5 locuri interzise în care poţi să călătoreşti doar virtual

5 locuri interzise în care poţi să călătoreşti doar virtual
 
 
 

În general putem vizita aproape orice colț al lumii, atât timp cât avem suficient timp și bani. Totuși, există câteva locuri în care este interzis complet accesul turiștilor, din diverse motive. Dacă totuși ești curios să descoperi aceste locații misterioase, noi am întocmit o listă cu cele mai interesante locuri interzise, astfel încât tu să le poți explora în siguranță, din spatele monitorului.

Insula Gruinard, Scoția

Insula Gruinard

Fotografie preluata de pe atlasobscura.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

În 1942, guvernul britanic a cumpărat insula scoțiană Gruinard pentru a avea un loc sigur unde să testeze arme biologice, în special antrax. În timpul experimentelor, specialiștii au descoperit că teritoriul a fost poluat cu antrax pe timp îndelungat, ceea ce ar cauzal moartea a 95% din populație. Până în anii ’80, acestă mică insulă de mai puțin de 2 km pătrați era considerată cel mai periculos loc de pe Pământ. Abia în 1986, oamenii de știință au început să curețe insula, fiind declarată sigură patru ani mai târziu. Totuși, experții avertizează că sporii de antrax au rămas în pământ, ceea ce înseamnă că insula nu va mai putea fi locuită în următoarele sute de ani.

Ilha da Queimada Grande, Brazilia

Ilha da Queimada Grande

Fotografie preluata de pe smithsonianmag.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cunoscută și sub numele de Insula Șerpilor, Ilha da Queimada Grande, aflată la 35 de kilometri de coasta Braziliei, pare a fi un adevărat paradis natural. Dar, asta nu înseamnă că acest paradis nu te poate costa viața. Deși are o suprafață de doar 0,43 de kilometri, acestă insulă are o populație estimată de aproximativ 4.000 de șerpi veninoși. Cel mai periculos este bothrops insularis a cărui venin este de cinci ori mai puternic decât cel al viperei, iar dacă ești mușcat vei muri aproape instantaneu. Din această cauză, guvernul brazilian a decis interzicerea oricărei persoane de a vizita Insula Șerpilor.

City break magnific în inima Romei

City break magnific în inima Romei

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 200 Eur
vezi detalii »

Insula Surtsey, Islanda

Insula Surtsey

Fotografie preluata de pe thousandwonders.net. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Când în anii ’60 un vulcan subacvatic din apele Islandei a erupt, s-a format o nouă insulă de 2,7 km. Noua bucată de pământ a intrat imediat în vizorul oamenilor de știință din diferite țări, care aveau acum ocazia de a observa modul în care o nouă insulă se formează și începe să se dezvolte. Bucata de pământ a fost numit Surtsey, după personajul mitologic Surtr, conducătorul giganților de foc. Până astăzi insula Surtsey este folosită doar în scopuri științifice, iar accesul neautorizat este interzis.

City break romantic la Veneția

City break romantic la Veneția

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din Timișoara și Cluj Napoca
de la 145 Eur
vezi detalii »

Insula North Sentinel, India

Insula North Sentinel

Fotografie preluata de pe orangesmile.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Una dintre insulele Andaman, North Sentinel găzduiește unul dintre cele mai periculoase triburi indigene sentineleze, care evită cu desăvârșire contactul cu civilizația și nu acceptă niciun fel de străin. Potrivit oamenilor de știință, arborigenii au petrecut ultimii 60.000 de ani în izolare, fiind foarte determinați în a-și proteja teritoriul. De exemplu, după tsunamiul din 2004, un elicopter al guvernului indian a zburat deasupra insulei pentru a verifica dacă locuitorii au nevoie de ajutor. Aceștia au tras cu săgeți asupra aeronavei. Ultimele lor victime au fost câțiva pescari care s-au rătăcit în apele din jurul insulei. De atunci, guvernul indian a impus o restricție asupra Insulei North Sentinel, astfel încât nimeni nu are voie să se apropie mai puțin de 5 kilometri de malul său, altfel vor avea parte de o primire nu tocmai călduroasă.

Marele Altar Ise, Japonia

Marele Altar Ise

Fotografie preluata de pe blog.gaijinpot.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Cel mai important altar din întreaga Japonie se află în complexul de temple Ise Jingu. Principalul templu este înconjurat de un gard uriaș din lemn și doar anumiți preoți cu poziții înalte și membrii familiei imperiale au voie să intre în acest loc sfânt pentru a admira altarul. Până în 1945 accesul în templul Ise era și mai dificil pentru că era separat de restul complexului de râul Miyagawa, care simboliza granița între pământul obișnuit și cel sfânt. Călugărilor le era complet interzis să traverseze râul deoarece se credea că acest lucru va viola sanctitatea altarului și va aduce ghinioane asupra întregii țări.

Care dinte aceste locuri ți se pare cel mai interesant?

Petrece primăvara la Praga

Petrece primăvara la Praga

3 nopți cazare, mic dejun, zbor din București
de la 230 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.