5 locuri ideale pentru scufundari

5 locuri ideale pentru scufundari
 
 

Daca esti pasionat de lumea de sub apa si vrei sa explorezi acest habitat plin cu vietuitoare interesante, arunca o privire pe urmatoarea lista de destinatii, poate te hotarasti unde sa-ti petreci concediul anul acesta.

Experienta de aici se poate transforma in cea mai minunata aventura de pana acum.

Australia

Australia

Marea Bariera de Corali gazduieste cel mai mare recif de corali din lume, care se intinde pe o distanta de aproximativ 2.600 km de-a lungul coastei Queensland. Cuprinde aproximativ 3000 de recife si 900 de insule, care se vad extraordinar inclusiv din spatiu. Este un loc de vis pentru a explora viata de sub apa atat pentru incepatori, cat si pentru scafandrii profesionisti.

Cele mai spectaculoase colectii cuprind gradini de corali, de peste 400 de soiuri diferite, precum si bureti, pisici de mare si delfini, peste 1500 de specii de peste, mai mult de 200 de tipuri de pasari, broaste testoase si scoici uriase. Mai mult, poti vedea balene cu cocoasa si cateva specii pe cale de disparitie. Marea Bariera de Corali este "buletinul" scafandrilor si un loc care trebuie neaparat vazut daca iti place lumea subacvatica.

Daca esti interesat acceseaza site-ul www.greatbarrierreef.org, unde gasesti informatii despre orasele de coasta, insule, cazare si activitatile de scufundari.

Mexic

Mexic

Nu intamplator, insula Cozumel de pe coasta de est a peninsulei Yucatan este numita si "Paradisul Recifelor". Este o zona cu 19 locuri renumite pentru scufundari, cu ape line pline de crabi, homari si pesti multicolori. Poti sa faci scufundari atat in timpul zilei, cat si noaptea, daca esti mai experimentat.

In afara de insula Cozumel din Mexic, care este principalul punct de atractie din zona, din cauza locurilor pentru scufundari, mai este si oraselul San Miguel. Acesta ofera o varietate mare de locuri de cazare pentru toate buzunarele, restaurante de toate felurile, ba mai mult, este recunoscut chiar si pentru viata de noapte foarte activa.

Mai multe informatii gasesti pe www.diveparadise.com.

Insula Utila

Insula Utila

Daca vrei sa faci scufundari intr-o zona care pare neexplorata, Utila este destinatia ideala deoarece este cea mai mica insula din Golful Honduras.

Are 11 km lungime si 4 km latime si este nepopulata. Este inconjurata de ape cristaline, pline de recife de corali, pesteri si epave scufundate, ba mai mult intr-o plimbare obisnuita ai sanse sa intalnesti chiar si rechini si balene inofensive.

Daca te incanta idea poti citi mai multe pe www.aboututila.com .

Indonezia

Indonezia

80.000 km de coasta, 17.000 insule, peste 3000 de specii de peste si aproximativ 600 de tipuri de corali. Aceasta este oferta Indoneziei pentru scafandrii de toate nivelurile, cu mai multe sau cu mai putine cunostinte. Este cel mai mare arhipelag din lume, care detine undeva la 15% din recifele de corali din lume.

Cele mai populare locuri sunt insulele tropicale din Bali, Komodo si Lombok, care concureaza pentru cele mai bune destinatii din lume pentru scufundari.

Belize

Belize

Este o tara mica din Caraibe, care atrage de la oameni pasionati pentru viata din mare, pana la scafandrii experimentati. Zona are cel mai bine conservat ecosistem marin din lume si este un fel de Mecca scafandrilor.

Daca ajungi sa te scufunzi in apa cristalina din aceste locuri, poti vedea mai multe tipuri de rechini, recife de corali si multe alte vietuitoare interesante si viu colorate. Bariera de Corali din Belize este formata din 127 locuri minunate, de pe diferite insule.

Scufundarile iti ofera sansa descoperirii unui intreg univers nou, al pestilor, al lacurilor si al florei si faunei marine.

Un sfat: achizitioneaza-ti un aparat de fotografiat subacvatic. Ceea ce vei vedea va merita cu siguranta aratat si altora!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers