5 trucuri pentru cel mai ieftin bilet de avion pentru vacanţă

5 trucuri pentru cel mai ieftin bilet de avion pentru vacanţă
 
 

Zborul cu avionul nu este întotdeauna cel mai ieftin mijloc de transport pentru vacanţe, dar este cu siguranţă cel mai rapid. Dacă vrei să ajungi la destinaţie cât mai repede şi mai confortabil, pentru a te putea relaxa şi pentru a te bucura de noul loc descoperit imediat, atunci trebuie să găseşti cel mai convenabil preţ pentru biletul tău de avion. Am pregătit pentru tine o listă de trucuri, care să te ajute să obţii cel mai bun rezultat, adică cel mai ieftin bilet de avion.

#1 Consultă mai multe site-uri

În era online-ului, îţi vei căuta cu siguranţă biletul de avion pe internet. Există mai multe motoare căutare pentru asta, dar şi site-urile companiilor aeriene. În timp ce pe site-urile companiilor aeriene ai siguranţa că primeşti preţul original, motoarele de căutare te pot ajuta să găseşti oferte mai bune în sensul că poţi căuta după tot felul de criterii, îţi poţi alege perioada cea mai accesibilă pentru o anumită destinaţie.

Calatoreste mai ieftin cu prietenii

#2 Alerte şi newslettere cu oferte

Dacă tot suntem la acest capitol şi ai găsit câteva siteuri pe gustul tău, atunci poţi opta şi pentru newslettere şi alerte. Prin înscrierea la newsletter, vei primi pe mail cele mai noi oferte de vacanţă, sejururi sau bilete în funcţie de website-ul ales. Prin alertele personalizate, îţi poţi alege tu un zbor anume pe care să-l urmăreşti şi pentru care să primeşti mailuri de fiecare dată când apare un preţ mai mic.

#3 Foloseşte un browser incognito

Dacă ai căutat un bilet de avion azi, mâine oferta va veni "să te urmărească" peste tot în mediul online, plus că te poţi trezi cu tot felul de schimbări în preţ şi cu alte oferte mai piperate. Aşadar, foloseşte o fereastră incognito a browser-ului, pentru a obţine rezultate care nu au fost legate de alte căutări anterioare. Tip: o fereastră de acest tip se deschide prin combinaţia Ctrl+Shift+N în Google Chrome sau Ctrl+Shift+P în Mozilla Firefox.

#4 Caută biletul cu 6 săptămâni înainte

Cu 6 săptămâni înainte pare a fi momentul de succes pentru achiziţionarea unui bilet de avion. De ce? Pentru că atunci deja ai cam toate datele puse la punct şi toate detaliile stabilite pentru a pleca în vacanţă, asta din punct de vedere practic. Din punct de vedere teoretic, preţurile companiilor aeriene sunt de obicei generate pentru următoarele 6 săptămâni. Chiar dacă vei găsi şi preţuri pentru date ulterioare, acestea sunt primele stabilite şi nu sunt încă supuse posibilelor oferte sau reduceri conforme cu perioada anului, a săptămânii, cu diferite evenimente şi aşa mai departe.

Calatoresti mai ieftin cu familia

#5 Călătoreşte la mijloc de săptămână

Chiar dacă ai fi tentat să-ţi începi vacanţa din prima zi liberă de weekend, ai puţintică răbdare. Laughing Cele mai ieftine bilete de avion se găsesc miercuri şi joi, pentru orice destinaţie, acestea fiind zilele cu trafic redus pentru companiile aeriene, deoarece turiştii au tendiţa de a zbura în weekenduri, iar oamenii de afaceri la începutul săptămânii.

Tu ce alte trucuri foloseşti pentru a te asigura că ai cele mai ieftine bilete de avion pentru vacanţă?

    

Vrei mai multe idei ingenioase pentru vacanţele tale? Citeşte toate sfaturile noastre de călătorie.


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers