6 atracții turistice din Constanța pe care le poți admira tot anul

6 atracții turistice din Constanța pe care le poți admira tot anul
 
 

Orașul Constanța este unul dintre cele mai populare destinații de vară din România, grație plajelor de la malul Mării Negre, dar și a faimosului Port Tomis cu minunatul Cazino. Totuși, puțină lume alege această destinație pentru un city break în afara sezonului estival. Și nu au decât de pierdut! Constanța este un oraș minunat tot timpul anului cu o mulțime de atracții turistice interesante ce pot fi vizitate indiferent de vremea de afară. Iată care sunt cele mai fascinante atracții turistice din Constanța pe care le poți admira tot anul.

Acvariul din Constanța

Acvariul din Constanța este una dintre cele mai populare atracții turistice din acest oraș și pe bună dreptate. Aflat pe faleza mării, la doar câțiva pași de Cazino, Acvariul din Constanța găzduiește peste 100 de specii de pești și alte animale marine din diverse zone geografice. Acvariul din Constanța este împărțit în trei secții mari – Marina, Dulcicola și Pești Exotici, secția Marina fiind cea mai mare. În cadrul acestei secții vei putea admira și o impresionantă colecție de sturioni, precum și pisici de mare, steluțe și căluți de mare și alte creaturi simpatice.

Acvariul din Constanta

Fotografie preluata de pe dpnori.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Un alt muzeu fascinant din Constanța este Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, unde curioșii pot admira o sumedenie de artefacte din neolitic, ce au aparținut culturii Hamangia și Gumelnița, precum și diferite amfore romane, statuete grecești și alte obiecte ce creionează istoria antică fascinantă a Dobrogei. Printre cele mai interesante artefacte se numără șarpele Glykon, din marmură albă, o statuie unică în lume.

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta

Fotografie preluata de pe ecomareaneagra.wordpress. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Farul Genovez

Unul dintre cele mai fascinante monumente istorice din Constanța este Farul Genovez, ce tronează peste faleza Cazinoului. Această structură interesantă are o formă paralelipipedică până la aproximativ jumătate, iar apoi este octogonal. Silueta neobișnuită a Farului Genovez este ușor de reperat printre celelalte clădiri clasice, fiind un adevărat simbol al orașului Constanța. Farul original datează din secolul al XIV-lea, iar forma actuală a structurii fiind realizată la mijlocul secolului al XIX-lea.

Farul Genovez

Fotografie preluata de pe nice-trip.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Marinei Române

Unul dintre cele mai interesante muzee din România, Muzeul Marinei Române se mândrește cu peste 37.000 de artefacte ce zugrăvesc istoria fascinantă a marinei române. Găzduit în fosta școală navală din Constanța, Muzeul Marinei Române se mândrește cu o colecție minunată de amfore și ceramică veche, modele de nave, hărți vechi și o sumedenie de documente și fotografii care te vor ajuta să înțelegi mai bine sistemele de navigație din antichitate și din evul mediu, precum și să afli mai multe detalii inedite despre primele nave românești moderne și despre bătăliile navale de pe Dunăre.

Muzeul Marinei Române

Fotografie preluata de pe observator.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Moscheea Carol

Moscheea Carol sau Marea Moschee din Constanța este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult musulmane din România. Superba clădire, aflată la câțiva pași de Portul Tomis, a fost construită în 1912 la inițiativa regelui Carol I, ca un omagiu pentru comunitatea musulmană din Constanța. Inaugurarea fermecătorului lăcaș de cult s-a făcut cu mare fast, în prezența familiei regale. De atunci, moscheea a primit mai multe denumiri, inclusiv Moscheea Mahmud al II-lea, dar credincioșii musulmani continuă să o numească "Geamia Regelui".

Construcția Moscheii Carol a fost inspirată de designul Moscheii Konya din Anatolia, iar minaretul realizat în stil maur are o înălțime de 47 de metri. Cei care reușesc să urce cele 140 de trepte până în vârful minaretului vor fi răsplătiți cu panorame excepționale peste Constanța și Portul Tomis. Tot la Moscheea Carol poți admira și un covor oriental masiv ce provine de pe insula Ada Kaleh, vechi de peste două secole. Covorul cântărește peste 490 de kilograme.

Edificiul Roman cu Mozaic

Una dintre cele mai inedite obiective turistice din Constanța, Edificiul Roman cu Mozaic te va fascina încă din primul moment. Aflat lângă Parcul Carol, această structură datează din secolul IV, fiind descoperită în timpul unor lucrări edilitare realizate în centrul Constanței în 1959. Acest monument istoric face parte din rămășițele orașului antic Tomis, fiind un complex cu trei terase care lega vechiul port de restul orașului, având un mozaic ce acoperea o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Din păcate clădirea a căzut în ruină în secolul VI, iar din suprafața inițială a mozaicului, astăzi s-au mai păstrat doar 700 de metri pătrați. De asemenea, se mai pot admira și pereții unei săli uriașe, aflată pe terasa superioară, cu diferite decorațiuni.

Fotografie preluata de pe www.i-tour.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unde să stai în Constanța

Acum că ai itinerariul perfect pentru un city break în extrasezon în Constanța, nu îți mai rămâne decât să îți rezervi un sejur potrivit. Noi am găsit Hotelul Ibis Constanța, care se află în zona centrului vechi al orașului, fiind locul ideal de unde să pornești într-un periplu prin acest oraș minunat. Mai mult, Hotelul Ibis Constanța se află chiar lângă plaja Modern, astfel încât ești la doar câțiva pași de malul mării. Așadar, nu mai sta pe gânduri și rezervă un sejur la Hotel Ibis Constanța, pentru a avea parte de un concediu de neuitat într-unul dintre cele mai fascinante orașe din România.

Hotel Ibis Constanta

Tu ce alte atracții turistice din Constanța ne-ai recomanda să vizităm?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers