5 stațiuni montane din Austria pentru o vacanță de vară răcoroasă

5 stațiuni montane din Austria pentru o vacanță de vară răcoroasă
 
 

Ce spui de o vacanță de vară răcoroasă în Austria? E drept, majoritatea turiștilor vizitează zonele montane austriece în timpul iernii, când dependenții de adrenalină se aventurează pe pârtiile alpine excelente. Totuși, dacă în sezonul cald preferi să eviți metropolele și nici nu ești genul de persoană care să lenevească la soare, noi îți propunem o altfel de vacanță de vară, mai liniștită și răcoroasă. În acest sens am ales pentru tine cinci stațiuni montane din Austria unde poți să-ți petreci vacanța de vară printre munți înalți și lacuri cristaline, departe de caniculă.

St. Gilgen - vacanță de vară pe malul celui mai frumos lac din Austria

Aflată pe malul lacului Wolfgang, superba stațiune montană St. Gilgen este un mic labirint de străzi colorate și cafenele, magazine ciudate și case vechi decorate cu fresce, toate cu un farmec specific baroc și rococo. Întreaga stațiune este amenajată în jurul unei biserici impunătoare, a cărei turlă în formă ce ceapă poate fi văzută din orice colț al localității. Dacă te hotărăști să-ți petreci vacanța de vară în St. Gilgen, cu siguranță nu te vei plictisi. Zona de promenadă de la malul lacului Wolfgang este un loc ideal pentru plimbări relaxante și oferă peisaje frumoase cu calea ferată montană Schafberg. Nu uita să faci o excursie cu telecabina Zwölferhorn din capătul căruia vei putea admira panorame impresionante.

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să-ți petreci vacanța de vară în St. Gilgen, iată câteva opțiuni interesante de cazare:

St. Gilgen Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bad Kleinkirchheim - stațiune balneo în cea mai însorită zonă din Alpi

Dacă vrei să îmbini peisajele frumoase cu câteva momente de relaxare la un spa, noi îți recomandăm stațiunea Bad Kleinkirchheim, din sudul Austriei. Aflată foarte aproape de granița cu Italia și Slovenia și înconjurată de impresionanții Munți Nockberge, stațiunea Bad Kleinkirchheim se bucură de un climat blând, perfect pentru drumeții de munte. Acest loc este faimos pentru izvoarele sale cu proprietăți curative, dar și pentru valeriana care creșe în regiune și care este utilizată într-o mulțime de tratamente spa. În Bad Kleinkirchheim poți face plimbări cu bicicleta pe o multitudine de trasee bine marcate și poți înota în superbul lac Millstätter. De asemenea, îți recomandăm o drumeție pe faimosul traseu Alpe-Adria, ce leagă regiunea Carinthia, din Austria, Slovenia și regiunea Friuli-Venezia Giulia din Italia.

Iată câteva locuri de cazare perfecte pentru o vacanță de vară în Bad Kleinkirchheim:

Stațiuni montane din AustriaFotografie preluata de pe badkleinkirchheim.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Alpbach - cel mai pitoresc sat din Austria

Înconjurată de livezi și păduri dese, cu un fundal impresionant format din piscurile Gratlspitz, acest sat desprins parcă din basme nu și-a pierdut din farmecul vechi. Alpbach este o aglomerație de cabane din lemn cu flori colorate la balcoane și alei liniștite, fiind considerat unul dintre cele mai pitorești sate din Austria. Este un adevărat paradis pentru cei ce preferă vacanțe liniștite cu mult aer curat și calm. Nu trebuie decât să faci o plimbare prin zonele din jurul satului, pentru a descoperi peisajele minunate ale regiunii. Mai mult, turiștii care stau în Alpbach au acces gratuit la telegondole și autobuzele locale.

Iată ce locuri de cazare fermecătoare îți recomandăm în Alpbach:

Alpbach Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Mayrhofen - una dintre cele mai îndrăgite stațiuni montane din Austria

Una dintre cele mai populare stațiuni montane din Austria pe timp de vară, Mayrhofen se află în inima regiunii Tirol și oferă o multitudine de activități interesante în aer liber. Mayrhofen se află la capătul Văii Ziller, fiind înconjurată de o mulțime de trasee pentru drumeții bine marcate, ce te vor purta prin cele mai frumoase peisaje naturale. Cei mai… leneși pot explora regiunea la bordul unei locomotive cu aburi. Serile sunt și mai fermecătoare în Mayrhofen. Vara, aproape în fiecare zi, stațiunea organizează festivaluri și concerte, fiind o adevărată plăcere să asculți muzica live de la una dintre terasele stațiunii. Cei care vor să se bucure de aceste panorame de la înălțime, nu trebuie să rateze o plimbare cu 3S Gondola Penken, o gondola modernă ce oferă chiar și acces la internet Wi-Fi, și care în opt minute te duce până în vârf de unde încep o serie de trasee pentru drumeții și alpinism.

Dacă ți-am stârnit interesul și visezi la o vacanță de vară în Mayrhofen, iată și câteva locuri de cazare pentru toate bugetele:

Mayrhofen

Fotografie preluata de pe thomsonlakes.co.uk. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Kitzbuhel - locul perfect pentru un concediu la munte plin de farmec

O altă stațiune montană din Austria preferată de turiști în timpul verii, Kitzbuhel te va surprinde cu atmosfera sa vibrantă, clădirile istorice colorate și aleile sale fermecătoare cu piatră cubică. Acest oraș medieval fortificat datează din secolul al XVI-lea, fiind o adevărată plăcere să-l explorezi la pas. În sezonul cald, Kitzbuhel este împânzit cu terase și cafenele, stațiunea găzduind o serie de festivaluri tradiționale și diferite evenimente culturale. Aflat într-o vale largă în regiunea Tirol, zona din jurul stațiunii este perfectă pentru drumeții, având peste 1.000 de kilometri de trasee marcate, precum și un centru unde poți închiria biciclete electrice pentru a explora regiunea într-un mod inedit. În apropiere de Kitzbuhel se află lacul Schwarzsee, unde poți înota, poți face plajă sau plimbări cu barca.

Iată ce locuri de cazare frumoase am găsit în Kitzbuhel:

Kitzbuhel

Fotografie preluata de pe Depositphotos. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu în care dintre aceste stațiuni montane din Austria ai vrea să-ți petreci vacanța de vară?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers