5 moduri în care poţi călători pe gratis

5 moduri în care poţi călători pe gratis
 
 

Zice o vorbă de pe internet: If travelling was free, you'd never see me again (trad. Dacă aş putea călători pe gratis, nu m-aţi mai vedea niciodată). O vorbă valabilă pentru toată lumea din punctul meu vedere, pentru că, la un moment dat, călătoriile devin o parte din tine şi nu mai sunt o simplă vacanţă de vară în care să stai la soare timp de două săptămâni. Tocmai de aceea ţi-am pregătit o listă cu moduri în care poţi călători pe gratis.

#1 Cazare ca acasă

O opţiune numai pentru cei care au o casă şi suficientă încredere într-un străin! Există câteva siteuri pe care îţi poţi posta casa şi poţi alege din casele altora, pentru un schimb scurt de câteva zile sau chiar pentru perioade mai lungi de timp. Un exemplu bun este: homeexhange.com

Dacă nu ai o casă a ta sau nu vrei să-ţi dai casa la schimb, poţi opta pentru a avea grijă de casa cuiva. Proprietarii pleacă în vacanţă, iar tu te muţi în vacanţă în casa lor. Uzi plantele, plimbi căţelul şi cine mai ştie ce, iar în acelaşi timp te bucuri de cazare gratuită!

#2 Couchsurfing

O altă variantă de cazare extrem de cunoscută este couchsurfing. Websiteul cu acelaşi nume a introdus metoda aceasta de cazare gratuită şi foarte de apreciată de cei tineri. Ai liste întregi de oameni din întreaga lume dispuşi să-ţi ofere o canapea pentru câteva nopţi de vacanţă.

#3 Cazare cu scop

Dacă vrei să adaugi şi un scop cazării tale, atunci alege WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms). Websiteul creează o legătură între voluntarii dornici de călătorii şi fermierii care au nevoie de o mână de ajutor. După tura de muncă la fermă, eşti liber să vizitezi împrejurimile, iar cazarea şi masa îţi sunt asigurate pentru munca depusă.

#4 Transport la grămadă

Chiar dacă nu e gratuit, transportul la grămadă (cum îi zicem noi) este mult mai rentabil. De ce? Pentru că există o mulţime de websiteuri, un exemplu fiind blablacar.ro, care îşi permit să introduci punctul de plecare şi destinaţia traseului tău şi, în funcţie de aceste două coordonate, să găseşti oameni care merg în aceeaşi direcţie cu tine şi să împărţiţi costurile de transport cu maşina.

#5 Învaţă-i pe alţii

Ştii să schiezi, să faci surf sau cine ştie ce alte activităţi fascinante de vacanţă? Şi atunci de ce să nu obţii şi o certificare în acest sens? Apoi ia-ţi o vacanţă într-un loc în care e nevoie de tine şi nu numai că vei călători pe gratis, dar vei putea face şi bani de buzunar. Cool

Ai încercat vreuna dintre aceste experienţe?


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers