50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a IV-a

50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a IV-a
 
 

Europa continuă de secole să-și fascineze vizitatorii cu locurile sale minunate și diverse. Dacă plănuiești o excursie prin întregul continent, noi îți venim în ajutor și continuăm lista noastră cu lucruri pe care să le faci în Europa, cel puțin o dată în viață.

Traversează Ponte Vecchio în Florența

Ponte Vecchio în Florența

Ponte Vecchio (Podul Vechi) este una dintre principalele atracții din Florența. Structura datează din Evul Mediu și este printre puținele construcții medievale care au supraviețuit bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În perioada în care a fost construit, podurile erau mărginite de magazine diferite, și chiar și în ziua de azi, Ponte Vecchio găzduiește o mulțime de buticuri cu suveniruri și bijuterii.

Încearcă escargot și șampanie în Paris

Escargot

Fotografie preluata de pe happywanderer15 © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bucătăria franceză este excepțională și se mândrește cu o mulțime de preparate delicioase, dar și cu câteva feluri care sunt mai greu de... digerat. Printre ele se numără și escargot. Nu lăsa numele deosebit să te păcălească! Escargot sunt melci în cochilie serviți cu unt infuzat cu usturoi. Deși poate nu îți sună prea apetisant, escargot este un preparat delicios. Cel puțin asta spun specialiștii. Dar, dacă nu ești dispus să verifici acest lucru, poți să te delectezi cu un pahar... sau mai multe de șampanie, care este cu adevărat delicioasă și asta o putem garanta și noi! Wink

Participă la cea mai mare bătaie cu roșii în Bunol

La Tomatina

Fotografie preluata de pe YouTube. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bătăile cu mâncare pot fi foarte amuzante, dacă ești înarmat cu ingredientele potrivite, iar bătaia cu roșii care se organizează în fiecare an în orașul spaniol Bunol este de neratat. Aproximativ 2.000 de oameni se înghesuie în această mică localitate de lângă Valencia pentru a arunca cu roșii unul într-altul. Întregul eveniment, numit "La Tomatina", este pe cât de murdar, pe atât de amuzant. Dacă te încumeți la o astfel de bătălie, îți recomandăm să-ți iei și ochelari de protecție și să nu porți hainele tale favorite, bineînțeles!

Fă o pauză în Mykonos

Mykonos

Insula Mykonos este locul perfect pentru a te relaxa și a te bucura de soare, marea superbă, mâncare delicioasă și localnicii prietenoși. Aici nu trebuie să faci nimic, doar să te bucuri de soarele mediteranean pe una dintre plajele superbe, iar dacă ai obosit de atâta relaxare, poți să te plimbi printre fermecătoarele căsuțe albe.

Fă o croazieră pe râul Rin

Croazieră pe râul Rin

Fotografie preluata de pe bfrhwp.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Valea Rinului nu este unul dintre cele mai populare locuri din Europa, dar asta nu înseamnă că nu te va impresiona la fel de mult. Fă o croazieră pe Rin pentru a admira mai bine frumusețile acestei zone din inima Germaniei. Râul șerpuiește printre dealuri împădurite și orășele medievale. Fii atent la castelele cocoțate pe dealuri, iar la final, degustă din vinurile dulci ce se produc în această regiune.

Urmărește Grand Prix în Monaco

Monaco

Fotografie preluata de pe living-lifestyle.co.za. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Una dintre cele mai importante competiții sportive din Europa, cursa auto Grand Prix din superbul Monaco atrage crema societății. Condus de o monarhie și găzduind o sumedenie de atracții interesante, Monaco este cunoscut nu doar pentru Grand Prix, ci și pentru moda haute-couture și iahturile enorme ce ancorează în port. Dacă vrei să vezi cum trăiesc cei bogați și faimoși, petrece o noapte la magnificul Cazino din Monte Carlo.

Pune mâna în Bocca della Verita în Roma

Bocca della Verita

La Bocca Della Verita sau Gura Adevărului își va da seama dacă spui sau nu adevărul. Această sculptură inedită este un fel de detector de minciuni antic care și în ziua de azi atrage o mulțime de curioși. Atenție! Legenda spune că, dacă nu ești onest, la Bocca Della Verita îți va mușca mâna.

Vezi un spectacol de cabaret la Moulin Rouge în Paris

Moulin Rouge

În minunatul cartier Montmartre se află cele mai interesante baruri și cluburi din Paris, dar înainte de a pierde noțiunea timpului în vreun local gălăgios, trebuie să urmărești un spectacol de cabaret la legendarul Moulin Rouge. Dansatoarele de can-can precum și spectacolele diferite în fiecare seară te vor bine-dispune.

Vezi ce a mai rămas din Zidul Berlinului

Zidul Berlinului

Fotografie preluata de pe thestar.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Europa are și o istorie tumultoasă cu multe momente tragice. Dar asta nu înseamnă că acele momente nu au fost transformate în ceva pozitiv. Cel mai bun exemplu în acest sens este Zidul Berlinului, care odinioară despărțea lumea socialistă de democrație. Deși a fost dărâmat în mare parte în 1990, bucățile care au mai rămas în picioare au fost transformate în adevărate opere de arte. Porțiunile de zid ce pot fi văzute în diferite locuri din Berlin sunt acum acoperite în picturi murale colorate cu mesaje de iubire, optimism și libertate.

Mergi la cules de măsline în Toscana

Toscana

Fotografie preluata de pe foodanthology.wordpress. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Toscana este una dintre cele mai frumoase zone din Europa și este greu să te desparți de ea. Petrece câteva zile în această regiune rurală, printre dealuri verzi, pini și case cu acoperișuri roșii împrăștiate prin acest peisaj de vis. Dacă îți dorești o experiență cu adevărat rustică atunci vizitează o fermă și ajută localnicii la culesul de măsline. După o zi de lucru, vei fi răsplătit cu o cină bogată cu paste, șuncă de parma, tiramisu și mult, mult vin.

Citește și restul ideilor noastre de vacanță în Europa!

Tu care dintre aceste experiențe ai vrea să încerci prima dată?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers