5 sfaturi pentru o vacanță mai ieftină la Roma

5 sfaturi pentru o vacanță mai ieftină la Roma
 
 

Roma este orașul etern! Orașul plin de istorie! Orașul cu multe locuri de vizitat!

Pe langă toate aceste definiții, mi s-a mai spus despre Roma că este și orașul foarte scump. Împreună cu soția mea și junioara noastră, Irina, am mers într-un city-break de 4 zile in Roma, la început de an pentru a compensa că nu mergem la ski. A fost o decizie foarte deșteaptă deoarece ne-am bucurat de patru zile în Roma pline de soare, perfecte pentru vizitat.

Dar când am început să mă documentez despre cazare și locurile de vizitat am întâlnit foarte multe mărturii contradictorii. De aceea îți împărtășesc câteva dintre concluziile noastre ca și sfaturi pentru o vacanță ieftină în Roma.

Sfat #1 : nu lua trenul de la aeroport până în centru!

Când ajungi în aeroportul din Roma vei avea două opțiuni ca să ajungi în oraș: să iei trenul rapid Leonardo Express sau autobuzul. Noi am luat trenul și am plătit 28 de euro pentru două persoane. La plecare cei de la hotel ne-au spus că putem lua autobuzul COTRAL care ne-a costat 7 euro pentru două persoane. Deci, ia autobuzul, durează mai mult drumul, dar economisești aproape 50 de euro pentru un drum dus-întors!

Citește și: Cum să călătorești cu trenul prin Italia: sfaturi pentru cei care vor să viziteze cât mai mult

City break roma

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sfat #2 : nu îți lua cazare în centru!

Când am căutat cazarea mă gândeam că ar fi bine să aleg un hotel în centru ca să putem vizita mai multe atracții turistice și să avem mai multe opțiuni pentru mâncare. Dar am comparat prețurile dintre cazarea în centru (2 stele!) și cazarea mai la periferie (4 stele) și am optat pentru cazarea la periferie deoarece era la jumătate de preț. Astfel am stat în condiții mult mai bune, la jumătate de preț în zona Cornelia. Îți recomand hotelul Domus Mariae Palazzo Carpegna unde am stat noi: condiții foarte bune de cazare și mâncare bună.

Caută un hotel sau o pensiune care nu e centrală DAR uita-te să fie aproape de o stație de metrou sau autobuz. Plus, un alt avantaj a fost că am găsit localuri cu mâncare foarte bună la prețuri rezonabile. În centru prețurile sunt pentru turiști!

Citește și: 5 hoteluri deosebite din Roma care te vor cuceri cu farmecul lor

vacanta ieftina roma

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sfat #3 : alege metroul ca să te plimbi prin Roma

În cele 4 zile cât am stat în Roma am călătorit cu metroul. De unde eram cazați și până în centru aveam 7 statii de metrou (de la Statia Cornelia pana la statia Spagna) și făceam în jur de 15-20 de minute. Deși inițial am avut ceva emoții referitor la metrou, până la urmă s-a dovedit a fi o alegere bună. Metroul e curat, vine la timp și nu am avut niciun fel de problemă.

În Roma exista 2 linii de metrou: linia roșie și linia albastră. Noi ne-am luat câte o legitimație de călătorie pe 3 zile care a costat 18 euro.

roma metrou

Fotografie preluată de pe Wikipedia. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sfat #4 : nu vei sta mult la coadă ca să intri la Coloseum!

Citisem tot felul de sfaturi despre intrarea la Colosseum. Sincer când am ajuns acolo după o zi de plimbări nu mi-a mai păsat cât trebuie să stau. De cum te îndrepți înspre intrare vei fi abordat de tot felul de oameni care se vor oferi să îți vandă bilete "cu un mic adaos" ca să nu mai stai la coadă. Când vei sta la coadă vor veni alții care îti vor face estimări de genul "coada e de minim 30 de minute" și îti vor oferi șansa să "skip the line" dacă te alături la grupurile organizate pentru 5 euro în plus.

Ei bine, noi am stat efectiv la coada în jur de 10-15 minute și am platit câte 12 euro de persoană intrarea. Părerea mea e că merită să intri la Coloseum deoarece e cu adevărat impresionant prin mărimea lui.

Citește și - Roma gratis: 10 lucruri pe care le poți face fără să cheltui bani

atractii turistice roma

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Sfat #5 : intrarea la Basilica St. Pietro e gratuită

În primul rând să lămurim un lucru: nu este niciun cost de intrare la Basilica Sf Petru din Vatican. Exista o taxă pentru urcarea în dom care este de 7 euro dacă vrei să urci cu ascensorul și respectiv de 5 euro dacă urci pe scări.

În functie de momentul zilei când ajungi să vizitezi basilica vei prinde o coada la percheziția de bagaje. Noi am ajuns pe la 11 AM și era o coadă care strabătea toată piața așa ne-am întristat un pic. Cât vei sta la coadă vor apărea sigur câțiva ghizi care îți vor oferi soluția să nu mai stai la coadă dacă te alături la grupurile organizate pentru o taxă de vreo 15 euro. Noi am stat vreo 15 minute și totul se mișca foarte repede.

Roma este un oraș care merită vizitat și care sigur te va impresiona datorită locurilor pline de istorie. Nu trebuie să îti refuzi o vacanță la Roma din cauza celor care îți vor spune că totul e cump. Nu e scump, e doar un oraș surprinzător!

Dacă te-ai hotărât să-ți faci o vacanță la Roma citește și articolul despre ce sa vizitezi într-o zi în Roma și cel despre Grădina Zoologică din Roma.

vacanta ieftina roma

Fotografie preluată de pe  elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ai intrebari lasă-mi un comentariu și îti răspund bucuros. Până la povestea următoare vă transmit doar gânduri de bine și vă invit să-mi spuneți ce v-a plăcut vouă în Roma!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers