50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a V-a

50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a V-a
 
 

Așa cum ți-am demonstrat în ultimele patru articole, Europa este un continent fascinant în care orice turist poate descoperi locuri minunate și experiențe magice. Așadar, încheiem lista noastră uriașă de lucruri pe care trebuie să le faci în Europa, cel puțin o dată în viață, cu speranța că ți-am oferit măcar câteva idei pentru următoarea ta vacanță.

Vizitează balconul Julietei în Verona

Balconul Julietei în Verona

Fotografie preluata de pe kiwianne.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fie că ești sau nu fan al pieselor lui Shakespeare, Verona este o destinație obligatorie în Italia. Acest oraș magnific a inspirat patru opere ale bardului, dar niciuna nu se compară cu tragica poveste de dragoste a lui Romeo și a Julietei. Unul dintre cele mai populare locuri din Verona este casa Julietei cu balconul de la care îi jura dragoste veșnică tânărului Romeo. Clădirea în sine nu se distinge cu mult față de restul edificiilor medievale din centrul Veronei, în schimb vei observa imediat mulțimea de turiști înarmați cu aparate de fotografiat care admiră faimosul balcon. După ce ai bifat acest obiectiv de pe listă, explorează restul orașului, și admiră colosseumul din Piazza Bra, dar și podurile medievale ce traversează râul Adige.

Admiră artificii în Madeira

Artificii în Madeira

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Admiră cel mai frumos spectacol de artificii din lume la cumpăna dintre ani în Golful Funchal din Madeira. Acest spectacol magnific este modul perfect de a intra în noul an, iar minunata insulă portugheză din Atlantic este și un loc minunat pentru a petrece o scurtă vacanță la soare... în toiul iernii.

Poartă o mască la Carnavalul din Veneția

Carnavalul din Veneția

În fiecare an, în luna februarie, străzile din Veneția sunt invadate de mulțimi de oameni costumați în personaje flamboaiante cu măști care mai de care mai intricate și colorate. Acest spectacol uriaș este cel mai mare bal mascat din lume ce transformă Veneția într-un oraș al misterelor. Alătură-te distracției și poartă și tu o mască în timp ce admiri costumele ce sunt adevărate opere de artă. Întreaga experiență este una cu totul magică!

Admiră capetele de balaur de pe Catedrala Notre Dame din Paris

Catedrala Notre Dame din Paris

Catedrala Notre Dame din Paris este un minunat exemplu de arhitectură gotică, fiind și una dintre cele mai frumoase clădiri din Orașul Luminilor. Vizitează această catedrală magnifică într-o zi senină pentru a admira fasciculele de lumină ce pătrund în interiorul sobru prin vitraliile colorate, iar apoi încearcă să numeri capetele de balaur ce străjuiesc pe fațadele turnurilor. 

Vezi Dealul Crucilor din Lituania

Dealul Crucilor din Lituania

Fotografie preluata de pe nutspeak.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deși Lituania nu se află în topul țărilor de vizitat pe lista turiștilor, această mică țară baltică se mândrește cu o mulțime de lucruri interesante. Cel mai fascinant loc din Lituania este Dealul Crucilor, un loc de pelerinaj pentru catolicii devotați. Pe acest deal se află peste 100.000 de cruci din lemn și crucifixuri. Chiar dacă nu ești religios, Dealul Crucilor este un loc fascinant pe care nu ar trebui să-l ratezi.

Vizitează Dubrovnik

Dubrovnik

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dubrovnik este cel mai frumos oraș din Croația și unul dintre cele mai pitorești porturi de la Mediterană. Cu o combinație de istorie fascinantă, arhitectură interesantă și plaje superbe, Dubrovnik a câștigat inima a sute de mii de călători, devenind una dintre cele mai populare destinații de vară de pe malul Mediteranei. 

Fă o drumeție prin Pădurea Neagră din Germania

Pădurea Neagră din Germania

Fotografie preluata de pe joyofwandering.wordpress. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Pădurea Neagră este un loc plin de legende și povești, fiind și una dintre cele mai frumoase și misterioase zone din Germania. Această pădure este și mai impresionantă toamna și iarna, când castelele și cascadele minunate sunt decorate cu frunze colorate sau sunt acoperite cu zăpadă. Nu uita să deguști o felie de tort Pădurea Neagră atunci când vizitezi această regiune. Gustul său decadent te va cuceri pe loc.

Deasupra Europei în Elveția

Deasupra Europei în Elveția

Fotografie preluata de pe qbtravel.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nicio aventură în Europa nu este completă fără experiența minunată de a te afla pe acoperișul bătrânului continent. Așa că, îmbracă-te în haine groase și ia trenul până pe "vârful Europei" în muntele Jungfrau de unde poți admira peisaje înzăpezite de vis. Chiar și în toiul verii aici vei avea ocazia să faci oameni de zăpadă sau să explorezi tunelurile și peșterile de gheață.

Vizitează Plaja Perissa în Santorini

Plaja Perissa în Santorini

Fotografie preluata de pe soulseedmedia.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nisipul de pe Plaja Perissa este negru și foarte, foarte fierbinte. Această culoare neobișnuită provine de la activitatea vulcanică de pe insula Santorini și formează cu contrast puternic cu restul plajelor albe din Grecia. Acest nisip negru este și cel mai frumos suvenir pe care îl poți lua din vizita ta în acest loc magic. 

Fă-ți o poză cu Turnul din Pisa

Fă-ți o poză cu Turnul din Pisa

Turnul din Pisa este un obiectiv neobișnuit ce atrage o mulțime de turiști în micul orășel de lângă Florența, datorită construcției sale mai puțin... drepte. Și orice turist ce ajunge în Piazza del Duomo este obligat să-și fac o poză în timp ce "sprijină" faimosul turn. Uneori poți și să urci până în vârful structurii de unde poți admira superba piață cu domul uriaș și baptistierul a cărui formă seamănă cu o brioșă.

Citește și restul ideilor noastre de vacanță în Europa!

Acum e rândul tău! Ce alte lucruri ar trebui să faci măcar o dată în viață în Europa?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers