5 motive să vizitezi oraşul Cluj-Napoca

5 motive să vizitezi oraşul Cluj-Napoca
 
 

Cluj-Napoca este cel mai mare oraş din România după Bucureşti şi este una dintre capitalele istorice ale ţării noastre. Situat în inima Trasilvaniei, Clujul este un oraş plin de istorie, de locuri de relaxare iar în peisajul urban predomină clădirile istorice. Este locul în care s-a născut Matei Corvin – cel mai mare Rege al Ungariei, şi una dintre cetăţile medievale săseşti bine cunoscute. Multiculturalitatea oraşului Cluj îi oferă farmecul aparte, însă, oricât de bine s-ar împleti cultura maghiară cu cea română şi nemţească, Cluj-Napoca rămâne un oraş tradiţional transilvănean şi mult mai puţin cosmopolit.

Clujenii sunt oameni faini, iar oraşul lor este deosebit prin multitudinea de obiective istorice şi turistice. Cluj-Napoca se poate mândri cu câteva dintre cele mai frumoase palate şi castele din România şi este un important centru universitar. Totodată, Clujul este un important centru cultural al României, fiind gazda unor evenimente de renume internaţional. Descoperă alături de noi principalele obiective turistice din Cluj şi citeşte 5 motive pentru care să vizitezi capitala Transilvaniei.

Istorie, cultură şi arhitectură

Încă de la intrarea în oraş, urmele arhitecturale ale istoriei îţi vor ura Bun venit! Castele semeţe precum Banffy, Kornis, Castelul Kemény-Bánffy îţi spun că eşti pe cale să te apropii de un adevărat fief al arhitecturii în stil eclectic şi baroc. Centrul oraşului Cluj-Napoca este un muzeu în aer liber.

Cluj Napoca

Clădirile administrative, dintre care amintim Palatul Primăriei, Palatul Prefecturii, Palatul Arhiepiscopiei Ortodoxe, sunt adevărate perle arhitecturale. Zona istorică şi cea centrală sunt zone de promenadă unde vei observa la tot pasul ansambluri monumentale şi statui emblematice pentru acest oraş, iar străduţele înguste şi întortocheate te vor face să te simţi ca în perioada Evului Mediu.

La vânătoare de fantome

Multe legende atrag anual mii de turişti aflaţi în căutarea aventuri în pădurile din jurul Clujului. De Pădurea Baciului-Hoia se leagă multe poveşti cu fantome, OZN-uri şi ciudăţenii paranormale. Existenţa acestora nu a fost niciodată confirmată, dar cu toate acestea, există persoane care spun că au auzit şi au văzut lucruri ciudate în timpul nopţilor petrecute în aceste păduri. Dacă eşti un temerar sau pasionat de paranormal, te poţi aventura într-o noapte în aceste locuri.

padurea baciu-hoia

Fotografie preluata de pe axentelivia.wordpress.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu uita să împărtăşeşti şi cu noi experienţa ta! Un alt obiectiv turistic uşor atipic este Cimitirul Hajongard, unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, care se remarcă prin frumuseţea monumentelor funerare şi este loc de veci pentru numeroase personalităţi istorice.

Grădina Botanică din Cluj-Napoca

Gradina Botanica cluj

Fotografie preluata de pe www.romaniaeverde.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre simbolurile oraşului Cluj este Grădina Botanică "Alexandru Borza", considerată a fi una dintre cele mai frumoase din lume. Grădina botanică a prins formă, culoare şi contur în 1920, la iniţiativa profesorului Alexandru Borza şi adăposteşte peste 10 mii de specii de plante. Grădina Botanică din Cluj este un colţ de rai în mijlocul oraşului şi se poate mândri cu cel mai mare ierbar din ţară, un colţ de pământ amenajat în stil japonez, mii de fire de lalele care oferă un spectacol de culoare primăvara şi o specie de lotus care poate susţine greutatea unui copil.

Evenimente culturale de excepţie

Cluj Napoca

Cluj-Napoca este un centru cultural important al României şi gazdă a numeroase festivaluri, concerte şi evenimente de renume naţional şi internaţional. Untold, Electric Castel, Festivalul Internațional de Stand-up Comedy şi Transilvania Jazz Festival sunt doar câteva dintre evenimentele care reunesc an de an mii de turişti în Cluj-Napoca. La acestea se adaugă şi evenimentele culturale organizate de instituţiile de cultură.

Împrejurimi deosebite

Cluj Napoca

Cluj-Napoca este situat în inima celei mai frumoase zone din ţară. În Podişul Trasilvaniei se gasesc cele mai frumoase aşezări rurale. La doar câţiva paşi de Cluj, numeroase localităţi rurale, locuri în care natura a rămas aproape neatinsă şi destinaţii care îţi vor ajunge la suflet te aşteaptă să le descoperi. Peştera Vadu-Crişului, Poiana Horea şi Peşterea Scărişoara, Băile Cojocna, Salina Turda sau staţiunea Băişoara sunt locuri care te vor cuceri şi te vor impresiona prin frumuseţea lor.

Iată și 5 motive să vizitezi oraşul Iași, 5 motive să vizitezi oraşul Timişoara.

Tu ce alte motive să vizitezi Cluj-Napoca ai adăuga listei noastre?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers