5 motive să vizitezi oraşul Târgovişte

5 motive să vizitezi oraşul Târgovişte
 
 

Târgovişte este capitala judeţului Dâmboviţa şi un oraş cu o istorie bogată ale cărei urme încă se mai păstrează. Pe vremuri capitală, reşedinţă domnească şi un oraş care a avut statutul de cel mai important centru economic, politic militar şi cultural al Ţării Româneşti, Târgovişte este o localitate care a suferit numeroase transformări de-a lungul timpului.

Printre betoanele construite în timpul regimului comunist, în Târgovişte mai pot fi admirate urmele trecutului.
De municipiul Târgovişte se leagă şi cel mai important eveniment din istoria contemporană a României, fiind locul în care au fost capturaţi, condamnaţi şi executaţi Elena şi Nicolae Ceauşescu, în decembrie 1989, în timpul evenimentelor revoluţionare de la acea vreme. Iată 5 motive să vizitezi oraşul Târgovişte.

Curtea Domnească

Curtea Domneasca

Fotografie preluata de pe www.adhoc.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ansamblul monumental Curtea Domnească face parte din Complexul Muzeal cu aceeaşi denumire şi este unul dintre principalele obiective turistice din Târgovişte. Fortificaţia de la Târgovişte mai este cunoscută şi sub denumirea de Cetatea celor 33 de voievozi, primul domnitor fiind Mircea cel Bătrân. Timp de 350 de ani, Cetatea de Scaun Târgovişte a fost cel mai important centru cultural, comercial şi militar al Ţării Româneşti.

Turnul Chindiei

Turnul Chindiei

Turnul Chindiei face parte din ansamblul monumentelor Curtea Domnească. Construcţia a fost ridicată în timpul celei de-a doua domnii a lui Vlad Ţepeş şi a deservit drept foişor, punct de pază şi loc pentru stocarea tezaurului. Turnul Chindiei este simbolul oraşului Târgovişte, iar în prezent găzduieşte o expoziție de documente, arme și obiecte care au aparținut lui Vlad Țepeș.

Mânăstirea Dealu

Manastirea Dealu

Fotografie preluata de pe www.trecator.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Măstirea Dealu este o importantă ctitorie şi necropolă domnească din Ţara Românească şi locul în care îşi dorm somnul de veci cei mai mulţi domnitori ai ţării noastre, printre care Vlad Dracul. Mânăstirea Dealu adăposteşte şi capul lui Mihai Viteazu. La finalul secolului al XIX-lea lăcaşul de cult este transformat în lagăr de prizonieri. De-a lungul secolelor, Mănăstirea Dealu a suferit numeroase tranformări. Piatra de temelie a bisericii reconstruite după distrugerile provocate de cutremurul din 1940 a fost pusă în 1955.

Galeriile Stelea

Galeriile Stelea

Sursă foto www.targovistea-turistica.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Galeriile Stelea funcţionează în fosta clădire a Muzeului Regional de Istorie şi găzduiesc în mod deosebit expoziţii temporare. Tot aici, turiştii pot admira expoziţia de etnografie şi artă populară, care cuprinde elemente şi obiecte valoroase, specifice tradiţiei rurale dâmboviţene. Ţesături, ceramică veche şi obiecte din lemn se numără printre obiectele care pot fi admirate în cadrul expoziţiei permanente. Galeriile Stelea pot fi vizitate de marţi până duminică, între orele 8 şi 18:30.

Muzeul Naţional al Poliţiei Române

Muzeul Politiei Romane

Fotografie preluata de pe ro.wikipedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ai ajuns la Târgovişte trebuie să faci o scurtă oprire la Muzeul Naţional al Poliţiei Române. Instituţia are o însemnătatea deosebită pentru istoria naţională şi prezintă etapele de dezvoltare şi momentele importante ale Poliţiei Române. Aici pot fi admirate exponate româneşti şi de peste hotare. Muzeul Naţional al Poliţiei Române funcţionează în Casa Coconilor, clădire clasată ca monument istoric.

Citeşte şi 5 motive să vizitezi Craiova şi 5 motive să vizitezi Târgu Mureş.

Tu ce alte obiective turistice din Târgovişte ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers