5 video-uri impresionante cu aurora boreala 2012

5 video-uri impresionante cu aurora boreala 2012
 
 

Aurorele boreale sunt, probabil, unele dintre cele mai interesante spectacole ale naturii. Aurora boreala se formeaza in timpul unei eruptii solare. O data la 11 ani, activitatea solara cunoaste un maxim, produs de rotatia inegala a Soarelui.

Aurora polara este un fenomen optic ce consta intr-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn in regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vant solar in campul magnetic terestru. Fenomenul nu este exclusiv terestru, fiind observat si pe alte planete din sistemul solar, precum Jupiter, Saturn, Marte si Venus.

Aurora Boreala vazuta din spatiu

Coronal aurora in Alaska pe 22 Ianuarie 2012

Aurora Boreala in Norvegia pe 23-29.01.2012

Aurora Boreala in Parcul National Abisko pe 03-02-2012

Aurora Boreala in Finlanda pe 24.01.2012


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers