5 plaje pentru vacanţa de vară în Italia

5 plaje pentru vacanţa de vară în Italia
 
 

Italia este o ţară cu atât de multe destinaţii de vacanţă excelente, încât probabil îţi va fi greu să faci o alegere. De la oraşele încărcate de cultură şi de situri istorice, la ţinuturile stâncoase şi plajele întinse, Italia este ţara în care vei descoperi o vacanţă pentru fiecare. Îţi propun în continuare 5 dintre plajele din Italia pe care le poţi încerca în această vară indiferent de tipul de vacanţă dorită.

Marasusa Beach, Tropea – plaja pentru linişte şi relaxare

Marasusa Beach este localizată în apropiere de oraşul Tropea, din regiunea Calabria. Este suficient de depărtată de oraş pentru a asigura linişte şi intimitate şi mai presus de toate se află într-una dintre zonele mai puţin turistice ale Italiei. Peisajul este unul deosebit, creat de plajele mici ascunse printre stânci.

Cala Granara – plaja exotică

Dacă vrei o vacanţă cu aer exotic, dar nu-ţi permiţi să mergi în Tahiti, nicio problemă: Cala Granara este plaja desprinsă parcă dintr-un arhipelag îndepărtat. Plajele sunt mărginite de o vegetaţie luxuriantă, iar apa turcoaz este numai bună pentru snorkeling în această parte a Isola di Spargi.

Stanci vulcanice din Italia

Cala Goloritze – plaja sit UNESCO

Declarată sit UNESCO în anul 1995, plaja Cala Goloritze este una dintre cele mai cunoscute din Sardinia, Italia. Aceasta este amplasată la baza unei prăpastii ameţitoare, fâşia de nisip fiind îngustă şi înconjurată de stânci înalte de calcar şi de vegetaţie.

Chiaia di Luna – plaja pentru peisaj atipic

Dacă vrei un decor fascinant pentru vacanţa ta de vară la mare, atunci trebuie să ajungi pe plaja Chiaia di Luna din Arhipelagul Pontine, Insula Ponza. Aici fâşia de nisip se învecinează cu o stâncă vulcanică de aproape 100 m înălţime, în formă de semilună.

Cinque Terre

Monterosso al Mare – plaja pentru familii

Monterosso al Mare este una dintre cele mai cunoscute plaje din Cinque Terre. Pe lângă peisajele deosebite pe care le poţi admira de-a lungul stâncilor, plaja este una întinsă şi curată, iar intrarea în apă este cât se poate de lină.

Tu pe care dintre aceste plaje din Italia ai vrea să-ţi petreci vara?

     

Descoperă Italia alături de noi: oraşe perfecte pentru city break, staţiuni cu mult soare şi atracţii inedite pentru o vacanţă în Italia!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers