5 motive să vizitezi oraşul Sibiu

5 motive să vizitezi oraşul Sibiu
 
 

Capitală culturală Europeană în 2007, Sibiul este un oraş istoric deosebit care şi-a câştigat renumele în întreaga Europă, graţie agendei culturale foarte bogate şi variate, a vieţii de calitate şi a atmosferei medievale pe care o vei simţi la tot pasul atunci când cutreieri pe străduţele înguste din localitate. Chiar înainte ca România să adere la Uniunea Europeană, Sibiul primea recunoaşterea de oraş european care se ridică la standardele şi valorile UE. Spiritul acestui oraş este autentic şi fermecător.

Dacă în timpul sărbătorilor de iarnă Sibiul este una dintre cele mai populare destinaţii pentru turiştii din România şi de peste hotare, acest oraş din inima Transilvaniei are multe de oferit şi pe tot parcursul anului, indiferent de sezon sau condiţiile meteo. Pieţele sale celebre, clădirile istorice, Turnul Sfatului, muzeele şi bisericile îi aduc un farmec aparte. Toate sunt completate de gastronomia specifică acestei zone şi căldura cu care te întâmpină localnicii.

Piaţa Mare şi Piaţa Mică

Piata mare sibiu

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu este centrul istoric. Celebra Piaţă Mare, de care se leagă Piaţa Mică, este locul care atrage anual mii de turişti şi spaţiu de relaxare pentru localnici. Împrejmuită de clădiri istorice frumos reabilitate, Piaţa Mare a fost desemnată monument arhitectural UNESCO. Palatul Brukenthal, Casa Moringer, Casa Hecht şi Palatul Filek sunt doar câteva dintre clădirile impresionante care delimitează acest spaţiu încărcat de istorie. Tot aici este şi Turnul Sfatului, simbol al Sibiului, punte de legătură între cele două pieţe.

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal

Fotografie preluata de pe stiri.tvr.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Celebru în Sibiu este Muzeul Brukenthal, dar nu mulţi sunt aceia care ştiu că de fapt este cel mai vechi muzeu din România. Clădirea care adăposteşte instituţia de cultură a fost ridicată în perioada 1777-1787, în stil baroc, după modelul palatelor vieneze, de către Baronul Samuel von Brukenthal. Muzeul a fost deschis în 1817 şi prezenta la început colecţii ale familiei Brukenthal. În prezent, instituţia este una dintre cele mai apreciate de acest gen din ţară şi oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira piese unice şi de o însemnată valoare culturală şi istorică.

Istorie, cultură, gastronomie

Sibiu

Cu o istorie de peste 900 de ani, Sibiul a fost considerat un oraş deschizător de drumuri. Locuit din vechi timpuri de saşi, nemţi şi maghiari, Sibiul este o îmbinare de culturi care se mulează armonios pe un stil de viaţă liniştit. Graţie acestui amestec de culturi, oferta turistică, culturală şi gastronomică a Sibiului este foarte variată. Bucătăria locală trebuie încercată numai decât, deoarece sibienii excelează la acest capitol. În plus, Sibiul, datorită numeroaselor vestigii şi clădiri istorice conservate cu sfinţenie, este cel mai mare ansamblu urban medieval din România.

Muzeul Civilizaţiei Populare Astra

Muzeul Astra Sibiu

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ai ajuns în Sibiu, alocă-ţi cel puţin jumătate de zi pentru a vizita Muzeul Civilizatiei Populare Astra. Este locul în care vei simţi spiritul autentic românesc şi vei fi fascinat de frumuseţea locului. Amenajat în Rezervaţia naturală "Dumbrava Sibiului", muzeul în aer liber se întinde de jur împrejurul unui lac şi prezintă secole întregi din istoria de zi cu zi a românilor. Aici vei putea admira numeroase expoziţie, specifice diferitelor zone din ţara noastră, locuinţe şi utilaje pe care strămoşii noştri le foloseau la muncile zilnice.

Grădina Zoologică din Sibiu

Zoo Sibiu

Fotografie preluata de pe sibiu-online.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Grădina Zoologică din Sibiu este situată în Pădurea Dumbrava, în apropiere de Muzeul Civilizaţiei Populare Astra. Este locul ideal pentru o zi de relaxare în natură. Trebuie precizat faptul că Grădina Zoologică din Sibiu este prima din ţară, fiind fondată în 1929. În prezent, aici pot fi admirate peste 200 de de animale şi păsări, din 52 de specii. Tigrii, leii, lupii albi, jaguari, pume şi cel mai mare crocodil din România sunt printre principalele atracţii ale Grădinii Zoologice Sibiu. La intrarea în grădină vă urează Bun venit! un stejar uriaş cu o vârstă de peste 600 de ani.

Tu ce alte motive pentru a vizita Sibiul ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers