5 motive să vizitezi Constanța

5 motive să vizitezi Constanța
 
 

Constanța este unul dintre cele mai importante orașe din România, fiind totodată și cel mai mare port la Marea Neagră. Cu o istorie spectaculoasă – este orașul cu cea mai veche atestare din România, dar și cu un amalgam de culturi și tradiții, Constanța este o destinație minunată nu doar pentru cei care vor să petreacă câteva zile la malul mării. O serie de clădiri superbe, parcuri mari, muzee interesante, dar și un pitoresc port sunt motive să vizitezi Constanța. Noi îți oferim cinci.

Portul Turistic Tomis

Portul Turistic Tomis

Portul Constanța este cel mai mare port din bazinul Mării Negre și al patrulea ca mărime din întreaga Europă. Astfel, turiștii care vor să admire cele mai frumoase peisaje de la malul mării ar trebui să-și înceapă excursia din portul turistic al Constanței. Portul Tomis este locul cel mai frumos din oraș pentru o plimbare la malul mării indiferent de anotimp. În port turiștii pot admira iahturile și ambarcațiunile cu vele, dar și fântâna arteziană din larg. În apropiere se află cea mai faimoasă clădire din Constanța - Cazinoul. Deși uitată în ruine, superbul Cazinou din Constanța, ce datează din 1910, este considerat o adevărată bijuterie arhitectonică, reprezentativă stilului Art Nouveau.

Acvariul Constanța

Acvariul Constanța

Fotografie preluata de pe lataifas.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Nu departe de Cazinou, Acvariul din Constanța este prima instituție de acest gen din România. Inaugurat în 1958, acvariul adăpostește în prezent peste 100 de specii de pești și nevertebrate. Colecția acvariului este amenajată pe diferite secții, cea marină fiind și cea mai importantă. La Acvariul din Constanța vizitatorii pot admira o fascinantă colecție de sturioni, una dintre cele mai mari din lume, renumită pentru longevitatea exemplarelor, dar și alte specii marine interesante precum pisici de mare, stele și căluți de mare. În bazinul de recif, curioșii vor putea observa pești clovn, pești chirurg, dar și arici de mare.

Edificiul Roman cu Mozaic

Fondată sub numele de Tomis în secolele VII – V î.e.n., Constanța se mândrește cu o istorie bogată, ale cărei urme încă mai sunt vizibile în ruinele edificiilor antice. Una dintre cele mai interesante astfel de clădiri este Edificiul Roman cu Mozaic, din Piața Ovidiu. Descoperit în urma unor lucrări în zonă, în anii ’50, acest monument datează din secolul al IV-lea și, la acea vreme, era cea mai mare construcție de acest gen din Imperiul Roman. Edificiul făcea legătura între orașul antic și port, fiind locul în care se desfășurau diferite activități de comerț. 

Edificiul Roman cu Mozaic

Fotografie preluata de pe ecomareaneagra.wordpress. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Clădirea avea mai multe încăperi pentru depozitarea mărfurilor și o enormă sală cu mozaic, unde se întâlneau negustorii. Din acea sală, care avea o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, doar o treime din pardoseala cu mozaicuri de o frumusețe rară s-a păstrat până în ziua de azi. În Edificiul Roman cu Mozaic au fost expuse diferite obiecte găsite în zonă în timpul săpăturilor arheologice, precum ancore, lingouri, greutăți, statuete sau colecții de opaițe.

Moscheea Carol I

Având de secole o importantă comunitate musulmană, care și-a lăsat amprenta asupra arhitecturii orașului, nu este de mirare că printre cele mai frumoase lăcașuri de cult din Constanța se numără o importantă moschee, construită în 1912. Ridicată de regele Carol I ca un omagiu musulmanilor din Constanța, lăcașul de cult a fost denumit Moscheea Carol I.

Moscheea Carol I

Fotografie preluata de pe 2016.informatii-romania.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Moscheea Carol I a fost realizată în stil egipteano-bizantin, cu motive românești. Minaretul clădirii are o înălțime de 47 de metri, dominând peisajul orașului. Turnul are 140 de trepte, iar cei care reușesc să urce până în vârf vor fi răsplătiți cu cele mai frumoase peisaje peste Constanța și Portul Tomis. În interior se află un covor masiv, vechi de două secole, care a fost un cadou din partea Turciei. Covorul provine de pe insula Ada Kaleh și cântărește nu mai puțin de 490 de kilograme.

Parcul Tăbăcăriei

Parcul Tăbăcăriei

Fotografie preluata de pe mapio.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Aflat în jurul lacului cu același nume, Parcul Tăbăcăriei este o alegere minunată dacă vrei să scapi de gălăgia orașului. Această oază de verdeață se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare, fiind unul dintre cele mai mari parcuri din România. Aici se află trei lacuri, cu o serie de insule, peninsule și istmuri, fiind o zonă perfectă pentru plimbări în natură. Multitudinea de poduri și podețe dau un farmec aparte întregii zone. Pe malul lacului Tăbăcăriei se află și cea mai mare biserică de lemn din România - Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina. Parcul Tăbăcăriei se mândrește și cu o superbă expoziție de flori, Expoflora, ce cuprinde mii de plante, din diferite specii, inclusiv 60 de varietăți de lalele.

Tu ce alte locuri minunate din Constanța ai adăuga pe lista noastră?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers