5 motive să-ți faci vacanța de iarnă în Kopaonik, Serbia

5 motive să-ți faci vacanța de iarnă în Kopaonik, Serbia
 
 

Pentru că sezonul rece s-a instalat deja în toată puterea cuvântului, e momentul perfect să-ți faci planurile pentru vacanța de iarnă. Dacă încă nu te-ai hotărât unde vrei să mergi, noi îți recomandăm o vizită în Kopaonik. Stațiunea montană din Serbia are toate ingredientele pentru o vacanță la schi de nota zece.

Îți prezentăm câteva dintre principalele motive pentru care merită să-ți îndrepți atenția către Kopaonik. Pregătește-ți clăparii și schiurile! Ne vedem pe pârtie.

Prețurile sunt rezonabile

Dacă vrei o vacanță de iarnă care să nu coste o avere atunci Kopaonik, Serbia, este una dintre stațiunile pe care merită să le încerci. Prețurile de cazare, ski pass și celelalte cheltuieli aferente unui concediu la munte sunt mai mici decât în țări precum Austria, Franța sau Italia.

Ca să-ți faci o idee, un ski pass pentru șase zile costă în jur de 120 de euro pentru o persoană. De asemenea, există și diferite oferte pentru familii și grupuri mai mari.

Kopaonik

Fotografie preluată de pe serbiaincoming.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În ceea ce privește mâncarea și băutura, în Serbia prețurile sunt destul de scăzute. Lucrurile stau la fel și când vine vorba despre Kopaonik. Desigur, fiind vorba de o stațiune costurile sunt ceva mai mari decât în orașe, însă rămân similare cu cele din România, ba chiar mai mici.

Ofertele de cazare sunt pentru toate bugetele. Astfel, o ședere la o pensiune costă aproximativ 100 de lei pe noapte, pentru două persoane. Iar pentru un hotel de trei stele o să trebuiască să scoți din buzunar aproximativ 300 de lei, tot pentru două persoane. La patru stele, în general, prețurile sunt undeva la 400 de lei pe noapte, pentru două persoane, însă, dacă faci rezervări din timp poți găsi oferte și mai avantajoase.

Este locul perfect pentru cei care iubesc să schieze

Kopaonik este cunoscut și sub numele de Muntele Soarelui, asta datorită faptului că vremea este destul de blândă aici, chiar și în sezonul rece. Pârtiile sunt acoperite cu zăpadă de pe la finalul lunii noiembrie și până în mai.

În ceea ce privește resortul de schi Kopaonik, acesta devine un loc tot mai popular pentru vacanța de iarnă. Stațiunea are pârtii pentru toate tipurile de schiori, de la avansați, la începători. Mai mult, pentru cei care abia acum își pun schiurile în picioare pentru prima dată există și o ”grădiniță”, unde pot să exerseze.

Harta Kopaonik

Situată la o altitudine de 1770 de metri (cel mai înalt vârf fiind Pancic, la 2017 metri) stațiunea montană are în total 62 de km de pârtie. Astfel, există 21 de pârtii albastre (ușoare), 9 roșii (medii) și 6 negre (dificile). Cea mai lungă pârtie are 3.5 km lungime.

Dacă nu te mai saturi de schiat, în Kopaonik poți să te bucuri de zăpadă chiar și după lăsarea serii. Există o pârtie cu nocturnă, aceasta având o lungime de 450 de metri.

schi

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Arată-ți talentul la snowboard în parcul de la Kopaonik

De asemenea, Kopaonik este locul perfect pentru vacanța de iarnă și dacă ești un împătimit al snowboarding-ului. Aici există un park de snowboard cu tot felul de construcții din zăpadă, numai bune să-ți etalezi talentele la trick-uri. Pârtia de aici are 450 de metri lungime.

snowboard

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La Kopaonik poți să te relaxezi

După ce ai petrecut o zi pe pârtie ai nevoie de puțină relaxare. Astfel, în Kopaonik există câteva centre de spa și wellness care oferă servicii dintre cele mai diverse. Fie că vrei un masaj, să stai în saună, să înoți sau ești curios să încerci vreun tratament cosmetic, o să le găsești pe toate chiar în stațiune. Și de data aceasta o să ai la dispoziție prețuri rezonabile.

kopaonik

Fotografie preluată de pe trecator.ro. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Distracție până în zorii zilei

În ultimii ani Serbia a devenit o destinație turistică frecventată foarte des de tineri și asta datorită prețurilor accesibile, dar și vieții de noapte de aici. Lucrurile stau la fel și atunci când vine vorba despre Kopaonik, resortul fiind foarte popular pentru vacanța la schi. Stațiunea a devenit una dintre preferatele petrecăreților și asta pentru că aici există o mulțime de localuri excelente, dedicate celor care vor să se distreze până dimineața.

schi

Fotografie preluată de pe elements.envato.com. © Toate drepturile aparțin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ți-ai face vacanța la schi in Kopaonik?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers