5 lucruri de știut înainte de o vacanță în Corfu

5 lucruri de știut înainte de o vacanță în Corfu
 
 

Ca orice concediu, o vacanță în Corfu îți poate lăsa amintiri superbe de care să te bucuri o viață sau regrete și neplăceri pe care să vrei să le uiți. A noastră vacanță în Corfu a avut de ambele pentru că nu am știut anumite lucruri. De aceea, dacă cineva m-ar întreba ce este important de știut înainte de a pleca spre Insula de Smarald i-aș povesti:

1. Despre plajele din Corfu

Majoritatea plajelor cu nisip din Corfu se găsesc pe latura vestică a insulei. Stațiunile Agios Gordos, Agios Giorgios și Gefira toate se bucură de nisip fin și plaje lungi, potrivite pentru familiile cu copii. Apa este mai rece însă decât pe partea estică și prețurile în general mai mari, cel puțin la cazare.

Partea estică are și ea stațiuni cu plaje interesante (Dassia, Barbati, Kontokali), chiar dacă predominant cu pietricele, la fel ca intrarea în apă. Am fost cazați într-o stațiune de pe partea estică, dar de soare ne-am bucurat predominant pe partea vestică.

sfaturi vacanta corfu

2. Despre palatul prințesei Sissi

Una dintre atracțiile principale într-o vacanță în Corfu este palatul prințesei Sissi. Noi eram pe punctul de a-l rata pentru că cineva ni-l vorbise de rău. I-am dat totuși o șansă și am concluzionat că au fost două ore investite excelent în care am admirat mobilele vechi, am aflat trista poveste a lui Sissi și am sorbit din priviri grădinile palatului și peisajele văzute din ele.

vacanta in corfu

3. Despre Corfu Town

Am căutat mai mult timp un loc de parcare și am fost descurajați de aglomerația din Corfu Town. Odată ce am reușit să lăsăm mașina în parcarea mare dintre centru și fortăreață și am început să ne plimbăm pe jos, descurajarea a lăsat loc entuziasmului și am început să explorăm străduțele înguste, înțesate de magazine și buticuri cochete. Am vizitat și fortăreața, dar tot în centrul orașului ne-am întors de câteva ori. Cele mai bune restaurante și cea mai veselă atmosferă de pe toată insula aici le-am găsit.

corfu town

vacanta in corfu

4. Despre excursia opțională în insulele Paxos și Antipaxos

Dintre cele 2 excursii opționale care ne făceau cu ochiul, cea în Paxos și Antipaxos și cea la Laguna albastra, am ales-o pe prima. Cea mai ieftină variantă a ei am găsit-o în Moraitika, dar oriunde am întrebat despre ea am obținut un preț mai bun decât cel primit la hotel. Insulele Paxos și Antipaxos ne-au fermecat. În Antipaxos am făcut baie în cea mai albastră apă văzută vreodată și în Paxos ne-am oprit în minunatul port Gaios care ne-a întâmpinat cu o căldură dogoritoare, dar și cu case albe și alei care se opresc direct în mare. Am plecat de aici cu o idee în minte: Paxos și Antipaxos sunt perfecte pentru o vacanță de relaxare!

vacanta in corfu

5. Despre insulă în general:

Corfu are o șosea principală care o înconjoară, așa că la orele de vârf (dimineața și după-amiaza) este destul de aglomerată. Turiștilor care merg în viteză pe scutere li se alătură și locuitorii care intră sau ies de la lucru, așa că cel puțin pe ruta Corfu Town - Lefkimmi (locul de unde pleacă feribotul) sunt condiții ideale pentru a întârzia. Noi am fost aproape de a pierde feribotul din această cauză.

Cel mai cunoscut loc de pe insulă și probabil vizitat de toată lumea este Canal d’Amour din Sidari. Pe cât de popular este, pe atât este de aglomerat. De aceea noi am făcut câteva poze și ne-am depărtat ușurel spre un alt loc magic al insulei: plaja Logas din Peroulades, cunoscută ca “plaja apusului”. Oare de ce nu este la fel de faimoasă ca micuțul canal din Sidari?

corfu

O vacanță în Corfu poate fi suficientă să-ți încarci bateriile pentru un an și caietul de amintiri pentru o viață. Este nevoie doar de puțină informare înainte, o inimă deschisă pentru nou și multă poftă de plajă și soare. Distracție plăcută!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers