5 situri istorice care NU mai impresionează

5 situri istorice care NU mai impresionează
 
 
 

Apuse par a fi vremurile în care turiştii se uitau cu gura căscată la obiectivele turistice renumite. Deja am auzit de nenumărate ori că după ce au văzut Turnul Eiffel în sute de fotografii pe internet, la faţa locului, turiştilor nu li se mai par nimic impresionat... Dincolo de farmecul furat de pozele de pe internet, îţi prezint 5 situri istorice ale căror farmece au dispărut cu timpul din alte motive!

Chichen Itza, Mexic

Chichen Itza, Mexic

Una dintre cele mai fascinante clădiri ale civilizaţiei mayaşe, El Castillo de la Chichen Itza din Mexic, este învăluită în simboluri şi legende. Cu toate acestea, mulţi turişti părăsesc situl istoric cu un gust amar.

De ce? Pentru că nu mai oferă niciun fel de sentiment de autenticitate istorică, locul fiind împânzit de comercianţi de suveniruri ieftine şi golit de cam tot ce înconjura vechea piramidă.

Stonehenge, Marea Britanie

Stonehenge, Marea Britanie

Stonehenge este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Marea Britanie. Şi cu toate acestea, misterioasa atracţie mai degrabă îşi enervează vizitatorii decât să-i încânte!

Concediu relaxant în Zakynthos

Concediu relaxant în Zakynthos

7 nopţi cazare, mic dejun, zbor din București
de la 445 Eur
vezi detalii »

De ce? Printre cele mai frecvente plângeri se numără costurile de vizitare, contrar faptului că situl nu este deosebit de bine amenajat, iar stâncile sunt împrejmuite cu funii pentru a limita accesul turiştilor.

Vacanța de vis în Croația

Vacanța de vis în Croația

7 nopți cazare, zbor din București
de la 450 Eur
vezi detalii »

Oraşul interzis din Beijing

Oraşul interzis din Beijing

Numai când auzi numele de Oraşul interzis, deja curiozitatea îţi este cu siguranţă stârnită şi trebuie să afli ce se ascunde dincolo de ziduri, nu-i aşa? Se pare că nu!

De ce? Comoara bine ascunsă de ochii publicului timp de generaţii este pentru vizitatorii de astăzi nu mai mult decât un spaţiu prea plin de turişti şi de clădiri identice, dar neimpresionante.

Marea Piramidă de la Giza

Marea Piramidă de la Giza

Piramidele de la Giza sunt pe listele multor călători ca atracţii de top. Dintre toate, Marea Piramidă, o rămăşiţă simbol a lumii antice, pare a fi pentru mulţi cea mai dezamăgitoare.

De ce? Pentru că turismul a luat o cale modernă aici... de o parte a piramidei se întinde deşertul, în timp ce de cealaltă poţi admira piramidele de pe autostradă, din magazine şi fast food-uri.

Pompeii, Italia

Pompeii, Italia

Unul dintre locurile în care mai poţi admira rămăşiţele Imperiului Roman este oraşul Pompeii. Farmecul aparte al locului a fost dat de felul în care acesta a fost distrus: acoperit de lava Vulcanului Vezuviu şi redescoperit după 1700 ani... şi totuşi situl dezamăgeşte.

De ce? Încăperile rămase sunt ţinute departe de public prin baricade, iar lipsa semnelor explicative de la faţa locului face ca totul să pară o simplă plimbare prin ruine.

Fiecare experienţă este diferită!  Acestea sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute "plângeri" la adresa siturilor istorice faimoase ale lumii. Laughing Mai există şi alte astfel de locaţii în lume? Ce te-a dezamăgit la ele?

    

Citeşte şi despre: 5 ţări în care ar fi mai bine să NU călătoreşti şi 6 destinaţii turistice din România, în care să NU mergeţi în concediu!

Vacanță de neuitat în Corfu

Vacanță de neuitat în Corfu

7 nopţi cazare, all inclusive light, zbor din Bucureşti
de la 565 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers