5 locuri mai puțin populare de vizitat în Amsterdam (în orice anotimp)

5 locuri mai puțin populare de vizitat în Amsterdam (în orice anotimp)
 
 

Mokum (pseudonimul evreiesc al orașului Amsterdam) este o destinație atât de complexă, încât merită vizitată de mai multe ori pentru a asimila frumusețea acestui oraș. Trebuie să bifezi măcar câteva din cele 1.281 de poduri și miile de căsuțe boeme care sunt susținute de peste 11 milioane de bârne de lemn. Pe lângă toată acestea, se adaugă locurile pe care numai un local ți le-ar putea recomanda.

Am sugerat câteva locuri mai puțin populare pentru turiști, pentru că nu fac parte din itinerariile clasice și care pot fi vizitate în orice sezon. Dacă ați mai fost în Amsterdam sau ați vrea să explorați și locuri mai puțin cunoscute, vă invit să urmăriți această lista.

Canal Amsterdam

1. Micropia - singurul muzeu de microbi din lume

Dacă ești puțin pasionat de microbiologie sau îți pasă de lumea microscopică ce ne înconjoară, asta este un loc pentru tine. La Muzeul Micropia sunt prezentate bacteriile și virușii din natură, din casă noastră, corpul nostru și așa mai departe. Vei fi fascinat să afli că oriunde te duci, plimbi cu tine aproximativ 100 de trilioane de microbi care își fac treaba în timp ce tu îți vezi de viață. Microbul meu preferat este "ursul de apă" (tardigrade), poate cel mai faimos și rezistent microb, motiv pentru care a fost trimis și în spațiu în 2007. Micropia mai are și un cafe restaurant în incinta muzeului cu o priveliște către curtea interioară a grădinii botanice, care se află chiar lângă Muzeul Micropia.

Micropia

2. Cartierul "De Pijp"

Cartierul pe care l-am descoperit din greșeală, rătăcindu-mă prin Amsterdam, este un cartier rezidențial, fost cartier al clasei muncitoare, ce te va surprinde prin elementele boeme și cosmopolitane ce îl caracterizează. De Pijp freamătă de oameni tineri, cafenele și restaurante, de aceea inspiră un aer dinamic. Nu se pot spune foarte multe despre acest cartier, ci trebuie văzute cu ochiul liber.

De Pijp

3. Canale nedescoperite

În Amsterdam există 165 de canale, toate având caracteristicile lor aparte. Trebuie să bifezi măcar zona centrală, care este organizată sub formă de pânză de păianjen inegală, deci destul de ușor încât să le descoperi pe toate într-un mod organizat. Canalele sunt foarte frumoase atât ziua, cât și noaptea, atât vara, cât și iarnă, deci nu-ți face griji că nu vei fi impresionat.

Amsterdam

Dacă ai timp, poți face o plimbare (mai lungă) și pe malul râulului Amstel, care te va conduce prin cartiere diferite și unde vei vedea foarte multe case plutitoare.

4. Muzeul Moco

Printre alte expoziții de artă găzduite aici, la Muzeul Moco puteți vedea expoziția artistului Bansky. El este un artist britanic ce creează graffiti, cu un mesaj aparte față de ceilalți artiști de stradă. Desenele lui exprimă realități care ne înconjoară și care au devenit normalitate: consumerism extrem, războaie fără sfârșit, guverne iresponsabile. Bansky, însă, pune în antiteză și partea bună a lumii și anume iubirea, care poate rezolva multe probleme. Cel mai cunoscut desen al lui este Fata cu balonul roșu, opera folosită că suport al refugiaților sirieni în 2014. Moco este de găsit chiar în spatele muzeului Rijksmuseum.

Muzeul Moco

5. Ganguri feerice

Amsterdam este un oraș versatil și te surprinde plăcut în orice anotimp ai fi. Pe lângă asta, orașul asta nu e tipul de destinație în care, dacă ieși din zona crepusculară a centrului nu mai vezi nimic interesant. Din contra, în Amsterdam poți descoperi străduțe neaglomerate, deosebit de cochete, pe care nu le găsești pe lista obiectivelor turistice.
Caută pe harta cafeneaua Zeppos și te va ghida către cel mai frumos gang din Amsterdam. Mai jos puteți vedea poze din această iarnă și din vara.

Amsterdam - straduta

Amsterdam, Olanda

Cafenea Amsterdam

Amsterdam primește anual foarte mulți turiști, în special în sezonul cald, de aceea recomandarea ar fi alegerea unei perioade mai puțin aglomerate pentru a-l vizită. În plus, biletele de avion sunt mult mai avantajoase și te poți bucura mai mult de ceea ce înseamnă Amsterdam.

Locuri mai puțin populare de vizitat în Amsterdam


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers