50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a II-a

50 de lucruri pe care să le faci în Europa, cel puţin o dată în viaţă – partea a II-a
 
 

Europa se mândrește cu cele mai variate atracții turistice ce pot satisface chiar și cel mai mofturos turist. Fie că vrei să îți petreci vacanța pe o plajă minunată sau poate vrei să experimentezi cultura locală dintr-un colț al bătrânului continent ori ești mai interesat să explorezi castele și monumente istorice, Europa le are pe toate. Noi continuăm lista cu 50 de lucruri pe care trebuie să le faci în Europa, cel puțin o dată în viață.

Fă plajă în Nisa

Nice

Fotografie preluata de pe clumsymio.blogspot.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă vrei să ai parte de o experiență de vară franceză autentică atunci trebuie să petreci cel puțin o zi pe plaja cu pietricele din însoritul Nisa. Acest loc este perfect pentru a admira localnicii și turiștii care adoră să-și etaleze cele mai noi costume de baie în timp ce se bucură de soarele mediteranean și apele calde ale mării.

Fă o plimbare cu bicicleta în Edam

Edam

Fotografie preluata de pe utracks.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă vrei să explorezi minunata zonă rurală a Olandei, atunci trebuie neapărat să închiriezi o bicicletă și să pornești pe două roți prin Edam, un mic oraș la nord de Amsterdam. Plimbă-te liniștit printre canale, mori și oi, iar când ai obosit oprește-te la unul dintre restaurantele din oraș pentru un prânz delicios. Olanda se mândrește cu nenumărate feluri de cașcaval, așa că fă o oprire și la un magazin de cașcaval unde, dacă mai ai loc, poți degusta dintr-o selecție variată de produse.

Mergi la schi în Berna

Berna

Fotografie preluata de pe owegoo.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Elveția este țara munților acoperiți cu zăpadă și a sporturilor de iarnă. Așa că, odată cu primii fulgi, fă o excursie în țara cantoanelor care, în fiecare iarnă, se transformă într-un loc de joacă cu zăpadă. Majoritatea stațiunilor montane au pârtii pentru toate nivelurile, așa că nu trebuie să-ți fie rușine cu lipsa de experiență. Dacă preferi să rămâi în interior, cabanele ce par a fi din turtă dulce îți vor oferi ciocolată caldă și cașcaval fondu cu care să te delectezi lângă un șemineu aprins. Dacă este să alegi o singură locație din Elveția, recomandarea noastră este Berna.

Vizitează Castelul Neuschwanstein din Bavaria

Castelul Neuschwanstein

Cunoscut și sub numele de "Castelul Disney", Neuschwanstein este un palat incredibil care poate fi vizitat în orice anotimp. Înconjurat de pădurile verzi pentru care Germania este vestită, Castelul Neuschwanstein este cocoțat pe un deal, ceea ce îl face și mai impunător. Dacă vrei ca experiența ta să fie cu adevărat desprinsă din povești, atunci închiriază o trăsură trasă de cai care să te ducă până la poarta castelului, iar apoi fă turul palatului alături de un ghid care îți va spune povestea și legendele sale fascinante.

Urmărește un spectacol de flamenco în Madrid

Madrid

Fotografie preluata de pe citylifemadrid.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Flamenco este simbolul culturii vibrante a capitalei spaniole și nicio excursie în Madrid nu ar fi completă fără să urmărești un astfel de spectacol fascinant. La fel de important este să te delectezi cu un pahar de sangria în timp ce te bucuri de acordurile de chitară și mișcările senzuale ale dansatorilor cu castaniete.

Bucură-te de viața de noapte din Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam te va lua prin surprindere cu viața sa de noapte vibrantă. Odată ce apune soarele, fermecătorul oraș olandez se transformă într-o petrecere uriașă a cărui centru se află în Red Light District, bineînțeles. Fă o plimbare, cu atenție, prin acest district care, noaptea, se schimbă complet, iar apoi refugiază-te într-o cafenea pentru o cafea... sau altceva. Wink Dacă după atâta distracție ți se face foame, delectează-te cu o porție de cartofi prăjiți care se mănâncă neapărat cu maioneză.

Mănâncă ștrudel cu mere în Viena

Strudel in Viena

Fotografie preluata de pe suitcasestories.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Degustă din atmosfera clasică a Vienei, într-una dintre cafenelele sale fermecătoare, unde este obligatoriu să mănânci un ștrudel cu mere. Acest desert este extrem de popular nu doar în Austria, ci și în Germania, și se servește cu cafea sau șnaps de piersici. După desert, tot în Viena melomanii se pot delecta și cu un concert de muzică clasică susținut de orchestre îmbrăcate în costume de epocă.

Aruncă o monedă în Fontana di Trevi din Roma

Fontana di Trevi din Roma

Legenda spune că, dacă arunci o monedă în Fontana di Trevi, cu siguranță te vei reîntoarce în Roma. Cetatea Eternă este împânzită de locuri istorice remarcabile, dar nimic nu este mai fermecător și... turistic decât această fântână, așa că pregătește-te să dai piept miilor de turiști care se opresc la Fontana di Trevi în fiecare zi. Şi încă ceva! Pentru a te asigura că te întorci la Roma, aruncă moneda cu ochii închiși peste umărul stâng cu mâna dreaptă, altfel nu funcționează.

Admiră Atena de pe Acropole

Atena

Admiră ultimele rămășițe ale Greciei Antice pe Acropola din Atena. Aici poți explora uriașul Partenon dedicat zeiței Atena, dar și o mulțime de alte temple cu o poveste la fel de fascinantă. Seara, de aici vei putea admira un spectacol incredibil. Atena se transformă într-o metropolă modernă cu o mulțime de lumini colorate care cu siguranță te vor fermeca.

Intră în Grota Albastră de pe insula Capri

Grota Albastra

Fotografie preluata de pe mynatour.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Grota Albastră este o peșteră marină pe insula italiană Capri, ce poate fi vizitată doar cu barca în timpul mareelor mici. Cu o strălucire neobișnuit de albastră, apele din această grotă mirifică sunt perfect cristaline si ideale pentru scufundări.

Citește și restul ideilor noastre de vacanță în Europa!

Care dintre aceste locuri sunt favoritele tale?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers