5 oraşe pe care să le vizitezi după 40 ani

5 oraşe pe care să le vizitezi după 40 ani
 
 

Dacă tot am discutat despre oraşele pe care să le vezi după 30 ani şi pe cele pe care trebuie să le vezi după 20 ani, te invit şi la o plimbare mai "matură". După 40 ani, vacanţele sunt mai mult o gură de aer proaspăt. Departe de stresul cotidian, de jobul obositor sau de ideile năstruşnice ale adolescenţilor, ai nevoie de o locaţie de vacanţă care să te ajute să te relaxezi, dar care să te şi îmbogăţească spiritual şi cultural în acelaşi timp.

Cusco, Peru

Dacă vrei să te bucuri cu adevărat de o vacanţă bogată din punct de vedere cultural, oraşul Cusco din Peru este alegerea ideală. Capitala istorică a Imperiului Incaş este astăzi un monument recunoscut de UNESCO, care îţi va arăta o altă faţă a city break-urilor. În plus, de aici poţi ajunge imediat şi la cel mai cunoscut sit arheologic din America de Sud: Machu Picchu.

Cusco, Peru

Kyoto, Japonia

Poate îniante te-ar fi atras mai mult viaţa de noapte şi bogăţia urbanistică din Tokyo, însă Kyoto este o alegere ideală după 40 ani. În loc să admiri structuri moderne şi ultimele tehnologii, te poţi relaxa cu plimbări prin temple pline de culoare şi spiritualitate. În plus, grădinile japoneze şi bucătăria locală vor contribui la relaxarea ta de vacanţă.

Kyoto, Japonia

New York City, SUA

În oraşul care nu doarme niciodată s-ar aventura mai degrabă cei tineri şi dornici de petrecere; chiar şi aşa, cu bugetul de vacanţă de la 40 ani şi dorinţa de a vedea unul dintre cele mai cunoscute oraşe ale lumii, New York-ul este un oraş de city break cu care nu ai cum să dai greş. Central Park, jungla de beton, clădirile, muzeele, toate au ceva de oferit pentru orice vârstă.

New York City, SUA

Bordeaux, Franţa

Ce vârstă mai potrivită decât cea de 40 şi de ani pentru o degustare de vinuri? Ţi-ai format deja o paletă de gusturi, de la cele mai rafinate, la cele pur şi simplu aromate, aşa că oraşul rege al vinurilor din Franţa, Bordeaux, este cu siguranţă destinaţia ideală de city break pentru tine. La asta adugăm farmecul sudului Franţei, peisajele de vis şi ai un decor de vacanţă perfect.

Bordeaux, Franţa

Agra, India

Aprecierea frumuseţilor Indiei, cu templele sale imense, dar şi tradiţiile şi obiceiurile sale aparte sunt mai potrivite la vârsta maturităţii. Vei descoperi cu plăcere o arhitectură deosebită, bogat decorativă, un oraş frumos, centrat în jurul superbului Taj Mahal, dar care include şi o mulţime de alte obiective turistice.

Agra, India

Lista noastră rămâne deschisă şi dispusă schimbului dintre vârste! Laughing Te aşteptăm cu sugestii în comentariile de mai jos!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers