5 teatre din Timişoara în care să te bucuri de spectacol

5 teatre din Timişoara în care să te bucuri de spectacol
 
 
 

Ce ar fi cultura şi arta fără puţin spectacol? Dacă locuieşti în Timişoara, atunci cu siguranţă ai ajuns în teatrele oraşului măcar o dată, dacă eşti în vizită, atunci trebui să ştii că oraşul de pe Bega are multe de oferit şi la acest capitol. Iată care sunt cele 5 teatre din Timişoara în care trebuie să ajungi!

Teatrul Naţional Timişoara

Teatrul Naţional Timişoara este principalul punct de reper în arta spectacolului din Banat. Sala Mare din clădirea Palatului Culturii este gazda majorităţii spectacolelor, dar reprezentaţii deosebite pot fi admirate şi în Sala 2, Studio UTU şi Sala Fabric, trei spaţii neconvenţionale de joc.

Adresa: str. Mărăşeşti, nr. 2
Online: tntimisoara.com

Teatrul German de Stat

Teatrul German de Stat este un alt teatru de tradiţie din Timişoara în care trebuie să ajungi. Comunitatea locală germană şi prezenţa numeroşilor actori de origine germană în Banat au dus la formarea unui teatru de stat pentru această minoritate. Teatrul funcţionează de asemenea în Palatul Culturii din centrul oraşului.

Adresa: Str. Alba Iulia, nr. 2
Online: teatrulgerman.ro

Teatrul Maghiar de Stat

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara a apărut tot datorită comunităţii extinse de etnici maghiari din Banat. De asemenea găzduit de Palatul Culturii din centrul oraşului, teatrul pune în scenă producţii deosebite şi aduce în faţa publicului Festivalul Euroregional de Teatru Timişoara, TESZT.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »

Adresa: Str. Alba Iulia, nr. 2
Online: tm-t.ro

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Timisoara

Teatrul Auăleu

Teatrul Auăleu este un teatru unic. Departe de convenţii şi de formalitate, teatrul se vrea a fi unul pentru public în totalitate, motiv pentru care toate spectacolele sunt realizate simplu, fără finanţări exterioare, iar preţul biletului este unul modest. În plus, în funcţie de anotimp, spectatorii pot admira o piesă de teatru sub cerul liber sau într-un garaj.

Adresa: Str. Arh. Laszlo Szekely nr. 1
Online: aualeu.ro

Teatrul Merlin

Teatrul Merlin este teatrul timişorean în care cei mici vor dori cu siguranţă să ajungă. Toate spectacolele sunt realizate cu ajutorul păpuşilor, într-un repertoriu deosebit de diversificat, ce îi va fermeca deopotrivă pe copii, dar şi pe cei mai mari.

Adresa: Bd. Regele Carol I, nr. 3
Online: teatrul-merlin.ro

      

Descoperă frumuseţile Timişoarei şi citeşte şi despre muzeele din oraş, galeriile de artă şi evenimentele anuale.

     

Sărbătoreşte şi tu bogăţia culturală a oraşului Timişoara:

Participa la concurs

Asociația Timişoara Capitală Culturală Europeană

Realizat in colaborare cu: Asociația Timişoara Capitală Culturală Europeană

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană promovează candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Susţine şi tu Timişoara!

 
Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.