5 motive pentru a merge in tabara de ski pentru copii la Straja

5 motive pentru a merge in tabara de ski pentru copii la Straja
 
 

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu mi-aş fi dorit să învăţ să schiez de mic, să descopăr bucuria şi frumuseţea acestui sport astfel încât fiecare iarnă să fie dominată de dorinţa de a merge la ski şi singura întrebare să fie “Unde mă duc la ski ?”. Din păcate, prima dată când m-am dus la schi aveam deja 27 de ani, deci nu pot să spun că eram mic Cool. Dar mi-a plăcut din prima clipă senzaţia şi sentimentul pe care îl ai când schiezi. După două sezoane de ski în România (Muntele Mic, Straja şi Parâng) şi în Austria (Zillertal Arena) am pus schiurile în cui întrucât am devenit tatăl unei zglobii blonde numite Irina. Dar nu am renunţat, doar am amânat ca să mai crească şi Irina.

Aşa că atunci când am aflat de tabăra de ski pentru preşcolari la Straja, am zis DA direct: o săptămână în care Irina să înveţe ceva ski iar pentru noi câteva zile în care să putem şi noi să ne re-amintim cum se schiază, că doar e ca mersul cu bicicleta. Şi a fost o idee foarte inspirată! Tabăra de ski de la Straja ne-a cucerit şi sunt 100% sigur că anul viitor vom fi prezenţi din nou. Am fost timp de o săptămână oaspeţi la Vila Platoul Soarelui la Straja şi ne-am bucurat de vreme frumoasă şi mult schiat pe pârtia Platoul Soarelui.

Motivul #1: învaţă să schieze corect

Nu ascund că m-am îndoit de faptul că Irina va schia foarte mult, dar am zis că orice oră de stat pe schiuri este un progres Smile. Ei bine, pot să mă laud că fiică-mea ştie nu doar să stea pe schiuri, ci chiar să schieze! După 6 zile de lecţii de schi se descurcă foarte bine pentru un copil de 4 ani: urcă singură cu teleschiul, ştie să stea corect pe schiuri şi să coboare singură pârtia de la Platoul Soarelui.

Dacă ţi-aş spune că după 3 zile am coborât noi împreună cu ea fără probleme pe pârtia de la Platoul Soarelui, m-ai crede? Ei bine, este adevărat. După trei zile de lecţii (luni, marţi şi miercuri), la finalul zilei de miercuri am urcat toţi sus pe pârtie şi am coborât împreuna. Bineînţeles că Irina era mai vitezomană decât noi Laughing. Pârtieeeee!

Tabara de ski Straja

Tabara de ski Straja

Motivul #2: învaţă de mic să schieze

Parcă totul este mai simplu când eşti mic. Nu ţi-e frică, vezi totul ca o joacă şi vrei să experimentezi cât mai multe lucruri. Irina este foarte deschisă la experienţe noi şi când am întrebat-o dacă vrea să înveţe să schieze întrebarea ei a venit rapid: “Când?”.

În prima zi a fost un pic mai greu că au făcut exerciţii dar a doua zi când i-a urcat pe pârtie să îi vezi pe toţi ce feţe vesele aveau, deşi se vedea că după 3 ore de schiat erau obosiţi. Dar când se auzea “înapoi pe pârtie!” nu era unul care să lipsească. Era o joacă frumoasă pe zăpadă!

Tabara de ski Straja

Şi să nu uităm de ce frumos e totul ...

Tabara de ski Straja

Motivul #3: în grup înveţi să schiezi mai uşor

Toţi cei din echipa de la Platoul Soarelui au fost foarte prietenoşi şi cei mici s-au ataşat de ei. Irina a fost în grupa de începători şi au avut doi instructori foarte simpatici şi prietenoşi, pe Marius şi pe Georgiana. În fiecare zi, la finalul programului primeau felicitări şi se jucau tot felul de jocuri astfel încât ne apuca înseratul pe pârtie.

Sincer nu credeam că o să schieze 6 ore în fiecare zi, dar asta s-a intamplat. Deşi în unele zile vedeam că e obosită, Irina de-abia aştepta să îţi ia clăparii şi schiurile şi să meargă pe pârtie "cu trupa mea" şi bineînteles că de Marius asculta mai tare decât de noi. Erau în grupa ei 8 copii cu vârste apropiate, unul mai ambiţios ca celălalt şi toţi plini de energie. Îi vedeam în fiecare zi cum schiază în grup din ce în ce mai bine, cum stau cuminţi la urcat pe teleschi, cum îl ascultă pe Marius (nu cu atenţie tot timpul Tongue Out).

Tabara de ski Straja

Motivul #4: monitorul de schi ştie să explice mai bine ca tine şi are mai multă răbdare

Ca în orice sport, cel mai sigur este să înveţi de la cei care sunt experţi. La schi mi se pare cu atât mai important să înveţi să schiezi corect ca să eviţi să te accidentezi. Eu am învăţat de la prieteni, adică fiecare mă sfătuia ce credea el că e bine să ştiu ca să devin un schior excelent Laughing.

Şi acum îmi amintesc că prima dată cand mi-am pus schiurile în picioare eram la Parâng cu nişte prieteni. Mi-era clar că va fi greu să învăţ să schiez că nu eram foarte agil sau sportiv. Dar un prieten mi-a recomandat că cea mai bună metodă este să îmi dau drumul direct pe pârtia roşie (că albastră nu era!). Crede-mă ca nu aşa se învaţă: m-am dus glonţ şi m-am împrăştiat după nici 5 metri şi am ajuns jos pe burtă! Acest lucru mi-a cam frănat dorinţa de a schia, dar după o săptămâna de ski în Austria mi-a revenit cheful. 

Anul acesta am luat şi eu două ore de schi (câte o oră în două zile) şi nu mi-a venit să cred ce rapid am înţeles multe lucruri. Un monitor de schi te corectează şi ştie să îţi explice mult mai bine unde greşeşti şi cum trebuie să faci mişcările. Dacă mergi în Straja îţi recomand cu caldură să îl suni pe dnul Daniel Andone, e un monitor de ski foarte priceput. După 4 zile de schiat pe pârtia uşoara de la Platoul Soarelui ne-am dus împreuna cu el până pe Vârful Straja şi ne-am întors pe schiuri pe pârtii roşii şi negre, fără nici o căzătură.

Ei bine, cred că eu ca părinte chiar daca aş şti să schiez foarte bine, nu aş fi în stare să îi explic la fel de bine Irinei cum să schieze aşa cum a făcut-o Marius. Faţă de părinţi, copii se mai scuză, se plâng când nu au chef şi ajungi să te enervezi inutil.

Tabara de ski Straja

Motivul #5: e o tabără, e mai distractiv

Am lăsat acest argument la final. După ce ziua schiau câte 6 ore (3 ore dimineaţa şi 3 ore după-amiaza), în fiecare seară copii se distrau timp de vreo 2 ore cu Maria, care îi provoca la diverse activităţi şi jocuri. Într-o seară a venit Albă ca Zăpada, în alta Minnie, în altă seară s-au jucat de-a piraţii iar în alta ne-au speriat ca vampirii. În fiecare seară erau alte jocuri şi multă distracţie.

Tabara de ski Straja

În ultima zi s-a organizat un concurs astfel încât fiecare dintre învăţăcei să îţi arate priceperea. Şi toţi s-au dovedit foarte pricepuţi şi au luat locul întâi Smile. Au fost premiaţi cu o diplomă şi o poză înrămată ca să îşi aducă aminte că schiatul nu mai este pentru ei un mister.

 

Anul viitor vrem sa repetăm experienţa şi astfel Irina să devină şi mai pricepută în acest frumos sport de iarnă. Dacă te interesează şi pe tine tabăra, poţi afla mai multe detalii pe site-ul Cabanei Platoul Soarelui.

Dacă ai întrebări lasă un comentariu mai jos şi îţi răspund cu plăcere. De asemenea poate te interesează şi:


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers