5 locuri de poveste care fac parte din Patrimoniul UNESCO

5 locuri de poveste care fac parte din Patrimoniul UNESCO
 
 
 

Eşti un împătimit al călătoriilor şi vrei să ajungi în locuri care se diferenţiază prin încărcătura istorică, diversitate culturală şi tradiţii, dar ai rămas în pană de idei? Nu intra în panică. UNESCO selectează în fiecare an locaţii de excepţie, considerate a fi de o valoare inestimabilă pentru patrimoniul cultural al lumii. În iunie 2015, 27 astfel de locaţii au fost înscrise pe lista UNESCO. Noi ţi-am pregătit o listă cu cinci dintre cele mai interesante locuri şi te invităm să le descoperi.

Misiunea San Antonio, Texas

Altarul independenţei Texasului, Alamo, a obţinut recent locul mult visat în Patrimoniul Mondial UNESCO, alături de celelalte patru misiuni, care împreună formeză Misiunea San Antonio. Cele cinci misiuni sunt de fapt avanposturi fondate de misionarii franciscani în secolul al XVIII-lea. Cea mai importantă dintre acestea este Alamo, locul în care, în 1836, a avut loc bătălia pentru independenţa Texasului. Misiunea San Antonio este locul în care se împleteşte cultura spaniolă cu cea americană.

Alamo

Fotografie preluata de pe onejourney.weebly.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Catacombele Beth She'arim, Israel

Catacombele Beth She'arim reprezintă una dintre cele mai valoroase situri arheologice din Israel. Cu o vechime mai mare de 2.200 de ani, această zonă a deservit drept loc de veci pentru comunităţile evreieşti din acele timpuri. Mormintele au fost săpate într-un deal, de-a lungul timpului, iar la un moment dat, din lipsă de spaţiu, au fost unite între ele, formându-se astfel sistemul de catacombe. În situl arheologic a fost descoperită şi o sinagogă evreiască.

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

CATACOMBE

Fotografie preluata de pe www.linternaute.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

4 zile de aventuri scandinave în Oslo

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 205 Eur
vezi detalii »

Forth Bridge, Scoţia

Lista obiectivelor incluse în Patrimoniul UNESCO este completată de podul de cale ferată Forth Bridge din Scoţia. Considerat un succes ingineresc al secolului al XIX-lea, podul de cale ferată Forth Bridge face legătura între Edinburgh şi Fife şi se remarcă prin designul său inedit, caracterizat prin mai multe curbe decât unghiuri.

Forth Bridge

Fotografie preluata de pe openbuildings.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Speicherstadt şi Kontorhaus, Germania

Un simbol al creşterii comerţului internaţional la sfârşitul secolului al XIX-lea îmbogăţeşte patrimoniul UNESCO. Este vorba de zona antreprizelor portuare din Hamburg. Speicherstadt este o îmbinare de străzi, canale şi poduri din portul Hamburg, străjuite de antreprize construite în anii 1885 şi 1927, din cărămidă roşie. În apropiere, districtul Kontorhaus a fost construit în anii 1920 și 1930, fiind la rândul său inclus în patrimoniul UNESCO.

Speicherstadt

Fotografie preluata de pe commons.wikimedia.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Situl industrial Rjukan-Notodden, Norvegia

Un alt obiectiv înscris în patrimoniul UNESCO şi care datează din secolul al XX-lea este situl industrial Rjukan-Notodden din Norvegia. Complexul este situat într-un peisaj montan pitoresc, înconjurat de cascade, vârfuri muntoase şi văi adânci şi a fost ridicat la începutul secolului al XX-lea pentru a produce îngrăşăminte chimice. Situl este exemplul cel mai bun despre cum producţia la nivel industrial poate fi adaptată cadrului natural în care este amplasată.

Rjukan-Notodden

Fotografie preluata de pe www.aftenposten.no. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Ce alte obiective crezi că ar trebui incluse pe lista patrimoniului UNESCO?

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »
 

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.