5 locuri în care poţi să te ascunzi de lume şi de griji

5 locuri în care poţi să te ascunzi de lume şi de griji
 
 

Dacă simţi nevoia să fugi de lume şi să te ascunzi în următoarea vacanţă (şi cine nu simte asta) am găsit 5 locuri unde tehnologia nu ajunge, unde turismul este singurul mod de viaţă al localnicilor sau unde cineva cu inspiraţie a creat un loc unic pentru relaxarea vizitatorilor. Prea puţin amenajate sau chiar ultra-modernizate, aceste locuri sunt cele spre care să te îndrepţi atunci când vrei să te ascunzi de stresul cotidian şi de… toată lumea!

Nespereira - vacanţă de morar

NespereiraSursa

Nespereira este un domeniu privat localizat în regiunea Alentejo din Portugalia. În mijlocul ei, turiştii descoperă un loc unic de cazare – o moară veche, restaurată în condiţii de lux, ultra-moderne… motiv pentru care o noapte departe de lume aici te costă 150 euro.

Insula Palmerston - la capătul lumii

Insula PalmerstonSursa

Insula Palmerston este una dintre cele mai izolate comunităţi din lume. Aici, cei 62 de localnici sunt deserviţi de două transporturi anuale de provizii şi cam atât! Turiştii sunt greu de văzut, datorită călătoriei extrem de lungi până în inima Pacificului, dar sunt primiţi întotdeauna cu multă bucurie de localnici!

Three Camel Lodge - în inima necunoscutului

Three Camel LodgeSursa

Mongolia nu este tocmai în topul destinaţiilor de vacanţă, dar dacă vrei să fugi de lume, aici trebuie să ajungi. Pentru un plus de izolare, poţi alege hotelul Three Camel Lodge plasat strategic în mijlocul pustiului mongolez, la care poţi ajunge după un zbor cu avionul din Beijing, urmat de un zbor cu avion privat şi un drum cu maşina.

Snowdonia Manor - o vacanţă din trecut

Snowdonia ManorSursa

Snowdonia Manor, localizată în parcul naţional cu acelaşi nume, este una dintre cele mai vechi locuinţe din Wales, Marea Britanie. Singurul mijloc de acces este lina de tren privată Mounatin Railway, aşa că nu e de mirare că turiştii ajunşi aici se pot bucura de cea mai profundă linişte.

Supai - locul unde şi scrisorile vin via măgăruş

SupaiSursa

Ascuns în Marele Canion, orăşelul Supai din Arizona este o adevărată bătaie de cap pentru cei care vor să-l viziteze, dar este numai bun pentru a te ascunde de griji. 500 de locuitori duc un trai perfect liniştit în singura localitate din Statele Unite ale Americii în care poşta se livrează cu ajutorul măgăruşilor!

Tu unde ai vrea să te ascunzi de lume în următoarea vacanţă?

    

Vrei şi alte destinaţii de vacanţă rupte de lume? Citeşte şi despre 10 cele mai izolate aşezări de pe pământ!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers