5 muzee din Timişoara pe care trebuie să le vizitezi

5 muzee din Timişoara pe care trebuie să le vizitezi
 
 

Timişoara are multe obiective turistice culturale cu care se poate lăuda în faţa Europei. Muzeele din Timişoara sunt unele dintre acestea şi un motiv întemeiat pentru candidatura oraşului de pe Bega la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Dacă vrei şi tu să te bucuri de cultura, arta şi istoria Timişoarei, te invit să vizitezi muzeele oraşului.

Muzeul de Artă Timişoara

Muzeul de Artă Timişoara este găzduit de Palatul Baroc din Piaţa Unirii. Clădirea recent renovată include colecţii permanente, printre care Colecţia Baba, Colecţia de Artă Bănăţeană Interbelică, Colecţia de Artă Contemporană şi aşa mai departe, dar şi expoziţii periodice. În plus, aici au loc diverse evenimente culturale şi nu numai în frumoasa Sală Barocă a muzeului.

Adresa: Piaţa Unirii, nr. 1
Online: muzeuldeartatm.ro

Muzeul Satului Bănăţean

Muzeul Satului Bănăţean este locul în care turiştii pot descoperi trecutul multicultural rural al Banatului. Acesta funcţionează în aer liber, în apropiere de Pădurea Verde, încă din anul 1967, iar recentele procese de restaurare au dus la deschiderea mai multor expoziţii de arhitectură rurală, dar şi de interioare şi obiecte tradiţionale.

Adresa: str. Avram Imbroane, nr. 1
Online: muzeulsatuluibanatean.ro

Muzeul Banatului

Muzeul Banatului îşi are originile în colecţiile găzduite de Castelul Huniade şi a fost înfiinţat în anul 1872. Castelul se află acum într-un îndelungat proces de renovare, aşa că vizitatorii pot admira colecţiile permanente, dar şi expoziţiile din diferite domenii ale muzeului în cadrul spaţiilor expoziţionale din Bastionul Maria Theresia.

Adresa: Bastionul Maria Theresia, str. Popa Şapcă, nr. 4
Online: muzeulbanatului.ro

Timisoara

Memorialul Revoluţiei

Memorialul Revoluţiei este un muzeu cu o colecţie unică în ţară, în totalitate dedicată Revoluţiei din 1989. Muzeul include o sală pentru documentare şi cercetare, arhive scrise, audio şi video, o bibliotecă şi colecţia muzeală în sine.

Adresa: str. Popa Şapcaă, nr. 3-5
Online: memorialulrevolutiei.ro

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane

Muzeul Catedralei Ortodoxe Mitropolitane din Timişoara este o colecţie deosebită de obiecte vechi bisericeşti. De mai bine de 4 decenii, Arhiepiscopia Timişoarei adună obiecte de artă bisericească, pe care curioşii le pot admira la subsolul Catedralei din centrul oraşului.

Adresa: Catedrala Mitropolitană Ortodoxă Română, Piaţa Victoriei
Online: mitropolia-banatului.ro

      

Descoperă frumuseţile Timişoarei şi citeşte şi despre teatrele din oraş, galeriile de artă şi evenimentele anuale

     

Sărbătoreşte şi tu bogăţia culturală a oraşului Timişoara:

Participa la concurs

Asociația Timişoara Capitală Culturală Europeană

Realizat in colaborare cu: Asociația Timişoara Capitală Culturală Europeană

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană promovează candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. Susţine şi tu Timişoara!

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers