5 plaje pentru vacanţa ta de vară în Croaţia

5 plaje pentru vacanţa ta de vară în Croaţia
 
 

Vacanţa de vară bate la ușă. Temperaturile încep să sară în termometre, aşa că deja ne vedem cu bagajul făcut şi cu chef de lenevit pe o plajă la soare. Dacă în această vară te îndrepţi spre Croaţia, ţi-am pregătit o listă de 5 plaje pe care trebuie să ajungi în funcţie de tipul de vacanţă ales.

Bijeca, Medulin – plaja pentru familii

Una dintre cele mai frumoase plaje ale Istriei, Bijeca din arhipelagul Medulin este perfectă pentru familii cu copii mici. Insulele arhipelagului sunt legate prin trasee cu barca, iar intrarea în apă este una lină, numai bună pentru ca cei mici să se obişnuiască.

Porec – plaje pentru sporturi

Porec este oraşul recunoscută pentru plajele curate din apropiere şi pentru numeroasele golfuri şi insule ideale pentru practicarea sporturilor pe apă sau pe nisip. Cu numeroase atracţii turistice, Porec este un oraş cu o cultură deosebită. Din punctul de vedere al activităţilor sportive, aici vei putea încerca volei pe plajă, tenis, mini-golf, schi nautic, bungee jumping şi multe altele.

Orasul Porec

Zaton, Zadar – plaja cu Steag albastru

Plaja Zaton din Zadar este una dintre cele mai cunoscute ale Croaţiei. Este marcată cu Steag albastru, datorită curăţeniei şi amenajărilor, dar şi a apei deosebit de curate de aici. O vacanţă în Zadar este aşadar una cu peisaje frumoase şi multe atracţii turistice în apropiere de plajă.

Zrce, Novalja – plaja pentru distracţie

Zrce este cea mai cunoscută plajă din Novalja, recunoscută la nivel internaţional pentru evenimentele care au loc aici pe timpul verii. Insula Pag în sine este un loc destinat distracţiei în Croaţia, cu plajele sale lungi perfecte pentru leneveala din timpul zilei şi transformate noaptea în cluburi în aer liber.

Zlatni Rat

Zlatni Rat, Brac – plaja pentru peisaje superbe

Zlatni Rat este o plajă uşor de recunoscut din Croaţia datorită formei sale speciale. Pornind de la pădurea deasă de pe insula Brac şi până la fâşia de nisip, ce se îngustează pe măsură ce pătrunde în apă, se creează o imagine deosebit de frumoasă. În plus, plaja îşi schimbă în permanenţă forma datorită curenţilor şi valurilor.

Pentru pasionații de hoteluri lângă plajă, vă recomandăm câteva locuri de cazare în Croația.

Citește și Staţiuni şi plaje din Croaţia pentru concediul de vară perfect10 orașe de vizitat în Croația10 locuri pentru iubitorii de natură în Croația.

Tu pe care dintre aceste plaje din Croaţia ai vrea să-ţi petreci vara? 


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers