite sau urme de civilizație din acea perioadă.

L’Anse aux Meadows, Canada

L’Anse aux Meadows

Sursa foto

L’Anse aux Meadows este o așezare antică, construită de vikingi în Canada... cu 500 de ani înainte ca Cristofor Columb să descopere America, totodată fiind prima așezare europeană ridicată în America de Nord. Orășelul poate adăposti până la 160 de persoane și prezintă dovezi ale existenței vikingilor.

În care dintre aceste destinaţii istorice ţi-ar plăcea să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers