50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea I

50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea I
 
 

Europa este un continent pe cât de frumos pe atât de divers, ce le oferă pasionaților de călătorii și aventuri o sumedenie de lucruri de văzut și experiențe de trăit. Fie că preferi să te pierzi pe străzile unei metropole uriașe sau adori locuri mai liniștite în care să te bucuri de frumusețile naturale, bătrânul continent îți va oferi suficiente oportunități încât să te țină ocupat mult timp. În cazul în care nu știi de unde să începi, noi îți prezentăm o listă cu 50 de lucruri pe care trebuie să le faci în Europa, cel puțin o dată în viață.

Savurează o cafea într-o cafenea din Paris

Bucură-te de o cafea într-o cafenea din Paris

Fotografie preluata de pe etsy.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parisul se mândrește cu locuri superbe la fiecare colț de stradă și odată ce vei ajunge în Orașul Luminii vei fi copleșit de tot ce se întâmplă în jurul tău. Așa că rezervă-ți un moment de liniște pe terasa unei cafenele fermecătoare și admiră lumea din jur în timp ce deguști o cafea delicioasă și obligatoriu un croissant.

Vizitează Colosseumul din Roma

Vizitează Colosseumul din Roma

Unul dintre marile simboluri ale Europei, Colosseumul din Roma a fascinat turiștii de mii de ani. Anticele ruine au fost martore la cele mai importante evenimente ale istoriei și chiar și în ziua de azi este un adevărat loc de pelerinaj pentru turiști. Odată ajuns acolo, trebuie neapărat să îți faci o poză cu unul dintre gladiatorii care se află mai tot timpul în zonă și apoi bucură-te de un gelato în timp ce contemplezi povestea fascinantă a Colosseumului.

Fă o plimbare cu măgărușul în Santorini

Fă o plimbare cu măgărușul în Santorini

Nimic nu este mai... grecesc decât o plimbare pe spatele unui măgăruș simpatic pe dealurile din Santorini. Considerată drept una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, Santorini se mândrește cu panorame minunate cu iconicele case albe și marea perfect albastră în fundal. Cea mai inedită modalitate de a experimenta atmosfera acestei insule pitorești este de pe spatele unui măgăruș care te va duce de la malul mării până în orășelele cocoțate pe dealuri. Nu te aștepta la o călătorie foarte confortabilă, dar priveliștile merită efortul.

Admiră apusul peste Paris din Turnul Eiffel

Admiră apusul peste Paris din Turnul Eiffel

Admiră Orașul Luminii în toată gloria sa din vârful Turnului Eiffel. O vizită la acest obiectiv turistic faimos este obligatorie de fiecare dată când vizitezi Parisul, dar așteaptă până când soarele apune peste străzile magnifice ale orașului și lumina trandafirie îl face să strălucească. Nimic nu se compară cu o panoramă de 360° peste capitala franceză învăluită în milioane de luminițe.

Mănâncă paella în Barcelona

Mănâncă paella în Barcelona

Fotografie preluata de pe globetrottingstiletto.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Barcelona se mândrește cu o viață de noapte vibrantă și o atmosferă mediteraneană ce te va face să uiți că te afli într-una dintre cele mai importante metropole din Europa. Fă o plimbare pe aglomerata La Rambla, degustă un pahar de vin roșu și câteva tapas la un bar cochet și obligatoriu comandă o porție de paella, un preparat tradițional spaniol făcut cu orez și fructe de mare, ce se servește de obicei într-o tigaie uriașă.

Bea bere la Oktoberfest în Munchen

Bea bere la Oktoberfest în Munchen

Cel mai mare festival dedicat berii se desfășoară în fiecare an în Munchen și este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Germania. Participă la festivități așa cum se cuvine, purtând costum tradițional bavarez, și încercă să ții pasul cu localnicii care, de obicei, ajung să-și consume greutatea în bere. Dacă nu ajungi în minunatul Munchen în timpul Oktoberfest, asta nu înseamnă că nu poți petrece câteva ore la o grădină de bere unde să savurezi una sau mai multe halbe.

Plimbă-te pe străzile din Praga

Plimbă-te pe străzile din Praga

Principala atracție a capitalei cehe este atmosfera sa. Străzile mărginite de clădiri vechi și frumoase fac din Praga un adevărat muzeu în aer liber. Așa că bucură-te de atmosfera romantică a orașului și să fă o plimbare prin centrul vechi, traversează râul Vltava pe superbul pod Sf. Charles și continuă-ți promenada până la Castelul Praga. Dacă vei ajunge aici în timpul iernii vei fi și mai surprins de frumusețea capitalei îmbrăcată în alb.

Mănâncă o pizza în Napoli

Mănâncă o pizza în Napoli

Cel mai popular fel de mâncare din lume a luat naștere pe vechile străzi din Napoli, când maeștri bucătari realizau un singur fel de pizza, margherita, cu sos de roșii, busuioc și mozarella. Napoli a devenit astfel capitala pizzei, iar restaurantele care și-au câștigat faima pentru cea mai bună pizza din lume încă mai sunt deschise spre deliciul turiștilor. Fă o incursiune pe străzile aglomerate din Napoli și încearcă câte o felie de la fiecare pizzerie. Nu-ți fă griji, mersul pe jos prin acest oraș enorm va compensa caloriile.

Descoperă secretele Castelului Buda din Budapesta

Descoperă secretele Castelui Buda din Budapesta

Fotografie preluata de pe mahalo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Desprins parcă dintr-o poveste cu prințese și zâne, Castelul Buda tronează deasupra capitalei Ungariei. Urcă până într-unul dintre turnuri pentru a te delecta cu o panoramă incredibilă atât peste Buda cât și peste Pesta, cele două părți ale orașului, despărțite de Dunăre. Dacă nu te-ai săturat de frumusețea orașului Budapesta, seara poți lua cina pe unul dintre vaporașele ce se plimbă agale pe fluviu, printre clădirile pitorești ce se reflectă în apele liniștite ale Dunării.

Vizitează Catedrala Sf. Vasile din Moscova

Vizitează Catedrala Sf. Vasile din Moscova

Considerată drept una dintre cele mai neobișnuite biserici din lume, Catedrala Sf. Vasile este principala atracție din Moscova. Cupolele sale sub forma de bulb de ceapă, în culorile curcubeului, atrag toate privirile și se înalță impunătoare peste Piața Roșie. Apropie-te încet de superba clădire pentru a ghici modelele intricate ce decorează pereții catedralei. Deși interiorul pălește în comparație cu acest exterior magnific, merită să faci o mică incursiune pentru a vedea decorațiunile aurii ce ornează pereții.

Citește și restul ideilor noastre de vacanță în Europa!

Care dintre aceste experiențe din Europa ți se pare cea mai interesanta?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers