5 destinaţii în care timpul a încremenit în loc

5 destinaţii în care timpul a încremenit în loc
 
 
Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

Întâmpină primăvara la Mediterana, în Sardinia!

3 nopţi cazare, zbor din Bucureşti
de la 155 Eur
vezi detalii »

Posibilitatea de a călători în timp a fascinat omenirea din totodeauna. Dacă și tu îți dorești să vezi cum trăiau civilizațiile în timpurile vechi, o poți face acum. Nu, nu am construit o mașină a timpului funcțională, ci am realizat o listă cu cinci destinații în care timpul a încremenit în loc. Așadar, fie că vrei să te întorci cu 50 de ani în urmă sau cu 500, aceste locuri îți vor oferi o imagine unică în trecutul nostru.

Blists Hills, Anglia

Blists Hills, Anglia

Fotografie preluata de pe artfund.org. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Dacă ești fan filmelor și serialelor istorice britanice, află că majoritatea au fost filmate în orășelul Blists Hills. Jumătate muzeu în aer liber, jumătate oraș victorian, Blists Hills se mândrește cu o multitudine de clădiri din secolul al XIX-lea, dar și edificii construite după modelul celor vechi, astfel că vei avea ocazia de a experimenta modul în care arăta, se auzea și... mirosea Anglia din perioada victoriană. Zona turistică este împânzită de actori în costume specifice epocii care își văd de treabă în clădirile vechi. Există chiar și o bancă unde poți să-ți schimbi lirele în bani din acea vreme pe care îi poți folosi la magazinele din oraș.

Havana, Cuba

Havana, Cuba

Fotografie preluata de pe ralphlauren.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Fii romantic 4 zile la Verona!

Fii romantic 4 zile la Verona!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 175 Eur
vezi detalii »

Havana este faimoasă pentru mașinile sale clasice. În anii ’60, atunci când SUA a inițiat embargou-ul, mașinile americane nu au mai putut fi exportate, astfel încât locuitorii au rămas cu autovehiculele pe care le aveau la acea vreme. Din fericire, majoritatea autoturismelor au rezistat de-a lungul anilor, iar astăzi ai ocazia de a te plimba pe străzile colorate ale capitalei cubaneze printre adevărate bijuterii pe patru roți.

Explorează Budapesta în 4 zile!

Explorează Budapesta în 4 zile!

3 nopţi cazare, mic dejun, zbor din Bucureşti
de la 140 Eur
vezi detalii »

Bruges, Belgia

Bruges, Belgia

Fotografie preluata de pe snapshotsforsoreeyes.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Bruges este unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa. Această localitate belgiană a trecut printr-o epocă de glorie între secolele XII și XV, iar majoritatea arhitecturii de atunci a rămas intactă. Deși Bruges are toate facilitățile moderne, dacă te vei rătăci pe vreo alee goală, vei avea impresia că te-ai întors în Evul Mediu.

Zonele amish din SUA și Canada

Zonele amish din SUA și Canada

Fotografie preluata de pe news.wisc.edu. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Populația amish este o grupare religioasă care a ales să nu adopte tehnologia modernă, considerând că este o distracție care îndepărtează omul de Dumnezeu. Poți găsi comunități amish în nord-estul Statelor Unite ale Americii și Canada, dar comitatul Lancaster din Pennsylvania, cunoscut și sub numele de "Amish Country" este locul în care se află cea mai mare populație amish. Aici poți vedea cum trăiau americanii înainte de invenția mașinilor, a telefoanelor mobile sau a electrocasnicelor. Populația amish este faimoasă și pentru mobila realizată cu mare măiestrie și, din moment ce trăiesc din roadele pământului, mâncarea lor are mult mai puține chimicale. 

Virginia City, Montana

Virginia City, Montana

Fotografie preluata de pe forcechange.com. © Toate drepturile apartin autorului/autorilor fotografiei. | despre drepturile de autor

Goana după aur din secolul al XIX-lea a lăsat în urma sa o mulțime de orașe părăsite în vestul Statelor Unite ale Americii. Un astfel de oraș este și Virginia City, care, în 1863, s-a dovedit a fi una dintre cele mai bogate zone în depozite de aur din nordul Americii. Un an mai târziu micuța localitate s-a transformat într-un oraș de proporții cu aproape 10.000 de locuitori. Dar, zece ani mai târziu, aurul s-a terminat, iar Virginia City mai avea doar 800 de localnici, care și ei au părăsit orașul în următorii ani. În anii ’50 Virginia City a fost restaurat pentru turiști și acum găzduiește aproximativ 130 de rezidenți, fiind unul dintre cele mai bine păstrate orașe din Vestul Sălbatic și locul perfect în care să te simți precum un cowboy.

Tu care dintre aceste locuri inedite ai vrea să explorezi?

4 zile însorite la Atena

4 zile însorite la Atena

3 nopți de cazare, mic dejun, zbor din București
de la 180 Eur
vezi detalii »

HappyMonday.ro - Impreuna calatorim mai mult

De 5 ani descoperim locuri minunate impreuna prin povestile de pe site. Dorim ca prin noul nostru proiect - HappyMonday.ro - sa te ajutam sa calatoresti mai mult si astfel sa descoperi mult mai multe locuri.
In fiecare zi de luni iti dam idei noi de calatorii la #tarifeWOW, pentru ca tu sa descoperi locuri noi. Saptamana aceasta iti propunem ofertele de mai jos. Care te tenteaza?

Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Primeşti în fiecare săptămână cele mai noi articole direct pe e-mail.