5 zile in Budapesta

5 zile in Budapesta
 
 

De cum ajungi in Budapesta e clar ca esti mai aproape de Vest, de Austria. Orasul este curat, cu cladiri impunatoare, bine ingrijite si conservate. Strada principala din centrul orasului este plina de magazine, cafenele si restaurante. Desi este un oras aglomerat (plin de turisti in orice anotimp), te poti plimba in voie, nu sunt ambuteiaje in trafic, gasesti parcari inclusiv in centru (cu plata, e drept).

Cazare in Budapesta

Am stat intr-un apartament cu 2 camere in centrul Budapestei. Pret foarte bun pentru zona in care stateam: sub 50 euro/ noapte pentru 4 pers.

Conditii foarte bune, apartamentul era situat intr-o cladire veche, reconditionata cu curte interioara si lift. Apartamentul mobilat recent, foarte bine ingrijit. Zona linistita si la 5 minute de mers pe jos de majoritatea obiectivelor turistice.

Obiective turistice si activitati in Budapesta

Am vizitat cam tot ce era de vazut:

 • Citadela
 • Palatul
 • Parlamentul
 • Bastionul Pescarilor
 • Basilica
 • Gradina Zoo
 • Piata Eroilor
 • Opera
 • Casa Terorii
 • Sinagoga
 • Podurile de peste Dunare

Am luat un abonament de 2 zile la autobuzele de tip Hop On - Hop off, si ne-a ajutat foarte mult. Am avut si 2 croaziere pe Dunare incluse.

Impresii si ponturi despre Budapesta

Arhitectura. Ar impresia ca cineva a adunat parca toate acele cladiri impunatoare intr-un singur loc. Iar cladirile arata intr-un mare fel, spui ca au fost construite ieri, sunt foarte bine intretinute si conservate.

Podurile peste Dunare sunt absolut impresionante. Au 9 doar in Budapesta si noi doar 2 in toata tara. Palatul imparatului e deosebit si de acolo de sus ai acces la o panorama incantatoare.

E mai dificil sa te intelegi cu localnicii in engleza. E complicat sa obtii informatii corecte daca nu stii deloc ungureste. Si datorita unor informatii gresite primite de la angajatii Garii din Budapesta care comunicau foarte greu in engleza am pierdut si avionul la intoarcere Tongue Out. Cel mai sigur e sa te ghidezi dupa harti, strazile si statiile sunt destul de bine semnalizate. E OK sa circuli cu metroul, ajungi foarte repede si nici nu e scump (cam 5 lei calatoria). Daca stii cate statii trebuie sa mergi, ajungi chiar mai ieftin. Sunt bilete speciale pentru calatorii de max. 3 statii.

Sfaturi pentru cei care vor sa viziteze Budapesta

Budapesta este o capitala frumoasa, deosebita, dar si destul de scumpa. Trebuie sa mergi pregatit si sa te astepti la preturi pentru capitala europeana. De ex, berea in centrul orasului este min. 20 lei.

Trebuie neaparat sa incerci gulasul la el acasa, sa faci o plimbare pe Dunare, sa incerci baile termale.

Nu schimbati bani la Exchange-urile din centru (Vaci utca), cursul de schimb este foarte dezavantajos. La 500m distanta spre Deak Ferenz ter gasesti exchange cu un curs foarte bun.

Ar mai fi lucruri de spus, dar pana la urma fiecare isi traieste povestea dupa propriul stil… Imi pare bine ca am avut ocazia sa retraiesc sentimentele acestui concediu, chiar si pentru cateva minute, pentru ca fiecare calatorie in care "ne reintoarcem", chiar si cu gandul ne invata aceeasi lectie: in concediu se traieste in prezent – ca sa ne putem hrani cu amintirile frumoase pana la urmatoarea escapada!

Acestea sunt cateva din motivele pentru care aleg sa fiu ghidul turistic al acestui loc, "functie" care ma trimite automat in concursul "Povestea vacantei mele". Numele meu este Mihaela Oana si aceasta este povestea pe care va recomand sa o votati!

Pozele mele din Budapesta

Casa Moşului

Realizat in colaborare cu: Casa Moşului

Pensiunea Casa Mosului din Cârţisoara situatã în imediata apropiere a centrului comunei, te întâmpinã cu ospitalitatea specificã zonei de munte. Oamenii pe care îi veţi întâlni aici, mâncarea şi bãuturile tradiţionale de cea mai bunã calitate precum şi condiţiile de cazare de 4 stele vor crea atmosfera de recreere, confort, linişte şi relaxare pe care le-aţi dorit.

www.casa-mosului.ro

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers