5 orase din Turcia pe care trebuie sa le vizitati

5 orase din Turcia pe care trebuie sa le vizitati
 
 
 

Daca va planuiti o excursie in Turcia, trebuie sa cititi despre fiecare loc in parte, inainte sa luati decizia finala asupra itinerariului. Exista o multitudine de locuri minunate, insa fiecare ofera altceva.

Doua din cele Sapte Minuni ale Lumii Antice se gasesc aici, intr-o atmosfera plina de istorie, legende, mituri. Veti descoperi ca Turcia inseamna istorie, peisaje pline de lagune, iazuri, vegetatie salbatica si locuri cu oameni minunati. Acestea sunt niste caracteristici generale, in rest, fiecare loc are farmecul lui aparte.

Istanbul: Capitala Culturala Europeana, in anul 2010

Istanbul

Moscheea Albastra din Istanbul, Turcia

Cunoscut in vechime ca si Constantinopol, capitala bizantina a imperiilor romane si otomane de est, Istanbul are multe locuri extraordinare cum ar fi Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Marele Bazar si nu numai.

Oras plin de istorie, traditie si cultura, elegant si binecuvantat cu o multitudine de instiutii culturale, traditionale si istorice, care aduna milioane de turisti anual, Istanbul are si o viata vibranta de noapte, multe magazine, restaurante specifice, muzica si o atmosfera incarcata de multa dispozitie.

Pamukkale si Hieropolis: apa tamaduitoare, stanci albe si Cleopatra

Situat la aproximativ 3 ore de la Selcuk, Pamukkale este renumit pentru apele sale videcatoare si stancile albe, care seamana cu zapada. O legenda spune ca insusi Cleopatra se scalda in piscinele din acea zona, care acum sunt numite bazine. Apa are o temperatura de aproximativ 37 grade, din acest motiv, zona este deschisa pe tot parcursul anului.

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

Daca sunteti interesat de aceasta destinatie, fie alegeti un autobuz, de la intrarea in Pamukkale, fie faceti o plimbare prin ruinele Hieropolis, care poate fi chiar ghidata de un ghid specializat.  

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Selcuk si Efes: Multe atractii, excursii de o zi in orasele apropiate si viata de noapte vibranta

Cladirea antica a Librariei din Efes

Cladirea antica a Librariei din Efes, Turcia

Selcuk este un oras cu multe atractii istorice, culturale sau moderne. Este unul din cele mai bine conservate locuri antice, Templul lui Artemis, care este una din cele sapte minuni ale lumii antice, mormantul Sfantului Ioan Evanghelistul, Casa Fecioarei Maria si numeroase alte biserici si moscheei.

Daca sunteti interesati de o excursie de o zi, in 20 de minute puteti ajunge la Kusadasi, care este o zona portuara vibranta, cu multe magazine cu branduri celebre, dar si bazare de unde puteti cumpara orice, la preturi modice. Cand soarele apune, cluburile din Kusadasi devin neincapatoare. 

La aproximativ 30 de minute de Selcuk este Izmir, al treilea oras ca si dimensiune din Turcia, similar cu Istanbulul. Este un loc ideal pentru a lua cina pe malul marii, in portul iahturilor.

Sirince: aici oamenii vin pentru vinuri

La zece minute de Selcuk este Sirince, un fost sat grecesc din Turcia, renumit pentru obtinerea de vinuri traditionale si fructe de specialitate. Pe langa vin, turistii mai vin aici pentru achizitionarea de suveniruri, care sunt facute in general din materiale organice, dar si pentru restaurantele specifice extraordinare.

Bodrum: St. Tropez din Turcia

Portul si cetatea Sf Petru din Bodrum, Turcia

Portul si cetatea Sf Petru din Bodrum, Turcia

Pentru oamenii care iubesc soarele, marea si petrecerile, Bodrum este destinatia perfecta. Acesta nu este doar pentru turisti, orasul este plin cu localnici care au case de vara in acea zona, marea este plina de iahturi, si plajele private cu celebritati.

In St. Tropez de Turcia se gaseste Mausoleul din Halicarnas, una din cele 7 Minuni ale Lumii Antice, un muzeu subacvatic, iar ca si activitati specifice, se poate face scuba diving.

Cel mai bun sezon pentru a vizita Turcia este vara. Va puteti bucura de numeroasele activitati de apa, locurile istorice sunt in permanenta deschise, iar vinurile sunt in apogeu. Turcia a descoperit o modalitate excelenta de a imbina istoria cu modernismul.

Hai la mare în Valencia!

Hai la mare în Valencia!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti şi Timişoara
de la 210 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.