5 destinaţii din Austria în care poţi schia 6 luni pe an

5 destinaţii din Austria în care poţi schia 6 luni pe an
 
 

Vacanţa de iarnă are cea mai mare însemnătate pentru noi în preajma sărbătorilor. Chiar şi aşa, austriecii ne dovedesc că ne putem bucura de tot ce înseamnă sezonul alb 6 luni pe an. Majoritatea staţiunilor din Austria îşi deschid acum sezonul de primăvară pentru schi, care va dura până în luna mai! Cu soarele sus pe cer, zilele mai lungi, preţurile mai accesibile şi mai puţină aglomeraţie, nu e de mirare că vacanţa de iarnă se mută în lunile martie-mai, pentru cei care aleg una dintre cele 5 destinaţii austriece renumite pentru astfel de vacanţe.

Austria
Sursa

"Aproximativ 50.000 de turiști români au ales anul trecut să își petreacă o vacanță la schi, în Austria, în lunile martie, aprilie și mai. Creșterea numărului de turiști în luna mai 2013 față de aceeași perioadă a anului anterior a depășit 5% și anticipăm că acest trend se va accentua în 2014 și în anii viitori. Turiștii încep să simtă beneficiile practicării sporturilor de iarnă în lunile mai blânde de primăvară, perioadă în care beneficiază atât de calitatea impecabilă a pârtiilor pentru care Austria este recunoscută, dar și de temperaturile mai ridicate de primăvară" a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Tirol - schi şi evenimente

Tirol
Sursa

În Tirol se poate schia până în luna iunie! Cu 5 gheţari în regiune, pârtii de schi dintre cele mai întinse şi mai spectaculoase, nu este de mirare că aceasta este principala destinaţie austriacă pentru vacanţe de iarnă în afara sezonului. În plus, în lunile aprilie şi mai, aici se organizează şi câteva evenimente: Concert Top of the Mountain, la care va cânta și Robbie Williams, (4 mai); Electric Mountain Festival (2-4 aprilie), cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii şi Mountain Beach Party (5 aprilie).

Innsbruck - din oraş direct pe pârtie

Olympia SkiWorld Innsbruck include 9 pârtii din Innsbruck şi ai nevoie de un singur permis de acces pentru toate! Peste 300 de km de pârtii cu dificultăți diferite, transport gratuit cu autobuzul până la pârtia dorită şi unităţi de cazare la cele mai înalte standarde te aşteaptă în Innsbruck.

Schladming-Dachstein, domeniul schiabil la doar 800km distanță de Timișoara

Schladming-Dachstein
Sursa

Schladming-Dachstein înseamnă peste 50 de cabane de munte, meniu tradiţional din Stiria şi pârtii de schi deschise până la finalul lunii aprilie... totul la doar 800km de Timişoara.

Salzburg - pentru sport şi activitățile culturale

În apropiere de Salzburg, turiştii se pot bucura de o vacanţă la schi chiar şi primăvara. În plus, pot alege să viziteze oraşul şi să participe la Festivalul de Paște, ce are loc în perioada 12-21 aprilie 2014.

Hochzillertal Kaltenbach - cea mai bună stațiune de ski din lume

Hochzillertal Kaltenbach
Sursa

Hochzillertal Kaltenbach a fost declarată cea mai bună staţiune de schi din lume, deoarece oferă o calitate înaltă pentru practicarea sporturilor de iarnă, cu 90% dintre pârtii dotate cu tunuri pentru zăpadă artificială şi nocturne. 

Cele 5 staţiuni reprezintă 5 motive bine întemeiate pentru a alege o vacanţă la schi în Austria în această primăvară. Dacă nu ai fost la schi încă, te mai poţi bucura de "vacanţa de iarnă" până în luna mai! Pentru mai multe informaţii şi oferte, accesează www.austria.info!


Împreună descoperim multe

#LocuriMinunate

Fii primul care citește despre locurile minunate pe care le-am vizitat, află idei noi de destinații bune de descoperit și bucură-te de sfaturile noastre despre cum să ai o vacanță reușită! Activează-ți notificările noastre și vei primi câte un mesaj de fiecare dată când avem o nouă poveste. Rapid, simplu și foarte eficient!Sistemul de notificări funcționează doar cu browserele Chrome, Firefox și Safari.
Supported browsers