5 motive să vizitezi Târgu Mureş

5 motive să vizitezi Târgu Mureş
 
 

Târgu Mureş este unul dintre oraşele emblematice din Transilvania şi merită să îl vizitezi. Oraşul încă mai păstrează aerul medieval, se bucură de o arhitectură deosebită şi oferă numeroase atracţii turistice pentru vizitatorii săi. Târgu Mureş este un oraş multicultural cu o istorie bogată şi o localitate în care noul se îmbină perfect cu istoria şi tradiţiile locale.

Dacă ai ales să vizitezi Târgu Mureş, trebuie să îţi rezervi cel puţin o zi întreagă pentru a descoperi farmecul acestui oraş medieval şi pentru a parcurge traseul turistic ce cuprinde principalele obiective. Descoperă alături de noi oraşul Târgu Mureş.

Piaţa Trandafirilor şi Centrul istoric

Centru Targu Mures

Orice traseu turistic în capitala judeţului Mureş începe din Piaţa Trandafirilor, simbol al oraşului Târgu Mureş şi zona în jurul căreia se concentrează traficul din oraş. Piaţa Trandafirilor este înconjurată de numeroase clădiri istorice, care deservesc drept sedii pentru instituţii administrative şi culturale, respectiv Palatul Culturii, Palatul Prefecturii şi Palatul Primăriei. Tot aici se găsesc cafenele, restaurante şi magazine, iar în mijlocul pieţei tronează un ceas floral.

Cetatea Medievală

Cetatea Medievala Tg Mures

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

La ieşirea din Piaţa Trandafirilor vei da peste un alt obiectiv reprezentantiv pentru oraşul Târgu Mureş. Este vorba despre Cetatea Medievală, o fortificaţie construită în timpul secolelor XV şi XVII. Cetatea Medievală are formă pentagonală şi şapte bastioane. Între zidurile sale înalte se găseşte o biserică protestantă. Fortăreaţa din Târgu Mureş este locul în care sunt organizate diverse manifestări culturale şi un obiectiv turistic apreciat de mii de vizitatori.

Scara Rákóczi – cea mai frumoasă din lume

Scarile Rakoczi

Fotografie preluata de pe greenarttour.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Din parcul Cetăţii Medievale vei avea surpriza să urci şi să cobori cele mai frumoase scări din lume. Scara Rákóczi face legătura între strada Revoluţiei şi parcul Cetăţii Medievale şi, în urma unui top realizat de site-ul Bored Panda, aceasta s-a clasat pe locul întâi. Scara Rákóczi nu a avut nimic deosebit până în vara anului 2014, când a fost cosmetizată, iar acum se bucură de cele mai frumoase motive tradiţionale.

Muzee şi instituţii de cultură

Cladiri istorice Tg Mures

Târgu Mureş este un oraş cu o bogată istorie, viaţă culturală şi un centru universitar important din România. Oferta sa turistică este completată de biserici, muzee şi clădiri istorice. Cele mai reprezentative sunt Biserica Unitariană, Biserica Catolică, Templul israelit, Biserica Reformată, Catedrala Ortodoxă, la care se adaugă clădiri emblematice precum Palatul Baroc, Palatul Culturii, Casa pe arcuri şi Biblioteca Teleki.

Grădina zoologică

Zoo Tg Mures Fotografie preluata de pe www.tirgumureseanul.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nicio vizită în Târgu Mureş nu este completă fără un tur al grădinii zoologice din localitate. Grădina Zoologică Târgu Mureş este a doua ca mărime din ţară, cu o suprafaţă de peste 40 de hectare. Recent modernizată, zoo Târgu Mureş concurează cu marile grădini zoologice din Europa şi domină zona de est a oraşului. Aici pot fi admirate peste 500 de animale, din 80 de specii din fauna locală şi cea exotică.

Tu ce alte obiective turistice din Târgu Mureş ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers