6 atracţii mai puţin cunoscute de vizitat în Praga

6 atracţii mai puţin cunoscute de vizitat în Praga
 
 

Ai fost în Praga... ai trecut într-o plimbare agale peste Podul Charles, ai descoperit misterele ascunse ale Castelului din Praga, te-ai rătăcit pe străduţele din centrul vechi şi aşa mai departe. Cumva ai impresia că oraşul nu mai are niciun secret, dar ajungi din nou într-un city break aici şi te întrebi ce mai ai de văzut. Sunt multe locuri minunate în Praga de care probabil nu ai auzit. Fie nu fac parte din atracţiile ultra-turistice ale oraşului, fie sunt locuri noi. Pentru viitorul tău city break în Praga, iată 6 atracţii mai puţin cunoscute spre care să te îndrepţi.

#1 Stará čistírna

Ştiu că nu sună prea încântător, dar dacă te-au pasionat catacombele altor capitale europene, atunci şi sistemul de canalizare din Praga, Stará čistírna, îţi va face cu ochiul. Canalele nu mai sunt funcţionale din anul 1967, aşa că pot fi vizitate fără nicio problemă. Acestea datează de la începutul secolului trecut şi au fost proiectate de inginerul britanic William Lindley.

Nu ai crede că sunt atracţii turistice fostele canale ale unui oraş, dar cele din Praga sunt încărcate de istorie. Curioşii au posibilitatea de a opta pentru tururi ghidate ale acestora şi vor avea ocazia de a se delecta cu elemente arhitecturale unice pentru subteran: bolte impresionante şi elegante din cărămidă, spaţii largi, deschise şi colecţii vaste de echipamente folosite în trecut. Sistemul a fost transformat în muzeu în anul 1992.

Stará čistírna

#2 Cafenelele la înălţime

Dacă e prea de dimineaţă să te aventurezi mai departe prin Praga sau vrei să faci o pauză, atunci vei căuta imediat din priviri cea mai apropiată cafenea. Cu toate că astfel de localuri mărginesc străzile pietonale şi zonele turistice, ar fi mai bine să începi de mai sus... cum vine asta? Ei bine, Praga se laudă cu localurile ce nu se află la nivelul 0 al clădirilor. Cunoscute în special de localnici şi mai puţin de către turişti, pentru că nu sunt la vedere, cafenelele aflate la înălţime din Praga sunt un adevărat loc de relaxare.

Cu design-uri interioare clasice şi elegante sau moderne şi ciudăţele, cafenelele din Praga sunt adevărate comori. Trebuie să încerci: Grand Café Orient, deasupra de Muzeul Cubist, sau Café Louvre, de pe strada Národní.

#3 Biserica Panny Marie Sněžné şi Grădinile Franciscane

Biserica Panny Marie Sněžné este dedicată Fecioarei Maria şi este adesea trecută cu vederea de cei care ajung în Praga, cu toate că are o locaţie centrală. Aceasta este amplasată între Národní třída şi Piaţa Wenceslas şi este împrejmuită de Grădinile Franciscane. Nava bisericii este cea care îţi poate atrage atenţia, deoarece este cea mai înaltă din Cehia, cu toate că nu a fost finalizată conform planurilor iniţiale din secolul 14.

Numele Fecioara Maria a Zăpezii provine de la pictura din altar, ce face referire la biserica cu acelaşi nume din Roma. Cea din urmă şi-a primit numele după ce căderile de zăpadă din luna august au fost interpretate ca un semn pentru construirea unei biserici la Roma. Biserica din Praga atrage atenţia prin contrastele arhitecturale dintre mobilierul închis, baroc şi ferestrele înalte, deschise, în stil gotic.

Biserica Panny Marie Sněžné

#4 Biserica Sv. Michala, Dealul Petřín

Chiar dacă Dealul Petřín este una dintre cele mai cunoscute locaţii de promenadă din Praga, cei care ajung aici trec adesea cu vederea un alt monument religios deosebit de important pentru istoria şi cultura cehă. Biserica Sv. Michala este originară din Ruthenia, o regiune apropiată de Ucraina, de unde micuţa biserică ortodoxă din lemn a fost ulterior mutată în capitală. Arhitectura clădirii este cea care atrage curioşii, având o formă uşor ciudată, similară bisericilor ortodoxe din lemn vechi, cu acoperiş şi turle înalte şi corp scund.

Micuţa biserică a fost considerată un cadou pentru oraşul Praga şi a fost amplasată în Grădinile Kinského, a fost inclusă în Muzeul Etnografic Musaion şi poate fi vizitată în interior numai cu programare.

#5 Vojanovy Sady

Dacă ai chef de o plimbare oarecum istorică, atunci trebuie să ajungi la Vojanovy Sady – primul parc din Praga, ce datează din 1248. Alege o plimbare prin parc pentru a ajunge până la Podul Carol, printr-un decor romantic, cu peisaje de vis, unde cu siguranţă vei întâlni câţiva localnici în drumurile lor sau relaxându-se pe bănci.

Cu toate că este foarte aproape de unele dintre cele mai importante atracţii turistice ale oraşului, parcul este liniştit şi te învăluie într-o oază de verdeaţă, îndepărtând zgomotele marii capitale prin zidurile sale groase şi clădirile înalte care îl mărginesc.

Vojanovy Sady

#6 Strada Thunovská

Chiar dacă există multe zone pietonale celebre în Praga, strada Thunovská este cea spre care ar trebui să te îndrepţi. Aceasta este paralelă cu Nerudova, o rută preferată de turişti, şi străbate oraşul până la castel, printre case colorate, pitoreşti, dar şi instituţii sobre şi fade sau chiar puburi locale, ce contrastează puternic cu localurile ultra-turistice de pe străzile principale. Nové zámecké schody, adică scările ce duc la castel, sunt cele care încheie această frumoasă stradă cu o plimbare vioaie şi care îţi pune la încercare rezistenţa. Laughing

#Bonus: Cazare în Praga

Dacă ai obosit după o plimbare atât de lungă pe scările spre castel, dar şi pe la celelalte frumuseţi ale oraşului, atunci ai nevoie de un loc bun de cazare în care să te odihneşti. Şi cum odihna este mai plăcută atunci când nu trebuie să spargi puşculiţa, îţi recomandăm book-cheap.com pentru cele mai accesibile oferte de cazare. Tot ce trebuie să faci este să alegi câteva zile libere şi să-ţi cauţi cazare în Praga, iar apoi te poţi bucura în voie de un city break de vis în capitala Cehiei.

Descoperă comorile ascunse ale Pragăi şi nu uita să te rătăceşti pe străzile marelui oraş pentru a găsi şi alte asemenea locuri minunate. Când te întorci din vacanţă să ne spui şi nouă ce ai mai găsit acolo! Wink

book-cheap.com

Realizat in colaborare cu: book-cheap.com

Book-cheap este o agenţie de turism online, care pune la dispoziţia turiştilor o selecţie bogată de hoteluri şi staţiuni din întreaga lume, pentru vacanţe la cele mai bune preţuri. 

Află mai multe despre book-cheap.com >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers