5 motive să vizitezi Sighișoara

5 motive să vizitezi Sighișoara
 
 

Sighișoara este unul dintre cele mai frumoase și surprinzătoare orașe din România. Orice vizită în acest loc de poveste te va transporta în vremuri demult apuse cu voievozi și domnițe. Străzile medievale, cele nouă turnuri și clădirile multicolore formează o atmosferă magică, greu de găsit în alt oraș din România. Dacă încă nu te-am convins să vizitezi acest loc minunat, iată 5 motive să vizitezi Sighișoara.

Turnul cu ceas din Sighișoara

Turnul cu ceas este clădirea simbol al orașului Sighișoara, fiind cel mai popular obiectiv turistic. Turnul cu ceas este cel mai mare dintre cele nouă turnuri de apărare ale Sighișoarei care au rămas în picioare, din cele 14 inițiale. Având o înălțime de 64 de metri înălțime, Turnul cu ceas oferă și cele mai spectaculoase panorame peste întregul oraș. Impunătoarea clădire a fost construită în secolul al XIV-lea pentru a proteja cetatea Sighișoarei, iar trei secole mai târziu i s-a adăugat un coronament baroc, asemănător cu cel al turnului Sf. Vitus din Praga. Tot atunci, turnul a primit și un ceas cu statui din lemn de tei de aproape un metru înălțime, ce înfățișează zeii zilelor săptămânii.

Turnul cu ceas - Sighisoara

Casa Vlad Dracul din Sighișoara

De Sighișoara se leagă o mulțime de povești și legende cu domnitorul Vlad Țepeș. Într-o casă cu două etaje, la câțiva pași de Turnul cu ceas, a locuit Vlad Dracul, tatăl faimosului domnitor. Denumită Casa Vlad Dracul, aici se spune că Vlad Țepeș s-a născut și a copilărit alături de tatăl său. Astăzi cocheta clădire găzduiește un restaurant cu același nume.

Casa Vlad Dracul - Sighisoara

Biserica Mănăstirii din Sighișoara

Tot în apropiere de Turnul cu ceas vei descoperi și una dintre cele mai vechi clădiri din Sighișoara, Biserica Mănăstirii. Acest lăcaș de cult a fost construit în 1289 și făcea parte dintr-o fostă mănăstire dominicană demolată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Exteriorul gotic sobru nu trădează bogățiile ascunse între zidurile acestei biserici. Odată ce pășești în interior vei fi surprins de decorurile bogate baroce, altarul frumos sculptat și stranele și balcoanele elegante decorate cu sculpturi și covoare orientale valoroase, ce datează din secolele XVI-XVII.

Biserica Manastirii - Sighisoara

Fotografie preluata de pe turismsighisoara.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Scara acoperită din Sighișoara

Una dintre cele mai îndrăgite atracții turistice din Sighișoara este Scara acoperită sau Scara școlarilor. Această structură a fost construită în 1642, având pe atunci 300 de trepte. Scara a fost acoperită deoarece pe aici treceau elevii care studiau la Liceul Joseph Haltrich. După ce a fost modificată la jumătatea secolului al XIX-lea, Scara acoperită a mai rămas cu doar 175 de trepte. Scara acoperită pornește de la intersecția străzilor Cojocarilor și Cositorarilor și se termină în apropiere de Liceul Haltrich.

Scara acoperita - Sighisoara

Biserica din deal, din Sighișoara

Un alt lăcaș de cult superb din Sighișoara este Biserica din deal. Așa cum îi spune și numele, biserica este cocoțată pe un deal, deasupra centrului medieval al orașului. Biserica din deal a fost construită în mai multe etape timp de aproape 200 de ani, începând din secolul XIV. De-a lungul secolelor, Biserica din deal a fost reconstruită, schimbându-și de fiecare dată aspectul. Această clădire este a patra biserică gotică ca mărime din Transilvania și are singura criptă cunoscută din această regiune, ce conține morminte vechi de cinci secole. Biserica din deal este considerată unul dintre cele mai valoroase monumente din Sighișoara.

Biserica din deal - Sighisoara

Tu ai vizitat Sighișoara? Ce ți-a plăcut cel mai mult la acest oraș?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers