50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a III-a

50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a III-a
 
 

Europa își fascinează vizitatorii cu o sumedenie de obiective turistice ce fascinează și incită. Dacă ești pasionat de istorie sau arhitectură, în Europa poți explora mii de monumente și clădiri cu povești interesante, în timp ce gurmanzii au ocazia de a se delecta cu preparate delicioase, iar turiștii mai "leneși" pot descoperi semnificația expresiei "dolce far niente" în cafenele fermecătoare, pe plaje întinse sau într-un sat adormit. Oricare ar fi preferințele tale, Europa te va acomoda așa cum știe ea mai bine, cu multă cultură și savoare. În cazul în care încă nu ai reușit să te hotărăști ce să faci mai întâi pe bătrânul continent, noi îți dăm câteva idei.

Cutreieră holurile muzeului Luvru din Paris

Luvru

Unul dintre cele mai importante muzee din lume, Luvru găzduiește o sumedenie de comori fascinante. Rezervă-ți o zi în care să cutreieri pe holurile frumoasei clădiri din inima Parisului pentru a admira opere de artă neprețuite. Începe cu faimoasa Mona Lisa și apoi descoperă colecțiile de sculpturi, arte decorative și picturi din diferite curente artistice. Când ai obosit de atâta de frumos, relaxează-te în grădinile minunate ale muzeului, unde poți face un picnic cu baghete și brânză brie. 

Fă drumeții în Tyrol

Tyrol

Fotografie preluata de pe neue-post.at. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aerul curat, dealurile incredibil de verzi și piscuri înzăpezite vor fi decorul excepțional ce te așteaptă pe timp de vară în regiunea Tyrol din Austria. Acest colț de Rai din inima Alpilor este perfect pentru drumeții în natură, cu trasee pentru orice tip de turist și o multitudine de locuri de campare bine amenajate. Tyrol te va impresiona cu siguranță cu panoramele sale de basm.

Pierde-te printre canalele din Veneția

Venetia

Nu este prea greu să te pierzi printre străduțele înguste și canalele din Veneția, dar îți garantăm că nu îți va părea rău. Orice colț din orașul plutitor este magnific și te va surprinde de fiecare dată cu ceva nou. Așa că uită de hartă și explorează fără noimă străduțele pitorești, care negreșit te vor duce în incredibila Piazza San Marco. Vara, vânzătorii ambulanți te îmbie cu fructe proaspete și gelato pe stradă, iar dacă ți se face foame, poți oricând să cumperi o felie de pizza de la magazinele ce mărginesc străzile Veneției.

Dansează o noapte întreagă în Ibiza

Ibiza

Fotografie preluata de pe ibizaclass.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Faimoasă insulă din Mediterana, Ibiza are un adevărat cult al petrecerii și distracției. Această insulă spaniolă este împânzită de baruri și cluburi în aer liber în care petrecerea nu se termină niciodată. Indiferent de anotimpul în care vei vizita Ibiza, vei avea de ales dintr-o multitudine de petreceri, baruri și piscine unde te poți relaxa cu muzica bună și cocktail-uri delicioase. Iar dacă dimineața este ceva mai grea pentru tine, află că Ibiza se mândrește și cu unele dintre cele mai frumoase plaje din lume, locul perfect în care să te recuperezi și să te pregătești pentru o nouă noapte de pomină.

Degustă vinuri în Beaujolais

Beaujolais

Fotografie preluata de pe winerist.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Franța este faimoasă și pentru soiurile sale delicioase de vinuri. Deși regiunea Bordeaux este cea mai cunoscută, noi îți propunem regiunea viticolă Beaujolais, nu departe de Paris. Poți sta la un chateau sau la un han fermecător în timp ce descoperi viața rurală franceză, dar și din cele mai bune vinuri. În fiecare noiembrie, în Beaujolais se organizează un festival al vinului în care se prezintă noile soiuri produse în regiune. O excursie aici este scuza perfectă pentru plimbări relaxante în natură, picnicuri cu preparate tradiționale și mult, mult vin.

Fă baie în mare în Corfu

Corfu

Fotografie preluata de pe islandkavos.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Insula Corfu este un adevărat paradis cu plaje uriașe și apă în mii de nuanțe de albastru. Închiriază o barcă și plutește agale printre valurile superbe până găsești locul care ți se pare cel mai bun pentru înotat. Apele sunt calde și perfecte pentru bălăcit aproape tot timpul anului, iar cei mai curajoși pot merge în larg pentru a face snorkeling.

Mergi la cumpărături în Milano

Milano

Fotografie preluata de pe wonderwardrobes.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Orașul Milano este considerat capitala modei și este orașul ideal pentru o sesiune de shopping serioasă. Aici vei putea să explorezi magazinele celor mai renumite case de modă, multe dintre ele având ateliere în oraș. Dacă vrei să te inspiri, poți participa la Săptămâna Modei de la Milano pentru a te familiariza din timp cu cele mai noi trenduri. Deși o astfel de excursie, cel mai probabil, va face ravagii în bugetul tău, vei pleca de acolo cu o mulțime de haine superbe.

Devorează jeleuri în formă de ursuleți în Heidelberg

Jeleuri

Fotografie preluata de pe realyummyfood.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Heidelberg este un mic oraș din Germania faimos pentru jeleurile în formă de ursuleți care au devenit un adevărat simbol al acestei țări. Odată ajuns aici admiră Castelul Heidelberg și plimbă-te alene printre străduțele pitorești unde vei găsi o mulțime de magazine de dulciuri ce vând delicioasele jeleuri. Vei găsi o varietate uriașă de jeleuri de toate formele, culorile și mai ales gusturile.

Admiră Capela Sixtină în Vatican

Capela Sixtină

Fotografie preluata de pe cohencentric.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unele dintre cele mai remarcabile opere de artă renascentiste sunt găzduite în Vatican, dar de departe cea mai impresionantă este Capela Sixtină din Bazilica Sf. Petru, pictată de Michelangelo. Frescele ilustrează scene din Biblie și includ faimoasa imagine a creării omului. Deși vizitatorii sunt descurajați să se mai întindă pe jos pentru a admira opera de artă, pregătește-te să pleci de acolo cu dureri de ceafă pentru că vei petrece minute în șir admirând tavanul capelei.

Fă o baie turcească în Istanbul

Istanbul

Fotografie preluata de pe ephesustoursguide.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Considerat drept o felie de Europa în Asia, Istanbul este o metropolă fascinantă ce trebuie să se regăsească pe lista oricărui turist serios. După ce explorezi toate moscheile superbe, bazarurile și străzile gălăgioase ale acestui oraș, relaxează-te la una dintre faimoasele băi din Istanbul. Prima dată petrece câteva minute în saună, iar apoi relaxează-te și uită de griji într-una dintre băile fierbinți.

Citește și restul ideilor noastre de vacanță în Europa!

Care dintre aceste experiențe te tentează cel mai mult?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers