6 cele mai impresionante platforme la înălțime din Europa

6 cele mai impresionante platforme la înălțime din Europa
 
 

O perspectivă nouă face parte din experiența inedită a descoperirii unui loc nou în vacanța ta. Dacă nu ai rău de înălțime și ești pasionat de munte, poți alege să urci spre platforme de observație și poduri suspendate care-ți vor oferi o vedere absolut unică asupra împrejurimilor. Așadar, iată câteva dintre cele mai grozave construcții care te ajută să te bucuri de o priveliște specială, chiar în Europa.

Step Into The Void, Franța

În sud-estul Franței, există o cabină cu podea de sticlă, special creată pentru curajoșii care nu au rău de înălțime și care vor să admire peisaje de poveste. Poziționată lângă Chamonix, Step Into The Void este o cameră creată din sticlă, care oferă o panoramă absolut impresionantă asupra Alpilor. Este poziționată pe vârful Aiguille du Midi, deasupra unei prăpastii de 1 km, iar tot ce te desparte de acest infinit este podeaua de sticlă. 

Five Fingers Platform, Austria

Întinzând o mână deasupra unei prăpastii de 400 m, Five Fingers Platform este un loc de observație cu cinci "degete" care-ți oferă o priveliște cu adevărat specială asupra Alpilor austrieci. Poți ajunge la această construcție spectaculoasă cu telescaunul din orășelul Hallstatt sau pe traseul special amenajat. Urcarea la platforma de vizionare costa 28 de euro, iar peisajele își merită toți banii.

Titlis Cliff Walk, Elveția

Titlis Cliff Walk din Elveția poate fi descris ca un pod la 3.041 m deasupra nivelului mării și 500 m deasupra solului. Acesta este oficial cel mai înalt pod suspendat din Europa și vine la pachet cu o vedere incredibilă, desigur, dacă ești destul de curajos să-l traversezi. Poți ajunge la pod dacă iei telegondola Titlis Rotair, care se rotește la 360 de grade pe traseul său.  

AlpspiX, Germania

Această platformă se zice că se află "între Rai și Valea Höllental" sau mai realist spus, se află la 100 de metri, la baza vârfului Alpspitze, deasupra statului Baden-Württemberg din Germania.  Platforma sa excepțională de vizionare este formată din două fâșii de oțel de 25 m, care formează un X. Poți ajunge aici cu telegondola sau într-o plimbare pe traseul special. 

Top of Tyrol, Austria

Top of Tyrol este un punct de vizionare din Austria, în Alpii tirolezi, la o oră distanță de Innsbruck. Acest proiect inovator se află pe ghețarii Stubai, la amețitoarea înălțime de 3.200 m, aspect care face această platformă să fie și mai impresionantă. Aici, ai ocazia să admiri un peisaj cu o vedere de 360 de grade asupra Alpilor.

Hammetschwand Panorama Elevator, Elveția

Probabil liftul cu cea mai frumoasă panoramă din lume, Panorama Elevator din Elveția se află în vârful muntelui Bürgenstock, la 1.127 de metri, lângă Lacul Lucerne. Cunoscut drept cel mai înalt lift exterior din Europa, acesta ajunge la 118 metri față de sol, primii 14 metri fiind chiar înăuntrul muntelui, mai apoi urcând spre cel mai frumos peisaj asupra lacului din Alpii elvețieni.

Toate fotografiile sunt preluate de pe tourismontheedge.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiilor. | despre drepturile de autor

Pe care dintre aceste platforme le-ai încerca?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers