5 probleme... un bagaj

5 probleme... un bagaj
 
 

Atunci când mergem cu avionul trebuie să avem mare grijă la articolele pe care le luăm cu noi în bagaj. Mai jos găseşti câteva sfaturi astfel încât să eviţi diverse probleme.

#1 Confiscarea unor obiecte

Dacă în bagajul de mână pui doar obiecte permise de securitatea aeroportului, nu vei avea nicio problemă. Conform normelor de securitate în vigoare, dacă în bagajul tău vor fi găsite obiecte interzise, vei fi judecat civil sau penal. În cazul în care ai lăsat un obiect despre care nu știai că nu este permis, dar e ceva la care ții foarte mult, iar cei de la securitate vor să-l confiște, roagă-i să te lase să-l duci la bagajul de cală.

#2 Prea multe suveniruri

Îti recomandăm să nu iei sticluțe sau porțelanuri în primul rând, pentru că nu ai voie cu ele în bagajul de mână, iar în al doilea rând pentru că ocupă mult loc și sunt grele, iar bagajul de cală va costa foarte mult. Dacă nu reziști să nu cumperi unele suveniruri, ar fi mai bine să le trimiți acasă cu ajutorul unei firme de curierat.

#3 Ai uitat ceva acasă

În cazul în care ai uitat fie portofelul, fie încărcătorul de telefon, fie o umbrelă acasă, nu intra în panică. Cu siguranță vei găsi obiectul lipsă într-un magazin din aeroport sau la destinație. Dacă ți-ai uitat telefonul, vei constata în timpul vacanței că te-ai relaxat mult mai bine. Laughing

Bagaje

Fotografie preluata de pe viajejet.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu cred că e cazul să-ți spun că dacă ai uitat pașaportul sau buletinul vei pierde avionul. Dacă deja ai ajuns la aeroport și nu vei reuși să ajungi la timp înapoi cu un act de identitate, sună la agenție și întreabă-i dacă poți lua un alt zbor mai târziu, sau dacă îți poți recupera banii.

#4 Se rupe bagajul

Nu am auzit și nici nu am văzut până acum o scenă de acest gen fix în aeroport. Dar se poate întâmpla să se strice fermoarul. Nu te speria, caută o bandă adezivă la magazine pentru a repara pe moment situația. Dacă nu găsești roagă un angajat al aeroportului să-ți dea niște pungi de plastic până când vei găsi un magazin care vinde genți de voiaj.

#5 Se varsă ceva peste hainele tale

Regula prin care în bagajul de mână nu e voie cu sticluțe ce conțin lichide este una foarte bună. Dar ce te faci când în bagajul de cală pe bluza ta din cașmir se varsă o ojă sau crema ta de față? Cât poți de repede du-te la un landromat sau la o curățătorie chimică să scoată pata. Dacă nu găsești nici una, pune apă rece peste pată fară a freca pentru a nu o împrăștia și mai mult, pune detergent de vase peste pată și așteaptă să pătrundă în țesătură. În 10 minute pata ar trebui să dispară.

Tu ce alte sfaturi ai mai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers