5 motive ca să vizitezi Craiova

5 motive ca să vizitezi Craiova
 
 

Reşedinţă a judeţului Dolj şi capitală a Olteniei, Craiova este un oraş cu o istorie de peste două mii de ani. Chiar dacă nu se regăseşte în topurile celor mai importante oraşe turistice din România, Craiova are numeroase obiective pe care le poţi vizita. Cu o arhitectură specifică şi numeroase lăcaşe de cult, muzee şi locuri de promenadă, capitala Olteniei îţi dă suficente motive pentru ca să o incluzi pe lista ta cu destinaţii de călătorie din România. Iată mai jos 5 motive pentru care să vizitezi Craiova.

Muzeele şi lăcaşele de cult

Muzeul de arta craiova

Craiova este un oraş care apare în filele istorie cu patru secole înainte de anul zero. Bogata istorie a capitalei Olteniei poate fi descoperită în expoziţiile muzeelor din localitate. Dacă ai ajuns în Craiova fă-ţi timp să treci pragul Muzeului Olteniei, Muzeului de Artă şi cel al Muzeului Mitre Ambrasa. Alături de aceste instituţii de cultură, lista obiectivelor turistice din Craiova este completată de numeroasele lăcaşe de cult, care au o frumuseţe şi o arhitectură aparte. Biserica Jitianu, Biserica Tuturor Sfinţilor şi Catedrala Sf. Dumitru sunt doar câteva dintre numeroasele locuri de rugăciune din Craiova.

Casa Băniei

Casa Baniei Craiova

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Unul dintre simbolurile Craiovei este Casa Băniei. Monumentul de arhitectură medievală a fost ridicat la sfârşitul secolului al XV-lea şi este cea mai veche construcţie civilă din Craiova. De-a lungul istoriei, Casa Băniei a suferit numeroase modificări arhitecturale, a fost distrusă de câteva ori de flăcări, iar în prezent adăposteşte Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei.

Parcul Nicolae Romanescu

Parcul Romanescu

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Parcul Nicolae Romanescu este o oază de verdeaţă în aglomeraţia urbană a Craiovei. Parcul este unic în România şi a aparţinut moşiei familiei Bibescu. La sfârşitul secolului al XIX-lea începe elaborarea proiectului de amenajare a parcului, iar în 1900 proiectul a fost premiat la Expoziţia Internaţională de la Paris cu medalia de aur. Parcul este inaugurat trei ani mai târziu, în prezenţa Regelui Carol. Astăzi, Parcul Nicolae Romanescu adăposteşte sute de specii de arbori şi plante, un hipodrom şi numeroase lucrări de artă.

Grădina Botanică din Craiova

Gradina Botanica Craiova

Fotografie preluata de pe www.ucv.ro. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Deşi se bucură de un parc impresionant, Craiova se poate mândri şi cu o grădină botanică. Aceasta se întinde pe o suprafaţă aproximativ 13 hectare şi se află în administrarea Universităţii Craiova. În grădina botanică pot fi admirate specii de plante indigene şi exotice. O altă secţie a grădinii botanice din Craiova se află în localitatea Rânca şi prezintă sectoare de plante montane.

Centrul istoric

Centru Craiova

Dacă ai ajuns în Craiova trebuie să îţi rezervi cel puţin două ore pentru o plimbare în Centrul istoric. Zona poate fi considerată o adevărată bijuterie arhitecturală a oraşului şi un loc de promenadă de excepţie. Centrul istoric este dominat de Palatul Administrativ, cea mai reprezentativă clădire din oraş. Tot aici pot fi admirate clădiri istorice vechi, ansambluri monumentale şi fântâni arteziene. În 2014, Craiova s-a înscris în competiţia Best City to Visit Travel Tournament şi s-a clasat pe locul întâi, devansând chiar şi Sibiul.

Tu ce alte motive ca să vizitezi Craiova ai adăuga pe listă?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers