5 locuri frumoase din București pentru iubitorii de muzică

5 locuri frumoase din București pentru iubitorii de muzică
 
 

Superbul București se mândrește cu o arhitectură uimitoare ce face ca străzile din Centrul Vechi să fie un adevărat muzeu în aer liber. Deși Capitala atrage o sumedenie de turiști cu străzile sale pitorești, viața de noapte vibrantă și o mulțime de atracții turistice fascinante, nu toată lumea știe că București se mândrește și cu locuri frumoase dedicate iubitorilor de muzică.

Fie că vorbim despre săli de concerte uimitoare, muzee fascinate sau adevărate oaze de liniște și relaxare, unde te poți bucura de acordurile tale favorite, iată care sunt cinci dintre cele mai frumoase locuri din București pentru melomani.

Ateneul Român

Considerată drept una dintre cele mai spectaculoase clădiri din București, Ateneul Român a devenit faimos încă înainte de a fi construit. Clădirea se află în Grădina Episcopiei și a fost relaizată cu ajutorul publicului, care era îndemnat să doneze bani cu sloganul devenit faimos – "Dați un leu pentru Ateneu!". Splendida clădire a Ateneului a fost finalizată în 1888, fiind realizată într-un stil neoclasic eclectic rafinat care îi minunează chiar și azi pe vizitatorii care îi trec pragul. Clădirea Ateneului Român seamănă cu un templu ionic, având o cupolă uriașă, șase coloane frontale și două laterale. Și interiorul Ateneului este la fel de impresionant. Fresca aflată pe tavanul sălii de concerte este alcătuită din 25 de scene reprezentative din istoria României.

Ateneul Roman

Muzeul Național "George Enescu"

George Enescu este considerat cel mai faimos și prolific muzician român din toate timpurile, așa că nu este de mirare că unul dintre cele mai importante muzee din București este dedicat vieții și operei marelui artist. Găzduit în superbul Palat Cantacuzino de pe Calea Victoriei, la Muzeul "George Enescu" ai ocazia de a admira documente și diferite obiecte personale care au aparținut lui George Enescu, precum și partituri, diplome și imagini, dar, mai ales o vioară pe care artistul a primit-o la vârsta de 4 ani.

Palatul Cantacuzino este motiv suficient pentru a vizita acest muzeu excepțional, clădirea Art Nouveau cu intrarea somptuoasă, fiind una dintre marile bijuterii arhitectonice ale Bucureștiului. O altă ramură a Muzeului "George Enescu" se află în casa memorială a muzicianului, chiar în spatele Palatului Cantacuzino. În această clădire belle-epoque sunt găzduite diferite obiecte personale ale lui Enescu și a soției sale.

Hotel Mercure București City Center

Și pentru că tot vorbeam de George Enescu, de ce să nu petreci un sejur de vis la un hotel dedicat marelui compozitor. Aflat pe strada cu numele compozitorului, la doar câțiva pași de Ateneul Român și Muzeul "George Enescu", Hotelul Mercure București își întâmpină musafirii cu un concept creionat în jurul celor mai importante opere ale muzicianului. Acest boutique hotel de 4 stele, ce face parte din familia Accor Hotels, are un decor unic, astfel încât poți petrece o noapte (sau mai multe) într-o cameră cu un design muzical.

Hotel Mercure

Dacă ești și fanul vinurilor bune, poți degusta din cele mai delicioase soiuri la restaurantul WINESTONE® aflat în incinta Hotelului Mercure București. Dacă plănuiești un city break în Capitală, noi îți recomandăm să-ți rezervi un sejur la Hotel Mercure București City Center.

Opera din București

Nu se poate să fii meloman adevărat și să pleci din București fără a face o vizită minunatei Opere Române. Deși trupa lirică bucureșteană care se numea Opera Română a fost înființată în 1885, ea nu a devenit o instituție decât abia în 1921 și a primit o clădire dedicată 32 de ani mai târziu. Este vorba despre clădirea în care funcționează și astăzi, aflată pe bulevardul Mihail Kogălniceanu din București. Fermecătorul edificiu este ușor de remarcat grație fațadei sale frumos decorată cu un portic cu trei arcade monumentale împodobite cu statuile celor patru muze.

Opera Romana Bucuresti

În interior, sala pricipală de concerte are formă de potcoavă și se mândrește cu un minunat candelabru cu 100 de brațe din cristal aurit. Ultimul etaj al Operei Române găzduiește un muzeu fascinant unde poți afla mai multe despre rolul acestei instituții în cultura română. Muzeul Operei Române are o amplă colecție de partituri, afișe, costume, imagini, picturi și sculpturi, dar și diferite obiecte personale ale celor mai importanți artiști care și-au lăsat amprenta asupra acestei instituții de vază.

Parcul Colțea

Bucureștiul se mândrește cu o mulțime de parcuri superbe, unde te poți relaxa și unde poți evada pentru câteva momente de gălăgia metropolei. Dar, dacă ești ca noi și îți dorești să asculți și puțină muzică frumoasă în aer liber, noi îți recomandăm Parcul Colțea, aflat chiar lângă Pasajul Nicolae Bălcescu. Deși are dimensiuni mult mai mici decât majoritatea oazelor verzi bucureștene, Parcul Colțea găzduiește o sumedenie de concerte în aer liber spre bucuria iubitorilor de muzică.

Parcul Coltea

Fotografie preluata de pe Facebook. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fie că vorbim despre faimosul festival de muzica clasică "Simfonii de vară", care începe în mai și durează patru luni, sau alte evenimente muzicale organizate în acest spațiu frumos, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău, atâta timp cât vremea este de partea ta. Dacă nu, poți măcar să admiri superbul monument din bronz "Vioară spartă", care se află chiar în centrul micului parc.

Dacă te-am convins să faci o excursie în București, nu uita să participi și la concursul nostru realizat în parteneriat cu Accor Hotels pentru șansa de a câștiga cazare pentru două persoane la orice hotel Accor din România, inclusiv la hotelul Mercure, precum și un voucher de cină tot pentru două persoane. Află cum te poți înscrie la concurs aici.

Tu ce alte locuri frumoase din București ai recomanda melomanilor?

AccorHotels România

Realizat in colaborare cu: AccorHotels România

AccorHotels are peste 5.000 de hoteluri în 95 de țări. În Romania, AccorHotels are șapte hoteluri, în București, Sibiu și Constanța. Petrece un sejur de neuitat la hotelurile Ibis, Pullman, Mercure sau Novotel!

Rezervă-ți vacanța pe AccorHotels România >

 

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers