6 călătorii care îți vor schimba viața

6 călătorii care îți vor schimba viața
 
 

Chiar dacă nu e nimic rău în a visa la vacanțe leneșe pe o plajă exotică, în acest sezon ne dorim călătorii epice care să ne schimbe viața. Un ideal măreț, nu-i așa? Ei bine, dacă și tu îți dorești o aventură incredibilă care să-ți schimbe modul în care vezi lumea din jurul tău, iată câteva sugestii.

Patagonia, Argentina

Patagonia, Argentina

Fotografie preluata de pe zicasso.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Descoperă unul dintre cele mai impresionante peisaje din lume! Ghețarul Perito Moreno din Patagonia îți va tăia răsuflarea din prima clipă. Liniștea apăsătoare a acestui loc este întreruptă din când în când de zgomotul asurzitor al unei bucăți de gheață care se desprinde de masivul alb și plutește agale pe apă. Masa uriașă de gheață se întinde cât vezi cu ochii pe albastrul lacului și în acest decor sclipitor vei avea impresia că ai călătorit în timp în Epoca de Gheață.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, Peru

Cocoțat pe vârfurile Anzilor Cordilieri, acest oraș incaș antic a rămas neschimbat de peste 440 de ani. Atenție, însă, nu doar peisajele magnifice de la Machu Picchu îți vor tăia răsuflarea, ci și înălțimile amețitoare și căldura sufocantă. Dar, dacă reușești să treci peste aceste obstacole, vei avea parte de una dintre cele mai fascinante aventuri din întreaga ta existență.

Hringvegur, Islanda

Hringvegur, Islanda

Fotografie preluata de pe faculty.engineering.ucdavis. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Hringvegur sau Drumul 1 traversează peisajele desprinse parcă dintr-o altă lume ale Islandei, cu izvoare termale, vulcani, cascade, fiorduri și ghețari. Această șosea de peste 1.300 km, ce înconjoară întreaga insulă, este una dintre cele mai interesante din lume și, dacă ești pasionat de condus sau doar îți plac locurile neobișnuite, nu ar trebui să o ratezi. Vara, toate aceste panorame sclipesc în soarele omniprezent, care abia atinge orizontul înainte să ”răsară” din nou. Iarna, în schimb, îți poți perfecționa tehnica condusului pe întuneric.

Beijing, China

Beijing, China

Cu siguranță ai văzut o mulțime de imagini cu faimosul Marele Zid Chinezesc care a protejat dinastiile în urmă cu mai bine de două milenii. Dar nimic nu se compară cu experiența de a te plimba de la turn la turn pe acest loc iconic. Dacă vrei să eviți mulțimea de turiști, fă o excursie de aproximativ 90 de minute de Beijing, pentru a vedea secțiunea Mutianyu.

Serengeti, Tanzania

Serengeti, Tanzania

Fotografie preluata de pe andbeyond.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Imaginează-ți că te plimbi într-o mașină de teren prin tundra din Serengeti înconjurat de turme de girafe, elefanți și zebre. Te încântă această idee? Atunci trebuie neapărat să faci un safari în Tanzania. Experiența de a admira toate aceste animale majestice în habitatul lor este una covârșitoare. Această aventură este completată de mese delicioase servite în natura cu adevărat sălbatică și bineînțeles panorame de neegalat.

Marele Canion, Arizona

Marele Canion, Arizona

Nu trebuie decât să te uiți în jos în acest abis vechi de 2 miliarde de ani pentru a te simți mai mic și poate mai insignifiant. Fie că faci drumeții pe marginea sudică, campezi sub un miliard de stele sau faci rafting pe râul Colorado, vei părăsi Marele Canion puțin schimbat față de cum ai venit.

Tu în care din aceste locuri mirifice îți dorești cel mai mult să ajungi?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers