5 motive să vizitezi oraşul Făgăraş

5 motive să vizitezi oraşul Făgăraş
 
 
 

Făgăraş este un pitoresc oraş montan din judeţul Braşov, în Transilvania. Populaţia sa este de peste 30.000 de locuitori, pe o bucată de pământ preţios. Ştiai că la ieşirea din Făgăraş către Braşov se află centrul geografic al României? Coordonatele exacte ale punctului respectiv sunt 45º50’ latitudine nordică și 24º59’ longitudine estică, în cazul în care vrei să ştii unde poţi să fii în miezul ţării. Laughing Pentru vacanţa ta din Făgăraş, iată 5 obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Cetatea Făgăraş

Cetatea Făgăraş a fost construită în 1310, ca punct de apărare împotriva atacurilor tătarilor şi otomanilor. În trecut, cetatea a fost ocupată de Mihai Viteazul, în 1599, iar apoi acesta a dăruit-o soţiei sale, Doamna Stanca, împreună cu domeniul aferent. De-a lungul timpului, Cetatea Făgăraş a fost, pe rând, şi cazarmă, închisoare militară, reşedinţa episcopului şi închisoare pentru oponenţii sistemului comunist. Abia în 1965 se încep lucrări de restaurare şi conservare pentru a aduce cetatea la stadiul în care o găsim azi. Poţi vizita Cetatea Făgăraşului între 1 iunie şi 30 septembrie, de marţi până vineri, între orele 8 şi 19, sâmbăta şi duminica, între 10 şi 18, sau între 1 octombrie şi 31 mai, de marţi până vineri, de la 8 la 17, şi sâmbăta şi duminica, între 9 şi 17.

Preţul unui bilet la Cetatea Făgăraș este 15 lei pentru adulţi, 7 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari şi gratuit pentru copiii sub 7 ani.

Cetatea Fagarasului

 

Săptămână de relaxare în Bari

Săptămână de relaxare în Bari

7 nopți cazare, mic dejun, zbor din București, Timișoara, Cluj Napoca
de la 345 Eur
vezi detalii »

Biserica Sfântul Nicolae

Biserica Sfântul Nicolae din Făgăraş este o biserică ortodoxă ctitorită chiar de Constantin Brâncoveanu. Domnitorul a înălțat acest frumos lăcaș de cult, după ce singura biserică din Făgăraș, Biserica veche din lemn a ars, iar creștinii ortodocși din oraș erau nevoiți să parcurgă kilometri întregi până la bisericile din localitățile învecinate, pentru a participa la slujbe. Modelul după care a fost inspirată această biserică este Capela Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia.

Sejur de neuitat în Zakynthos

Sejur de neuitat în Zakynthos

7 nopți cazare, demipensiune, zbor din București
de la 430 Eur
vezi detalii »

Biserica Sfantul Nicolae

Fotografie preluata de pe biserici.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Muzeul Făgăraş

Muzeul Ţării Făgăraşului este un muzeu istoric şi etnografic reprezentativ pentru ţara noastră, înfiinţat în anul 1923. Acesta adăposteşte patrimoniul colecţionat de profesorul Valer Literat, care a dorit să împărtăşească publicului micile comori găsite de el din vremuri demult apuse. În timp, muzeul primeşte statut de instituţie de stat şi îi este afiliat Muzeului Brukenthal din Sibiu. Expoziţiile muzeului au ca temă centrală neamul românesc.

Muzeul Fagarasului

Fotografie preluata de pe muzeulfagaras.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Biserica Sfânta Treime

Biserica Sfânta Treime din Făgăraş are o istorie strâns legată de trecutul zbuciumat al orașului. Aceasta a fost zidită în 1782, ca o capelă, pe un teren primit ca donaţie de la una dintre familiile bogate ale zonei, familia Borsos. În timp, aceasta a devenit biserică în tot sensul cuvântului. Interiorul acesteia cu picturile sale este păstrat impecabil în zilele noastre, lucrările de restaurare afectând doar zidul exterior.

biserica Sfanta Treime Fagaras

Fotografie preluata de pe ziarullumina.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bazinul Laguna Albastră

După vizitele la aceste obiective turistice încărcate de istorie, o zi la Bazinul Laguna Albastră este finalul perfect pentru vacanţa ta în Făgăraș, mai ales pentru cei ce merg în concediu cu întreaga familie. Copii vor fi extrem de încântaţi de numeroasele bazine, tobogane şi trambuline special amenajate aici.

Preţul unui bilet la Bazinul Laguna Albastră este de 15 lei, de luni până vineri, şi 20 de lei în weekend pentru copii între 2 şi 12 ani şi 20 de lei, respectiv 25 de lei pentru adulţi.

bazinul laguna albastra

Fotografie preluata de pe atelas.ru. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Tu ce alte obiective turistice din orașul Făgăraș ai adăuga listei noastre?

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

Sejur de răsfăț în Sunny Beach

7 nopți cazare, all inclusive
de la 235 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.